Gastblog Van Elise

Zwangerschapsupdate – 8 maanden zwanger

Mijn een-na-laatste zwangerschaps update, wat een raar idee is dat! Ik merk dat ik er steeds meer vrede mee heb dat de zwangerschap op zijn eind loopt, mede denk ik doordat het lichamelijk wat pittiger wordt! Dit is de maand dat ik met verlof ging, me voor het eerst echt zwanger voel en we verhuisden. Ik kan me dus eindelijk gaan richten op de babykamer!

8 maanden zwanger

Hoeveelste maand: 8e maand, 35 weken.
Hoe groot is de baby: ongeveer 45 cm, zo groot als een honingmeloen. Zal hij dan in de komende 5 weken nog 5 (of meer) cm gaan groeien?? Bizar hoe snel dat gaat!
Hoeveel aangekomen: 13kg erbij, en dat merk ik ook wel aan mijn voeten! Ze hebben het er maar zwaar mee om dat extra gewicht de hele dag mee te dragen haha. Aan het eind van de dag (of soms al in de middag) voelt het alsof ik de hele nacht heb gedanst op hoge hakken, zelfs als ik het rustig aan heb gedaan!
Zwangerschapskleding: De kleding die ik aan het begin van de zwangerschap had aangeschaft begint nu echt versleten te raken, vooral op de buik pluist alles zo veel sneller! Ik denk doordat ik toch onbewust vaker aan mijn buik voel of met mijn armen langs mijn buik schuif omdat hij zo uitsteekt. Andere kleding die er nog wel goed uit ziet begint te kort te worden.. Ik zit dus een beetje in een dilemma, nog nieuwe passende dingen aanschaffen, of er de laatste weken een beetje shabby bijlopen in Arjens truien??
Slapen: De laatste tijd sliep ik wat minder vast, en dit resulteerde soms in urenlang wakker liggen ‘s nachts. Super saai! Gelukkig slaap ik nu alweer 3 nachten goed dus hopelijk was het iets tijdelijks. Sinds 34 weken moet ik wel bijna elke nacht naar de wc, dat heb ik toch lang kunnen uitstellen vind ik!

Spiegelselfie met 35+4

Beste moment van de maand: Het moment dat we de sleutel van ons nieuwe huis kregen! Er viel op dat moment zo’n stress van ons af, dat de hypotheek rond was en het huis nu echt van ons is! Eindelijk konden we aan de slag! Nu zitten we in het nieuwe huis, en kunnen we lekker uitpakken en ons gaan bezig houden met de inrichting, ook super leuk!
Wat mis ik: Op mijn buik slapen, soepel kunnen bewegen, leuke kleding hebben haha. Maar er is niks wat ik echt heel erg mis.
Beweegt de baby: Ja heel veel! Maar toch heb ik het idee dat hij rustiger is dan Summer was in de buik. Zij deed mij soms echt pijn als ze tegen mijn ribben schopte of zich 30x in een halfuur omdraaide. Misschien dat deze baby dat nog allemaal gaat doen in de komende maand, of zou het iets zeggen over zijn temperament?
Cravings: Frisdrank, zowel met als zonder prik. Appels, melk, milkshakes, ijs, witte bolletjes met hagelslag en een dikke laag boter. Zoals je ziet niet de meest gezonde dingen, op de appels na. Ik vind het wel grappig dat de cravings toch nog om de hoek zijn komen kijken in de laatste paar weken!
Aversies: Aversies heb ik gelukkig nog steeds niet!

Aahhh nog maar 1 foto hierna!

Geslacht: Ik ga ervan uit dat het nog steeds een jongen is!
Symptomen: Mijn voeten doen best zeer dus ik moet af en toe even gaan zitten, dat maakt wel dat ik me hoogzwanger voel! Verder heb ik dagen dat ik erg lusteloos ben, maar dat zou ook door de verhuizing kunnen komen. Ik houd vocht vast dus mijn kleding zit allemaal niet meer zo comfy, allemaal typische derde trimester zwangerschapskwaaltjes dus!
Humeur: Ik merk dat ik wel wat prikkelbaarder ben dan normaal. Ik heb minder geduld en kan snel chagrijnig zijn. Hopelijk is dat iets zeeer tijdelijks!
Waar kijk ik naar uit: Ik kijk er ontzettend naar uit om lekker alle baby spulletjes in te ruimen en de laatste dingen aan te gaan schaffen. Zo hebben we nog geen ledikantje, en wil ik nog leuke decoratieve dingen kopen voor op de babykamer. Ook wasjes draaien is iets waar ik langzaam aan kan gaan beginnen! Lekker die nesteldrang de vrije loop laten dus :-).
Aankopen: Ik kon me niet inhouden en heb wat lieve basics gekocht bij H&M, waaronder wat overslagrompertjes en leggings met voetjes eraan. Ik vroeg op Instagram of jullie dit handig vonden of juist niet, en de verdeling was bijna precies 50/50! Ik zal het dus voor mijzelf moeten uitvinden!
Hoe reageert Summer: Summer heeft het op dit moment niet zoveel over haar broertje en toont ook geen interesse in mijn buik, maar ik kan me goed voorstellen dat ze wel even genoeg aan haar hoofd heeft met de verhuizing!

Summer is zo trots als ze de ‘echte boor’ even mag vasthouden!

 

Jaaa, nog meer leuke blogs!

1 Reactie

 • Reply
  Manuelle
  26 maart 2018 at 09:11

  Leuk geschreven weer. En je buikje is de laatste 4 weken nog even flink naar voren gekomen. Je ziet er top uit.
  Heel veel succes met het inrichten en de laatste loodjes.

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  11 tips voor als je gaat vliegen met kinderen

  In de voorjaarsvakantie gingen wij als gezin op vakantie naar Fuertaventura. Via Instagram kreeg ik veel vragen over het vliegen....

  Sluiten