Gastblog Van Elise

Zwangerschapsverlof bucket list

De tijd met een pasgeboren baby kan best druk zijn, helemaal als je al een kindje hebt rondrennen (kan ik me zo voorstellen). Deze paar weken van mijn zwangerschapsverlof zie ik dan ook echt als een moment van rust, waarin ik nog dingetjes kan doen waar ik straks waarschijnlijk niet meer aan toe zal komen!

1.Babykamer inrichten

Deze ligt erg voor de hand, maar ik vind het natuurlijk belangrijk dat alles klaar is voordat de baby komt! De babykamer moet nog gestuct en geschilderd worden, en er komt een nieuwe vloer in. Op dit moment is hij dus verre van klaar! Eigenlijk is de babykamer nog niet eens zo belangrijk, zo lang de baby maar een plek heeft om te slapen en waar hij verschoond kan worden. Maar het zal me echt een fijn gevoel geven als zijn kamertje ook een beetje af is tegen de tijd dat hij komt! En dan kan ik natuurlijk altijd nog aanvullen qua decoratie als hij er al is.

2.Quality time met Summer

Ik kijk er erg naar uit om nog wat moeder-dochter dingetjes samen te doen met Sum. Niet dat het straks niet meer kan, maar ik zal er zeker de eerste periode minder tijd voor hebben. Sum zal mijn aandacht straks ook moeten delen, dus ik ga haar nu niet ineens overladen met aandacht. Maar nu ik toch veel vrij ben gaan we bijvoorbeeld lekker samen lunchen, naar de bios of naar de dierentuin. Maar ook even samen kleien of verven vind ze al hartstikke leuk!

3.Beauty momentjes

Ik voel me het fijnst als ik er verzorgd uit zie, en daar bovenop zijn dit soort momenten voor mij optimale ontspanning! Nog een laatste keer naar de kapper, een schoonheidsbehandeling, manicure en pedicure en misschien nog een zwangerschapsmassage. Spik en span ga ik die bevalling en kraamperiode in!!

Q-time met mijn lieve meisje

4.Vluchttas inpakken

Ik weet nog niet waar ik wil bevallen maar ik neig naar het ziekenhuis. Dus dan kan ik maar beter een tas ingepakt klaar hebben staan met alle essentials! Ik zal even goed terugdenken naar mijn vluchttas van de vorige keer en bedenken wat ik daaruit echt bruikbaar vond en wat er overbodig was. En natuurlijk moet er ook een rugtasje voor Summer klaargezet worden, voor als ze onverhoopt naar oma moet!

5.Fotoboeken maken

Dit is een klusje dat ik al maanden (al dan niet jaren) voor me uitschuif. Er staan nog zeker 4 fotoboeken waard aan foto’s te wachten tot ik ze ga uitzoeken, sorteren en bundelen. Eigenlijk best een leuke taak, als je er de rust voor kan vinden… Ik ga maar eens beginnen met ons trouwalbum, die vind ik wel erg belangrijk om af te hebben! Maar ik verwacht dat ik deze klus alsnog voor me uit ga schuiven tot ik echt niks anders meer kan bedenken om te doen (bij 39+ weken haha).

6.Vriezer maaltijden maken

Stiekem lach ik mezelf uit dat ik deze op de lijst heb gezet, maar wie weet ga ik me zo erg vervelen in de laatste weken dat ik vast eten ga voorbereiden voor in de kraamperiode. Hoe relaxt zou het zijn als we niet hoeven te koken, maar alleen maar eten uit de vriezer hoeven te halen om op te warmen?? Denk aan pasta sauzen, chili con carne of gehaktballetjes. Dan hoef ik alleen nog maar pasta te koken of wat groente te bakken!

7.Me-time

De komende maanden blijft Summer 2 dagen naar de opvang gaan en 1 dag naar mijn moeder. Ik heb dus 3 dagen in de week compleet voor mijzelf, halleluja! Naast alle bovenstaande dingen ga ik gezellig afspreken met vriendinnen, maar dus ook gewoon keihard NIKS doen. En daarmee bedoel ik hangen op de bank met Netflix en een bak Ben&Jerry’s! Film en serie tips zijn zeer welkom :-).

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Het huwelijk, vader en moeder vs. man en vrouw

Een jaar geleden ongeveer schreef ik al eens over hoe onze relatie veranderde na het krijgen van onze kinderen. Nachthemdjes...

Sluiten