Gastblog Van Abish

Zwangerschapsupdate: 4 maanden

Vanaf vandaag deel ik elke maand mijn zwangerschapsupdate met jullie. Ik ben nu precies 18 weken zwanger. De tijd vliegt voorbij. Ik ga jullie alles over mijn vierde maand vertellen, maar zal ook nog een klein beetje vertellen over de eerste drie maanden. Over twee weken ben ik alweer op de helft van mijn zwangerschap, ik herhaal: de helft! Ik kan mij nog steeds niet voorstellen dat wij ook echt over ongeveer 22 weken een lief, klein baby’tje in onze armen hebben. Ik herinner mij dat ik dat ook lastig vond toen ik zwanger was van Amber.

Zwangerschapsupdate

Hoeveelste maand: De vierde maand, 18 weken.

Hoe groot is de baby (bv. in groente/fruit): De baby is deze week een granaatappel. Voor degene die hier niet helemaal een beeld bij hebben, volgende week is de baby zo groot als een grapefruit.

Hoeveel aangekomen: Ik ben nu 3 kilo aangekomen. Of dat na onze vakantie van afgelopen week nog steeds zo is, weet ik niet. De weegschaal staat in het huis van mijn vriend! Bij de volgende zwangerschapsupdate zullen we zien of ik opeens 6 kilo ben aangekomen, haha.

Zwangerschapskleding: Tot mijn eigen verbazing groeide mijn buik al vrij snel. Ik heb van een vriendinnetje wat zwangerschapsbroeken/-shorts gekregen en inmiddels heb ik zelf ook een bloesje en twee zwangerschapsbroeken gekocht. Verder heb ik een aantal shirts gekocht in maat L. Mijn buik heeft nu de status ‘zwanger’ in plaats van ‘teveel pasta gegeten’.

Slapen: De eerste weken van mijn zwangerschap sliep ik slecht. Ik was vaak midden in de nacht wakker en om vijf uur opstaan was ook geen uitzondering. Rond 12 weken verdween dit. Inmiddels slaap ik beter, maar ben ik wel vaak erg vroeg wakker.

Beste moment van de maand: Het beste moment was toch wel dat de baby zo hard schopte dat ieder gezinslid dit vanaf de buitenkant kon zien. Met z’n vijven hingen we tijdens de vakantie over mijn buik. De schopjes waren zo hard en krachtig! Dit gebeurde overigens maar twee keer. Na deze bijzondere momenten voelde ik zelfs een paar dagen geen leven. In paniek appte ik al mijn vriendinnen die ooit zwanger zijn geweest of zwanger zijn. Gelukkig stelden zij mij gerust en herkenden zij dit van hun eigen zwangerschap. In deze fase van de zwangerschap was het helemaal niet gek om een paar dagen niets te voelen. De schopjes van nu zijn heel rustig en meer plopjes. Ik kan eigenlijk niet wachten tot de schopjes weer krachtiger worden.

Wat mis ik: Met stip op één: in de zon een koud rosétje drinken. Verder heb ik opeens enorme drang om gerookte zalm te eten en kan ik niet wachten tot ik weer een broodje filet americain kan eten. Biefstukjes, carpaccio en rauwe ham moeten ook nog aan het lijstje worden toegevoegd. Ook dat mis ik! Het valt me nu pas op hoeveel rood vlees ik eigenlijk eet. Het zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat ik zomers veel buiten de deur eet.

Cravings: De eerste drie maanden had ik echt de raarste cravings. Ik ben normaal helemaal geen fan van zure smaken maar de citroenen en zure appels waren niet aan te slepen. Ook at ik veel brie, port salut, zoute drop, knakworstjes uit blik en patat. Typerend was ook dat ik, wanneer ik ergens zin in had, er tien minuten later geen zin meer in kon hebben. Mijn trek of smaak kon echt op slag veranderen. Dat vonden mijn gezinsleden blijkbaar heel grappig. Ik daarentegen wat minder. Momenteel is het drinken van cola nog mijn enige craving. Die stak pas na drie maanden de kop op.

Geslacht: Het geslacht weten wij al sinds de twaalfde week. Wij kozen ervoor om de Amerikaanse NIPT-test te doen en je kunt er dan voor kiezen dat ook het geslacht bekend wordt. Uiteraard wilden wij dat, wij waren veel te ongeduldig.

Aversies: Ik raak geen ei meer aan. Al 18 weken niet. De gedachte alleen al maakt me misselijk. En dan te bedenken dat ik voor mijn zwangerschap dagelijks een ei at. Verder kon ik de eerste 13 weken geen koffie meer drinken maar inmiddels is koffie weer favoriet.

Symptomen: Ik ben in het fijne tweede trimester beland! Ik heb meer energie, ben niet meer misselijk en heb geen rare cravings meer. Het enige vervelende is de pijn in mijn stuitje. Ik herken dit ook van de zwangerschap van Amber. Ik had dit bij haar ook een paar weken. Momenteel heb ik al een dag of vijf geen pijn meer aan mijn stuitje dus laten we hopen dat het zo blijft.

Humeur: Ik vind dat mijn humeur hetzelfde als voorheen is, maar volgens mij denken mijn gezinsleden daar anders over, haha. Oké, toegegeven, ik kan soms een hormonale bui hebben. Dan is werkelijk niets goed en zit ik mezelf in de weg. Slapen is dan uiteindelijk vaak het enige wat helpt.

Waar kijk ik naar uit: Ik kijk uit naar de krachtiger schopjes van de baby en naar onze verhuizing. Ik kan me dan eindelijk storten op ‘project babykamer’.

Aankopen: Te veel om op te noemen, maar voornamelijk kleertjes en knuffeltjes. Mijn favoriete aankoop is momenteel het muziekdoosje. Ik ben echt besmet met het koopvirus. Ik vind dan ook dat ik hier recht op heb, haha. Bij elke nieuwe aankoop heb ik een smoes achter de hand waarom ik het gewoon kan kopen.

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Zo vind je een fijne kraamverzorgster

Nadat je zwangerschapstest heeft bewezen dat je echt in verwachting bent en je het heuglijk nieuws hebt gedeeld, is het...

Sluiten