Gastblog Van Abish

Zwangerschapsupdate – 5 maanden

Ik tik alweer de 22 weken aan. Het ene moment klinkt het enorm ver weg en het andere moment vind ik het dichtbij klinken. In de zwangerschapsapp van Prénatal wordt bijvoorbeeld precies verteld hoe lang het duurt voordat ons kindje geboren wordt. Er staat dan: het duurt nog 17 weken, 6 dagen, 9 uren en zelfs de minuten en secondes worden verteld. Dit zijn momenten dat ik af en toe denk… HELP. Deze maand groeide mijn buik minder hard dan in maand 4, voel ik elke dag een schoppend meisje in mijn buik en vond ik de oplossing voor mijn rusteloze benen en de kramp in mijn kuiten! 

De zwangerschapsupdate van Abish

Hoeveelste maand: de vijfde maand, 22 weken. 

Hoe groot is de baby (bv. in groente/fruit): De baby is met 22 weken net zo groot als een aubergine. 

Hoeveel aangekomen: Ik ben nu 4 kilo aangekomen. Eén kilo meer dan vorige maand dus volgens mij gaat dat wel goedkomen aan het einde van de zwangerschap. Tijdens de zwangerschap van Amber kwam ik 11.5 kilo aan en gezien het verloop van de kilo’s nu, verwacht ik dat het rond de 11-14 kilo zal zijn. Maar we zullen zien. 

Zwangerschapskleding: Inmiddels heb ik toch nog wat extra ‘zwangerschapskleding’ gekocht. Ik wil hier niet veel geld aan uit geven maar ik vind het toch leuk om af en toe iets nieuws te kopen. Zwangerschapsbroeken vind ik heerlijk zitten van de HM. Verder kocht ik ook 2 truien en wat shirtjes in de maat L. Ook heb ik twee blazers, in mijn oorspronkelijke maat, gekocht die ik na de zwangerschap gewoon nog kan dragen. 

Slapen: Ik slaap heerlijk! Eigenlijk niet anders dan normaal. Ik word ook niet meer vroeg wakker. Wel word ik af en toe wakker rond een uur of vijf van een paar babyschopjes. Is dit een voorteken dat de baby vijf uur een fantastisch tijdstip vindt om wakker te worden? Oh no. 

Beste moment van de maand: Het beste moment van deze maand was toch wel de uitslag van de medische 20 weken echo. Omdat in mijn familie een rugafwijking zit, was het toch allemaal best spannend. En ondanks dat ik ergens voelde dat het goed zat, stroomde de tranen over mijn wangen bij de echo toen bleek dat alles goed was! 

Wat mis ik: Er zijn een heleboel dingen die ik mis. Ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat dit gemis de hele zwangerschap zou blijven. Maar ik snak naar een glas wijn, filet american, carpaccio en sushi. Mijn vriend gaat nog een boodschappenlijstje ontvangen met alles wat hij moet halen als ik bevallen ben. 

Cravings: Mijn cravings die ik had zijn gek genoeg weg. Ik voel mij qua eten eigenlijk niet anders dan normaal. Het enige ding is wel dat als ik ergens héél veel zin in heb, het echt hemels smaakt. Ik eet wel minder dan normaal, ik zit veel sneller vol. 

Geslacht: Nog steeds een meisje! Ze hebben het bij de 20 weken-echo nog even gecontroleerd! 

Aversies: Nog steeds eet ik geen eieren. Deze week vroeg ik me af of het eigenlijk ooit nog wel goed gaat komen met het eten van eieren. Normaliter at ik dagelijks eieren en ik zou het best wel jammer vinden als ik ze nooit meer zou lusten. Eieren waren mijn leven. Blijkbaar begrijpt het meisje in mijn buik dat niet, haha.    

Symptomen: Ik voel me heel erg goed. De pijn in mijn stuitje die ik had is vanzelf over gegaan en ik voel zelfs mijn bekken niet meer, dat is echt heel fijn! Enige irritante kwaaltje wat ik aan het begin van de maand had, waren rusteloze benen en kramp in mijn kuiten. Op gegeven moment was het niet alleen `s avonds maar ook `s nachts! Gek werd ik ervan! Op instagram plaatste ik een vraag op mijn stories met wat ik hieraan kon doen. Veel vrouwen herkenden deze irritante kwaal waarschijnlijk want ik werd overladen met reacties.

Ik heb drie dingen toegepast wat vele andere vrouwen aanraadde, namelijk: magnesium speciaal voor zwangere vrouwen, relaxing legs cream en een speciaal zeepje voor onder mijn hoeslaken. En echt… de krampen zijn helemaal weg en mijn rusteloze benen zijn echt heel veel minder!

Humeur: Oke, mijn humeur is wel echt veranderd deze maand. En dan heb ik het over mijn emotionele humeur want chagarijnig ben ik eigenlijk niet. Maar man o man, ik voel me gewoon ontzettend labiel zo nu en dan. Dan kan ik geen keuzes maken en kan ik van de raarste dingen emotioneel worden. Zo kan bijvoorbeeld mijn dochter uit school komen en dan opeens overvalt het me: mijn eerst geboren dochter, zo groot, en wijs etc etc. Mijn dochter weet precies wanneer er zo’n bui op komst is en zegt dan wel eens: mam, niet gaan huilen hé!

Waar kijk ik naar uit: Ik enorm uit naar de 3D echo met 28 weken.  

Aankopen: Ik ben nog steeds enorm aan het shoppen. Ik vroeg mijn vriendinnen laatst of deze shopdrang ook een zwangerschapssymptoom is. Ik heb veel kleertjes gekocht, hydrofiele doeken met printjes, een Moses basket en twee changing baskets van Ollie – Ella. Ja, je leest het goed. Twee stuks ja. De eerste 1,5 jaar wonen we met de baby in twee huizen en daardoor moeten bepaalde dingen dubbel worden gekocht. We proberen echt goed te kijken welke dingen dubbel moeten worden aangeschaft en doen dit het liefst zo min mogelijk. Maar natuurlijk begrijpt iedere vrouw dat het dubbel aanschaffen van deze leuke verschoningsmanden absoluut hoogste prioriteit hebben! Haha. 

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Mijn ochtendritueel op een chille dag

Op dagen dat ik moet werken, hebben we een strak ochtendritueel. De kinderen moeten dan natuurlijk ook weggebracht worden naar de...

Sluiten