Gastblog Van Abish

Zwangerschapsupdate – 8 maanden

Acht maanden zwanger klinkt best wel heel erg zwanger. En eerlijk, ik voel me ook hartstikke zwanger. Ik heb echt steeds meer kwaaltjes en begint langzamerhand klaar te zijn met zwanger zijn. Mijn bekkenklachten worden steeds erger en dat zorgt ervoor dat ik bepaalde momenten echt minder kan genieten van de zwangerschap. Ik moet echt mijn dag bewust plannen want ik kan niet meerdere ‘grote’ dingen op een dag doen. Ondanks dit alles blijf ik het heel bijzonder vinden dat er een klein meisje in mijn buik groeit, een meisje met de genen van mij en mijn vriend. Dit zorgt ervoor dat ik deze laatste weken met bekkenpijn wel door kom!

34 weken zwanger

Vragenlijst:

Hoeveelste maand: de achtste maand, 34 weken.

Hoe groot is de baby (bv. in groente/fruit): De baby is met 34 weken net zo groot als een suikermeloen. Ze is ongeveer 44 cm en 2200 gram. 

Hoeveel aangekomen: Ik ben nu 9 kilo aangekomen. Het voelt alsof ik veel meer ben aangekomen want ik voel me inmiddels een zeekoe of een walvis. Of iets in die richting.   

Zwangerschapskleding: Vorige maand kocht ik toch nog wat extra zwangerschapskleding. Dit was ik eigenlijk niet echt meer van plan omdat zwangerschapskleding best prijzig is en de weken voorbij vliegen. Toch bevielen deze aankopen mij goed en besloot ik deze maand nog een setje uit te proberen. Ik voel me net even wat fijner met weer wat nieuws aan. Ik kreeg hiervoor van GeBe Maternity toch nog even op de valreep een leuke broek in een kek kleurtje met hierbij een basic zwarte trui. De zwarte trui kan ik makkelijk combineren met andere broeken.  De trui heeft aan de zijkant een knoopje waardoor ik zeker wist dat deze trui de hele zwangerschap nog meegaat. Want echt; het punt is aangebroken dat ik nu echt nog maar een heel klein deel van mijn kledingkast pas.

Slapen: Slapen gaat veel minder fijn dan normaal. Ik kom moeilijk in slaap. Ik ben wel moe als ik naar bed ga maar wanneer ik in bed lig, dan slaap ik moeilijk in. ’s Nachts slaap ik wel aan één stuk door en sinds mijn verlof slaap ik ook gewoon lekker tot elf uur in de ochtend uit. Heerlijk! Ik geniet hier van nu het nog kan.   

Beste moment van de maand: Het beste moment van de maand is eigenlijk het moment dat de babykamer echt klaar was! Er moeten nog een paar kleine dingen opgehangen worden maar de kamer is zo goed als af. Ik word echt heel happy als ik in de babykamer sta! Het is precies geworden zoals ik had gehoopt.   

Wat mis ik: De laatste week mis ik vooral het normale leven en dit komt eigenlijk door mijn bekkenklachten. Doordat ik veel pijn heb en heel rustig aan moet doen, ben ik veel thuis. Ik mis het best wel om gewoon alle dingen te doen zonder dikke buik en gestrompel. Ik heb zin om te sporten, om dagenlang te shoppen maar ook weer gewoon mobiel te zijn! Het is een mega cliché, maar pas als je lichaam even niet meer meewerkt, realiseer je je pas hoe fijn het is dat je in het ‘gewone leven’ gewoon helemaal gezond bent en geen beperkingen hebt. Daar ben ik me toch een potje dankbaar voor! 

Cravings: Op mijn crackertje na heb ik helemaal geen cravings op het moment. Er zijn dagen dat ik heel veel behoefte heb aan zuivel maar dat is niet heel vaak. Verder ben ik nog veel misselijk en staat eigenlijk heel veel voedsel mij tegen. Vooral het avondeten is een challenge. Ik ben blij met een puberdochter die dagelijks gewoon bedenkt wat we gaan eten.  

Geslacht: Meisje! 

Aversies: Eieren. 

Symptomen: Bekkenklachten en misselijkheid. Eigenlijk dezelfde klachten als die ik beschreef vorige maand.    

Humeur: Mijn humeur is prima! Ondanks de kwaaltjes vind ik zwanger zijn zo geweldig dat ik eigenlijk al 8 maanden op een roze wolk zit. Ik blijf emotioneel en gevoeliger maar voel me ook kwetsbaarder dan ooit. 

Waar kijk ik naar uit: Voor nu kijk ik uit naar de kerstdagen met de baby in mijn buik. Ik ben een groot fan van kerst en hier heb ik heel lang naar uitgekeken.  

Aankopen: Uhm. Kan ik deze vraag skippen? Haha. Mijn shopdrang was even weg maar is terug gekomen. Ik geef de hormonen de schuld. Dus ja. Heel veel. Onzinnige dingen. Speenkoorden, dekentjes, hydrofiele doeken, knuffeltjes etc.   

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Wat helpt tegen eczeem?

Mijn dochtertje van bijna 4 jaar oud heeft een enorm gevoelige huid. Dit bleek na een aantal maanden toen ze...

Sluiten