Gastblog Van Abish

Zwangerschapsupdate – 9 maanden

38 weken zwanger

Dit is hem dan, mijn allerlaatste zwangerschapsupdate! Gek idee dan kort na deze blog onze baby geboren gaat worden. We gaan er dan maar even niet vanuit dat ze besluit om tot 42 weken te blijven zitten. De ene dag ben ik klaar voor haar geboorte en de andere dag denk ik: blijf nog maar even zitten! Ondanks dat ik al moeder ben, vind ik het heel moeilijk om voor te stellen dat er ook daadwerkelijk een kindje komt. Ik blijf het heel erg abstract en bizar vinden allemaal.

Vragenlijst:

Hoeveelste maand: de negende maand, 38 weken.

Hoe groot is de baby (bv. in groente/fruit): De baby is met 38 weken net zo groot als een watermeloen. Ze is ongeveer 48 cm en 3000 gram. 

Hoeveel aangekomen: Ik ben nu 12 kilo aangekomen. Dit is ook wat ik bij mijn eerste zwangerschap aankwam. Toen was ik deze kilo’s twee weken na de bevalling alweer kwijt. Ik gok nu dat dat iets langer gaat duren. De stofwisseling van een 34-jarige gaat vast wat langzamer dan van een 17-jarige, haha. 

Zwangerschapskleding: Ik heb deze maand geen nieuwe zwangerschapskleding gekocht. Sterker nog, ik heb bijna elke dag hetzelfde outfit aan. Ik ga vooral voor gemak! Heel af en toe kleed ik me nog eens leuk aan maar het is voornamelijk mn zwarte broek die heeeeeerlijk zit met een simpel shirtje erop. Ik kijk er overigens heel erg naar uit om weer te gaan shoppen en straks weer wat kleren uit mijn kast aan te kunnen. 

Slapen: Slapen is op z’n zachtst gezegd ruk momenteel. Als ik eenmaal slaap is er geen probleem maar het inslapen is het probleem! Omdat ik kan uitslapen, kan ik het ook gewoon laten gaan. Ik ben de frustratiefase al voorbij en geef me er maar gewoon aan over. Ik kijk vaak een serie en ga dan midden in de nacht vaak nog douchen om helemaal relaxed te worden. 

Beste moment van de maand: Het beste moment van de maand was zeker mijn babyshower! Ik had echt totaal geen idee en werd enorm overvallen en verrast door mijn moeder, dochter en al mijn vriendinnen.

Het bijzondere was dat mijn dochter de babyshower had georganiseerd en daar al maanden druk mee was. Ze gaf ook nog een hele mooie speech toen we met z’n allen aan tafel zaten! Toen realiseerde ik mij echt: zij is echt al een jongvolwassene. 

Wat mis ik: Ik mis het om gewoon een ver eind te kunnen lopen zonder te waggelen en zonder pijn te hebben aan mijn bekken. 

Cravings: Crackers met vlokken en hartjes chips. Het liefste eet ik momenteel ook gewoon iedere avond als avondeten hartjes chips, haha. Ik heb totaal geen eetlust meer en zeker niet in avondeten. Ontbijt en lunch gaan nog wel.   

Geslacht: Meisje! 

Aversies: Eieren. 

Symptomen: Bekkenklachten en misselijkheid. Deze maand zijn daar de rusteloze benen weer bijgekomen. Ik moet wel echt zeggen dat ik rusteloze benen het allerergste en irritantste kwaaltje vind dat er bestaat. Als ik heimwee naar mijn zwangerschap krijg straks, zal iemand mij even moeten helpen herinneren aan mijn rusteloze benen en dan ben ik zo weer genezen! 

Humeur: Ik ben nog steeds niet humeurig ofzo. Ik ben alleen veel emotioneler dan normaal. En dat emotionele is echt wel verdubbeld de afgelopen 2 weken. 

Waar kijk ik naar uit: Naar de bevalling. En dan niet de bevalling an sich maar het moment dat ze eruit komt. Maar dat hadden jullie wel begrepen toch? Haha. 

Aankopen: Ik heb nog wat spulletjes gekocht voor in de vluchttas, wat kleertjes in maat 50 (ik had voornamelijk maat 56)  en wat laatste spulletjes voor in de babykamer.   

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Zo maak ik mijn kinderen geldbewust!

Ik groeide op in een gezin waar wij het niet mega breed hadden. Mijn moeder was alleenstaand en zorgde ervoor...

Sluiten