Blogs Zwanger

Mijn zwangerschapsverlof is voorbij: aan de slag!

Sinds gisteren ben ik weer aan het werk! Ik heb het luiers verschonen verwisseld voor het schrijven van nieuwsberichten op een redactie en de borstvoeding wordt nu gekolfd in een kleine ruimte. Hoewel ik het heerlijk vind om er voor mijn peuter en baby te zijn, ben ik ook weer heel blij om op mijn vertrouwde werkplek te zitten. Ik heb veel respect voor thuisblijfmoeders, omdat wel eens onderschat wordt wat er bij een dag met kinderen komt kijken. Deze vrouwen zitten echt niet heel de dag in de tuin te zonnen of een boek te lezen. Zelf zou ik het lastig vinden om niet te werken en daarom vind ik het fijn om me weer bezig te houden met het nieuws. Vandaag blik ik terug op mijn toch wel onstuimige zwangerschapsverlof en vertel ik je hoe mijn eerste werkdag verliep! 

Hoe mijn verlof ging

Zoals jullie al in deze eerste en tweede blog hebben kunnen lezen, werd mijn kraamweek best een nare tijd. Vlak na mijn bevalling kreeg ik een blindedarmontsteking die pas na een paar dagen werd ontdekt. Die dagen voor de diagnose heb ik super veel pijn gehad. Mijn bevalling vond ik er niks bij. Op dinsdag werd Josia geboren en op zaterdag ging ik onder narcose voor mijn blinde darm. Doordat mijn lichaam twee klappen moest incasseren ben ik lange tijd ontzettend moe geweest. Ik was vaak duizelig, had weinig energie en geduld voor mijn peutertje was soms ver te zoeken. Daarnaast bleek mijn newborn last van verborgen reflux te hebben, waardoor hij constant huilde en alleen stil te krijgen was bij mij in de draagdoek.

Daar liep ik dan, super moe, met mijn baby door de kamer om hem stil te krijgen. Hij kreeg ook niet direct medicijnen, want zei de dokter ”Ja, maar baby’s huilen nou eenmaal.” (Are you kidding me?) Gelukkig ging mijn man een paar weken later ook mee en kregen we de medicijnen alsnog. Ons kereltje veranderde binnen een week en werd veel rustiger. Daardoor kon ik zelf ook wat beginnen met uitrusten. Wat een genot!

Na ongeveer drie maanden na de bevalling merkte ik dat ik me eindelijk weer een beetje mezelf begon te voelen. Ik was niet meer constant moe, begon weer zin te krijgen in afspraakjes met vriendinnen en trok de peuterpuberstreken van mijn dochtertje ook weer steeds beter (meestal dan hahaha). En toen kwam ook eigenlijk het einde van mijn verlof weer bijna in zicht.

IMG_1569

Op vakantie!

Gelukkig zijn we nog een heerlijke week naar Limburg op vakantie gegaan. Echt even een week met ons viertjes, zonder verplichtingen: alleen maar genieten! We zijn naar leuke speeltuinen geweest, hebben heel veel gefietst en hebben ook prachtige steden als Thorn en Maastricht bezocht. Stiekem ben ik echt wel een beetje verliefd geworden op deze provincie!

Hoe heb ik het ervaren?

Van tevoren keek ik ontzettend uit naar mijn kraamweek. Het leek me heerlijk om verwend te worden door de kraamzuster en om stralend in bed te liggen met mijn kleine, nieuwe wonder. Vooral dat laatste is flink mislukt haha. En ik had me ook niet echt voorgesteld dat ik zo moe zou zijn tijdens mijn verlof, maar toch heb ik het wel erg fijn gehad. Ik heb geleerd dat ik ontzettend gezegend ben met een lieve man. Wat was hij zorgzaam en lief! Ook genoot ik ontzettend van mijn peuter. Ze maakte me zo aan het lachen en soms ook in tranen (want hormonen) als ze Josia weer eens trots vasthield. En dan die kleine baby die compleet van me afhankelijk is, het liefst de hele dag in m’n armen ligt en mijn vele kusjes niet kan weigeren. Dat alles is het allerbelangrijkste. Ook heb ik geleerd wat een lieve familie ik heb en wat een kei leuke vriendinnen. Soms heb ik wel momenten dat ik even terugdenk aan alles wat er is gebeurd en dat als toch wel heftig ervaar, maar dat is nu veel meer naar de achtergrond. Het is veel belangrijker om vooruit te kijken en te genieten van het nu.

En dan weer aan de slag!

IMG_3904

Worst selfie ever haha

Ik stond gisteren heel vroeg op, want ik wilde absoluut niet te laat komen en wist nog niet zo goed hoeveel tijd ik met twee kleintjes nodig had. Ik was uiteindelijk heel vroeg klaar en heb dus nog rustig even een bakkie koffie gedaan. Daarna heb ik de kinderen naar de gastouder gebracht. Voor het eerst, want vorig jaar ging Eljada naar haar oma’s. Een traantje laten was er niet bij want ik was klaar voor mijn eerste werkdag.

En daar ging ik dan na 4,5 maand. Uiteraard op m’n hakken, zonder een blinde darm en een baby & 10 kilo lichter dan voor mijn zwangerschap (jeeej!). Wat fijn om die vertrouwde gezichten weer terug te zien! In een kwartaal kan er op een werkvloer veel veranderen. Ik begon daarom met een cursus, moest het nieuwe systeem waarin we nu werken leren kennen en ook nog een aantal keer kolven. En dan vliegt de dag eigenlijk voorbij!

Toen ik thuiskwam waren manlief en de kids er ook al. Toen de kleine Josia me hoorde begon hij me gelijk te zoeken en toen hij me in het zicht kreeg verscheen er een voorzichtige glimlach op zijn gezichtje. Het geluksmomentje van de dag. Want al is werken nog zo uitdagend en leuk, thuiskomen is nog leuker! 

 

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
WINACTIE: wij geven 5 toffe boxhangboekjes weg!

Als je net een kleintje hebt gekregen, zoek je vast en zeker in de eerste weken even via een zoekmachine...

Sluiten