Gastblog Van Elise Zwanger

Zwanger shoplog November

Met een alsmaar groeiende buik en een alsmaar dalende temperatuur buiten, wordt het steeds moeilijker om leuke setjes te bedenken met de kleding die nog past. Veel shirts en truien kruipen bij mijn buik omhoog en op broekengebied is het al helemaal karig. Elke dag afwisselen tussen twee zwangerschapsjeans prikkelt nou niet bepaald de creativiteit. Hoog tijd dus om wat nieuwe dingen aan te schaffen, maar wel met een specifiek doel: zo min mogelijk positie-kleding. Ik vind het gewoon zonde om veel geld uit te geven aan items die je na je zwangerschap niet meer kunt dragen omdat er een buikband in zit, of omdat het model zo is dat het er raar uit ziet zónder buik. Dus op een vrije woensdag in november ging ik shoppen in hartje Amsterdam!

Lekker yoghurt gegeten!

Vrije dag

Eens in de zoveel tijd plan ik een dagje in waarop ik Summer naar de opvang breng, en ik even wat tijd voor mezelf heb. Het eerste half uurtje voel ik me meestal een beetje schuldig omdat ik haar weg breng terwijl ik samen met haar zou kunnen zijn. Maar na een paar uur voor mezelf ben ik echt een veel leuker en geduldiger persoon en daar heeft zij ook veel meer aan! Dus dat houd ik mezelf altijd voor en dan ebt dat vervelende gevoel vanzelf weer weg. Woensdag begon gezellig met z’n tweetjes, we hebben samen ontbeten en zijn daarna in de kou op de fiets naar de opvang gegaan!

Sum hangt zelf haar jasje bij het juiste naambordje.

Kijken, kijken, niet kopen

Het eerste uur ben ik veel winkels ingelopen en gelijk weer uit gelopen, omdat ik meteen zag dat er niks hing wat ik wilde passen. Ik was op zoek naar stretch broeken met een elastieken tailleband, shirts die toevallig extra lang waren of oversized truien, en ik vond het moeilijk om iets te vinden wat binnen die categorieën viel. Maar in de Zara vond ik dan mijn eerste aankoop, een geruite legging! Ik heb hem in 3 maten groter dan mijn gebruikelijke maat genomen, op deze manier past hij nu nog over mijn buik, en straks vouw ik hem eronder! En hopelijk kan ik hem na de bevalling ook nog een hele tijd aan, uit ervaring weet ik dat die buik immers ook niet gelijk weer plat is.. Hierna was het tijd om te lunchen, dat deed ik bij een woktentje. Noodles met beef, broccoli en pittige curry-coconut saus jummm!!!

Geruite legging Zara (€19,95)

Kopen, kopen, kopen

Toen ik eenmaal mijn eerste aankoop had gedaan, leek het wel of het daarna makkelijker was om leuke dingen te vinden! Bij de H&M kocht ik een fijne oversized sweater, hij is nu iets aan de lange kant dus hopelijk kan ie nog een tijd mee. Ook deze kocht ik twee maten groter dan normaal. Bij Forever21 vond ik deze bordeaux velvet flare broek. De stof is best dik dus echt heel fijn voor de winter. Hij is heel hoog in de taille, hij kon bijna over mijn hele buik heen! Omdat hij helemaal van stretch is zit dat super comfortabel! Mijn laatste aankoop deed ik bij Costes. Wat had ik veel keuze daar, echt een paradijs aan stretch broekjes! Maar ik moest van mezelf kiezen en nam uiteindelijk deze leuke groene leopard flare mee.

H&M sweater (€24,99), op mijn favoriete zwangerschapsjeans van Mamalicious.

Flare broekje van Forever21 (€21)

Close-up van de stof, beetje corduroy!

Costes flare (€39,95). De band heeft veel rek en past dus makkelijk onder mijn buik!

Lekker opvallend!

Even bijkomen

Na al die uren door de stad gestruind te hebben, kon ik wel even een pauze gebruiken, dus bestelde ik een red velvet cupcake en een verse jus bij de drie Graefjes. Arjen appte me dat hij Summer had opgehaald dus ik kon met een gerust en voldaan gevoel (en een aantal tassen) richting huis! Eenmaal thuis merkte ik wel dat een hele dag winkelen niet meer gewaardeerd wordt door mijn rug en ik heb dan ook de rest van de avond plat gelegen. Ik denk dat het voorlopig de laatste keer is geweest dat ik echt een hele dag ben gaan winkelen, maar gelukkig bestaat er nog zoiets als online shoppen!

Red velvet cupcake… ik zou er wel 3 van op kunnen.

Jaaa, nog meer leuke blogs!

1 Reactie

 • Reply
  Curly Creative
  4 december 2017 at 12:46

  Toffe items heb je geshopt, de ruitenlegging is mijn favoriet 😀

  Liefs

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Het recept voor een surprise cake // piñata cake!

  Mijn tweeling werd drie jaar en het was dus hoogtijd voor een party! Bij een verjaardag hoort taart! Ieder jaar...

  Sluiten