Gastblog Van Abish

Zwangerschapsupdate 7 maanden

Dertig weken vind ik echt ik een mijlpaal. Nog maar tien weken tot de uitgerekende datum! Dat een zwangerschap onvoorstelbaar is blijkt. Vorige maand voelde ik mij nog heel goed, maar deze maand is toch de bekkenpijn om de hoek komen kijken en is de zwangerschapsmisselijkheid in al zijn glorie terug. Ondanks deze kwaaltjes geniet ik nog steeds van het zwanger zijn, mijn groeiende buik, de trapjes en vooral ook van het verwachtingsvolle gevoel. Hoe zal ze eruit zien? Hoe zal straks alles gaan?

7 maanden zwanger

Hoeveelste maand: de zevende maand, 30 weken.

Hoe groot is de baby (bv. in groente/fruit): De baby is met 30 weken net zo groot als een komkommer. Ze is ongeveer 40 cm en 1300 gram.

Hoeveel aangekomen: Ik ben nu 7 kilo aangekomen. Tenminste, vorige week heb ik mezelf gewogen. Ikzelf heb geen weegschaal thuis. Omdat ik veel misselijk ben en weinig eet, kan het ook zomaar dat ik een kilo minder weeg en 6 kilo ben aangekomen.

Zwangerschapskleding: Ik heb eigenlijk in de gehele zwangerschap geen zwangerschapskleding gekocht. Ik shopte gewoon bij mijn favoriete winkels en kocht dan vaak een maatje L. Nu mijn buik echt groter wordt en behoorlijk naar voren steekt, staat het raar om een trui aan te hebben in een maatje L. De trui steekt dan ook naar voren en mijn buik komt helemaal niet mooi uit. De tijd was dan ook aangebroken om toch wat zwangerschapskleding te kopen. Ik ben geslaagd bij Noppies en heb 2 broeken gekocht, een trui en 2 basic shirtjes met lange mouwen. Mijn buik komt er mooi in uit en hiermee kom ik de laatste 10 weken wel door!

Slapen: Ik slaap niet anders dan normaal. Ik slaap ook nog niet met kussens onder mijn buik ofzo.

Beste moment van de maand: Het beste moment van deze maand is de 3D echo die we hebben gehad! Het is zo onwerkelijk om haar gezichtje zo goed in beeld te zien. Van de zijkant heeft ze exact hetzelfde profiel als mijn vriend, zelfs de verloskundige merkte dit op! Dat vond ik zo bijzonder. Ze heeft een heel fijn gezichtje.

Wat mis ik: Gek genoeg is in maand zeven mijn drang naar een goed glas wijn zo goed als verdwenen. Ik ben eindelijk afgekickt, haha. Ook de drang naar rauw vlees is er niet meer zo. Ik voel zelfs de behoefte niet meer zo om na de bevalling direct weer wijn te drinken en carpaccio te eten ofzo. Wellicht verandert dit gevoel nog voor de bevalling. We shall see.

Cravings: Op dit moment ben ik gewoon heel erg misselijk en heb ik even helemaal geen cravings meer. Ik moet moeite doen om überhaupt wat te eten. Ik eet dan wel waar ik op dat moment zin in heb. Dat kan elke dag verschillen. ‘s Morgens boodschappen doen is dan kansloos, ’s avonds kan het weer helemaal anders zijn.

Geslacht: Meisje!

Aversies: Eieren, eieren en eieren. Gatver!

Symptomen: Zoals ik eerder beschreef ben ik weer misselijk en heb ik last van mijn bekken. Wat mijn bekken betreft had ik gehoopt dat deze klachten weg zouden blijven omdat ik het bij Amber al veel eerder had. Maar helaas. Ik doe hierdoor heel rustig aan en verdeel mijn tijd goed. Verder ga ik braaf naar de osteopaat en let ik op mijn houding etc.

Humeur: Het woord wat deze maand het beste past is: emotioneel. Dan weten jullie genoeg toch? Haha!

Waar kijk ik naar uit: Ik kijk enorm uit om haar kamertje helemaal in te richten. As zaterdag gaan we dan eindelijk, na veel klussen, echt verhuizen en dan kan ik daarna lekker aan de slag.

Aankopen: Ik ben trots op mezelf want ik heb voor de baby bijna niets meer gekocht terwijl ik wel miljoen dingen op mijn wishlist heb staan. Ik wil genieten van de spullen die ik heb en dit ook waarderen.

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Babyupdate Olivia 4 maanden

Toen ik twee weken geleden Olivia haar kamer binnen kwam lopen, was ik compleet verbaasd. Mijn baby van 16 weken...

Sluiten