Gastblog Van Abish

Zwangerschapsupdate – 6 maanden

Terugkijkend op de afgelopen vier weken kan ik concluderen dat dit de beste weken van mijn zwangerschap zijn tot nu toe. Ik voel me goed, ik heb weinig tot geen kwaaltjes en ik geniet hiervan. Juist ook omdat ik weet dat het volgende maand weer heel anders kan zijn.

Op naar het derde trimester!

Hoeveelste maand: De zesde maand, 26 weken.

Hoe groot is de baby (bv. in groente/fruit): De baby is met 26 weken net zo groot als een papaja. Van kruin tot hiel is de baby tussen de 34 en 37 cm. Uhm…. Mag ik dat even shocking vinden? Haha. Dit betekent dat de baby de laatste weken nog maar ongeveer 13 cm groeit. Amber was bij haar geboorte 49 cm. Ik ben benieuwd hoe groot dit kindje wordt.

Hoeveel aangekomen: Ik ben nu 5 kilo aangekomen. Weer netjes één kilo erbij. Toen ik zwanger was van Amber werd je nog gewogen tijdens je check-up. Ik heb de zwangerschapskaart van 17 jaar geleden er eens bij gepakt en qua gewicht ga ik gelijk op.

Zwangerschapskleding: Ik heb een winterjas gekocht. Het is een soort teddy coat in een maatje groter. Ik schat zo in dat mijn buik er met 40 weken nog wel in past. Zo niet, dan kan ik alleen het bovenste knoopje van de jas dichtdoen. Ondanks dat het een leuke jas is, voel ik me er niet echt heel hot in. Ik voel mij er eerder een Michelin-mannetje in omdat je niet echt ziet dat ik zwanger ben maar vooral heel rond ben. Ach, des te meer geniet ik volgend jaar weer van een andere winterjas die mooi aansluit.

Slapen: Ik slaap niet anders dan normaal. Omdraaien is ook nog geen probleem.

Beste moment van de maand: Het beste moment van deze maand is zonder twijfel de hardere schopjes die ik voel. Ik vind het zo magisch om haar zo aanwezig in mijn buik te voelen. Ze reageert ook altijd zo sterk op de handen van mijn vriend. Als hij zijn hand op mijn buik legt, dan trappelt ze er op los. Ik denk toch wel dat ik dit getrap het allerleukste van zwanger zijn vind.

Wat mis ik: Nog steeds staat een glas wijn bovenaan mijn lijstje. Verder halen alle producten met  rauw vlees het ook tot mijn top 5. Ik heb naast mijn vriend nu ook mijn vriendinnen lijstjes gegeven met etenswaren die zij moeten meenemen naar mijn kraambed. Met de nadruk op moeten, ha ha.

Cravings: Ik heb deze maand toch wel een paar cravings. Zo is de mosterd-flow weer helemaal terug van weggeweest. Ik kan echt een theelepel mosterd eten. Verschrikkelijk goor natuurlijk en ​volgens mij kan ik hier heel hard om lachen als ik dit later teruglees. Verder heb ik zodra ik ’s morgens mijn ogen open doe trek in iets zoets. Ik herinner mij dat ik dit ook bij de zwangerschap van Amber had. Dit was ook direct over toen zij geboren was. Ik geef er gewoon aan toe en eet in de ochtend crackers met vlokken.

Geslacht: Meisje!

Aversies: Eieren. Dit is nog steeds onveranderd.

Symptomen: Ik mag echt niet klagen op het moment. Ik voel me heel erg goed. Ik heb heel weinig klachten. Wel ben ik iets sneller vermoeid en ben ik soms in de ochtend weer een beetje misselijk. Dit duurt gelukkig maar heel kort en is gelukkig totaal niet te vergelijken met de zwangerschapsmisselijkheid die ik in het begin van mijn zwangerschap had. Ik verbaas me erover hoe weinig bekkenklachten ik heb, omdat ik daar bij de zwangerschap van Amber wel last van had. Ik ben ditmaal bij een osteopaat geweest en heb daar tijdens mijn zwangerschap ongeveer vier behandelingen gehad. Dit lijkt echt te werken!

Humeur: Gelukkig is mijn humeur weer een beetje bijgetrokken. Ik was zo ontzettend emotioneel dat ik er zelf last van had. De laatste twee weken is dat echt veel minder en voel ik me weer een beetje meer mezelf. Wel moet ik gewoon heel vaak huilen. Om zielige dingen op televisie, momenten in een tv-serie, als ik naar mijn vriend of dochter kijk of wanneer iemand een verhaal vertelt. Zo’n beetje altijd dus, ha ha.

Waar kijk ik naar uit: Ik enorm uit naar de 3D echo met 28 weken.

Aankopen: Heb je even? Teveel. Echt nuttige dingen? Mwah, niet echt. Maar ik geniet er wel enorm van.

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Hierom ben ik dit keer voor een duowagen gegaan

Ik ga even terug naar twee jaar geleden, Ik moet langs de drogisterij voor luiers. Josia ligt in de kinderwagen...

Sluiten