Gastblog Van Annelies Zwanger

Zwanger op vakantie

Een weekje vakantie op Rhodos met een vriendin was achteraf gezien de eerste week dat ik zwanger was van Scott. We grappen altijd dat hij zo vrolijk is gezien mijn drankinname die week. Een paar weken later vloog ik met Hans voor de eerste keer naar Ibiza, we wisten het toen net. Ik had ook nog niet ergens echt last van. De moeheid kwam van de pfeiffer die ik eerder had opgelopen dacht ik. Nu zijn we weer op vakantie en ben ik opnieuw in verwachting. Hoewel ik nog lang niet hoogzwanger ben, zijn er toch een aantal dingen waar ik tegen aanloop of waar ik rekening mee moet houden deze vakantie. 

Moeheid

De afgelopen twee maanden heb ik me gevoeld alsof ik weer pfeiffer had. In combinatie met extreme drukte op het werk, lag ik regelmatig al om half tien op bed te slapen. Hoewel die ergste moeheid ondertussen wel achter de rug is, merk ik wel dat ik nog lang niet op mijn energieniveau van voorheen zit. Dat we nu op vakantie vrijwel dagelijks alleen strand en zwembad zien, vind ik helemaal niet erg. Dat de omgeving niet uitnodigt tot dagelijkse uitstapjes ook niet. En ik geef toe: ik heb een paar keer ook heerlijk in de koelte van de stacaravan op bed gelegen terwijl Scott zijn middagslaapje deed.

Uitkijken met de zon

Tot gisteren heb ik volop genoten van de zon. Helemaal niet gedacht dat je kwaaltjes als een zwangerschapsmasker kunt krijgen. Gelukkig heb ik dat niet (althans ik heb het niet geconstateerd en de rest van het reisgezelschap ook niet ;-)). Wel heb ik sinds gisteren last van enorme zonneallergie. Van die nare kleine rode jeukerige bultjes all over. Het jeukt echt als de neten in de avond. Grrrr. Vroeger had ik het wel eens als ik met warm weer een drukke stedentrip deed in bijvoorbeeld Rome, dan zat het alleen op mijn kuiten. Maar nu dus ook op mijn bovenbenen en dan met name mijn heupen, in mijn knieholtes en op mijn armen. Zo niet leuk! Deze zonaanbidster moet de komende dag even wat rustiger doen met de zon dus, best een uitdaging met de omstandigheden hier aan de Adriatische kust!

Wat trek ik aan??

Hoewel de zwangerschap nog niet echt toont, merk ik wel aan mijn kleding dat mijn lijf aan het veranderen is. Niet al mijn kleding en vooral mijn korte broeken zitten nog allemaal even lekker meer. Omdat ik ook net als vorige keren dat we op vakantie gingen ik de kleren voor ons alledrie in één koffer wilde (hoe ik dat deed lees je hier), heb ik vooraf goed nagedacht wat handig en comfortabel is en overbodige dingen thuis gelaten. Ik koos voor twee korte broeken van dunne stofjes en een fijne jeans short met dunnere, wat ruimer vallende shirtjes die met alle broekjes zijn te combineren. Bij H&M schafte ik een viertal korte jumpsuitjes aan van soepele stof, die nu precies goed zitten. Qua kleding ben ik deze twee weken uiteindelijk heel goed doorgekomen. Ik zie wel op tegen onze vakantie naar Ibiza eind augustus/begin september qua kleding betreft. Dan ben ik zes maanden zwanger en zal ik de hier genoemde items waarschijnlijk niet meer passen. Binnenkort maar eens speuren naar zomerse positiemode in de uitverkoop en hopen dat ze nog wat leuks hebben. En tips zijn welkom natuurlijk…!

Eén van de jumpsuits die ik voor deze vakantie kocht

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

1 Reactie

 • Reply
  Romy
  23 juni 2017 at 11:27

  Hoe vond je Rhodos? Wij komen er heel vaak, vind het een heerlijk eiland! Hopelijk heb je er ondanks wat ongemakken volop van genoten!

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Mijn fotodagboek: een zomerse dag met mijn tweeling

  Een lange tijd geleden, ruim een jaar geleden, maakte ik voor jullie een fotodagboek van hoe mijn dag met de...

  Sluiten