Gastblog Van Elise

Zwanger van de tweede!

Dit is ongetwijfeld de leukste blog die ik ooit heb geschreven voor Mama’s op hakken, ik durf namelijk eindelijk te vertellen dat ik zwanger ben! Het voelt echt als een eeuwigheid sinds we erachter kwamen dat we ons tweede kindje verwachten, we weten het zelf nu al twee maanden. Op dit moment ben ik 11 weken zwanger en verwachten we Summer’s broertje of zusje eind april 2018, een lente baby!! In deze blog kan je lezen hoe ik de eerste weken heb ervaren en welke symptomen ik tot nu toe heb gehad.

Week 4-7

Een week voor Summer’s derde verjaardag hebben we een positieve test in handen, we wilden al zo lang een tweede kindje en eindelijk is het dan zo ver! Ik word overspoeld door geluk, maar ik durf me er nog niet helemaal aan over te geven. Die eerste periode is immers zo kwetsbaar… In week 4 en 5 heb ik heel wat zwangerschapstesten versleten, gewoon om te kijken of ik nog steeds zwanger was!

Bizar genoeg maakte Summer in week 5 ineens een aantal keer de opmerking “ik krijg een broertje of zusje” tegen mensen, terwijl we er heel erg op hadden gelet hadden om er niet over te praten met haar in de buurt. Zou ze het hebben aangevoeld?

De komende weken ben ik naarstig op zoek naar symptomen, maar er gebeurd niks. Het maakt me ongerust en ik plan een echo in om even een bevestiging te krijgen dat ik echt zwanger ben. In week 7 krijg ik een duidelijk garnaaltje te zien met een kloppend hartje, wat een geruststelling! Vlak daarna slaat de vermoeidheid toe (zou het allemaal tussen mijn oren zitten?), ik doe als het kan elke dag een middagdutje en lig ’s avonds om 21:00 al te slapen. Op werk vragen collega’s of het wel goed met me gaat, haha!

De 7 weken echo inclusief kloppend hartje!

Week 8-11

In week 8 heb ik een vervelende verkoudheid te pakken die ervoor zorgt dat mijn energie niveau nog verder daalt. Ook is mijn eetlust totaal verdwenen! Ik twijfel of het door de zwangerschap komt of door de verkoudheid, en besluit uiteindelijk dat het wel een combinatie zal zijn. In week 9 ben ik weer opgeknapt en voel ik me helemaal prima, ik heb een energie boost en voel me weer zoals voor de zwangerschap. Ik houd er rekening mee dat dit tijdelijk is, maar ik heb ineens geen behoefte meer aan middagdutjes en kan ’s avonds nog een film afkijken met Arjen. Zal ik dan echt zo’n mazzel hebben?! Bij Summer had ik wel duidelijke kwaaltjes zoals acne en misselijkheid. Het enige waaraan ik merk dat ik zwanger ben zijn mijn krapper wordende bh’s! Eind week 10 hebben we de termijnecho, wat ben ik zenuwachtig. Zal het garnaaltje goed gegroeid zijn tot een spartelend babytje?

4 vs 8 weken. Het gaat toch niet zo snel als ik had verwacht!

Eerste trimester

We sluiten het eerste trimester af met een super goede echo (zie de bovenste foto!). Wederom zo’n opluchting dat alles maar goed is gegaan daarbinnen! Ik voel me nog steeds niet echt zwanger, maar de echo’s geven me vertrouwen. Ik kijk in ieder geval echt uit naar het moment dat ik er zwanger uit ga zien! Als alles goed mag gaan wil ik een maandelijkse update gaan schrijven, ik ben zo benieuwd of deze zwangerschap heel anders zal zijn dan mijn vorige! Dat is hij tot nu toe namelijk wel 🙂

Zwaar geluncht of zwanger? Inie mini buik met 10 weken.

Jaaa, nog meer leuke blogs!

1 Reactie

 • Reply
  Laura Wattel-de Vries
  9 oktober 2017 at 09:42

  Van harte gefeliciteerd! Geniet ervan! Het is zo leuk om er twee te hebben rondlopen!

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  5 ideeën voor een heerlijke babymoon

  Nog even met z’n tweeën een romantisch weekendje naar Parijs, jezelf trakteren op de ultieme relaxvakantie of toch nog dat...

  Sluiten