Blogs

Zo hebben wij de oppas geregeld

Wat doe je nou als je lekker een avondje weg wilt zonder kinderen? Of als je allebei verplichtingen hebt voor werk of iets anders? Dan moet je een oppas regelen. Eigenlijk wil ik de kinderen alleen bij bekenden achterlaten, daarom hebben we het zo geregeld:

Oppastieners en tantes

Toen onze dochter ongeveer een jaar oud was, zette ik wel eens een babyfoon bij de buren neer. Op die manier hoorden ze alles wat er in huis gebeurde en konden ze er gelijk naartoe als er wat aan de hand zou zijn. Maar toch had ik er niet altijd een heel lekker gevoel bij. Wat als er nou brand zou uitbreken of als ze toch niet zouden opmerken dat er wat zou zijn? Toen Eljada iets ouder was, had ze het bovendien door. Ik was bij de buurvrouw op de koffie en ze zei: ”Mama waar ging je nou heen?”

Toen was het voor mij wel een beetje klaar met de babyfoon (of FaceTime op de iPad). Ik maakte onlangs toch nog een uitzondering bij een verjaardag van een buurman, maar het voelde niet lekker en ik was dus alweer vroeg thuis ūüėČ

Maar gelukkig hebben we een aantal fijne andere opties! We hebben namelijk een groepje lieve meiden die we altijd een appje kunnen sturen.¬†Dit zijn tieners uit onze kerk. We halen ze dan meestal zelf op en brengen ze ook weer thuis. We wonen namelijk in een wijk die wat afgelegen ligt, dus deze meiden zelf op de fiets laten komen ’s avonds is niet erg handig. Meestal komen ze alleen, en soms ook samen. Voor het oppassen krijgen ze uiteraard ook een vergoeding, maar dat is echt niet torenhoog en dus goed te overzien!

We deden dit eigenlijk wel altijd pas vanaf het moment dat de kids ’s avonds doorsliepen en ook al op bed lagen. De oppas hoeft ze dus niet op bed te leggen. Voor haar prettig, maar ik vind het ook fijn dat de kinderen gewoon met ons de dag afsluiten. Natuurlijk bestaat er wel een kans dat ze wakker worden of dat Eljada roept dat ze naar de wc moet haha, daarom vertellen we onze peuter tegenwoordig voor het slapen gaan dat de oppas er is.

Het is een ideale win-win situatie: wij kunnen samen weg en onze oppastieners kunnen heel de avond Netflix kijken en verdienen er ook nog wat mee! Wij blij, zij blij haha.

Er is alleen één klein nadeel: ze babysitten ook bij onze vrienden. En we hebben vaak gezamenlijke afspraken zoals vergaderingen van de kerk, verjaardagen of spelletjesavonden. Dan is het dus een kwestie van de eerste zijn (moe)haha.

Naast deze meiden, heb ik ook nog twee toffe zussen die af en toe op de kids passen. Eljada is dol op d’r tantes, dus soms blijft ze dan even lekker wakker om te knuffelen ;-).

Samen uit eten, terwijl de kinderen uit logeren zijn <3

Logeren bij opa en oma

In de vakanties slapen onze kinderen ook wel eens een nachtje bij opa en oma. Vorige week nog sliepen de kids bij mijn ouders. Ze zijn toen een dagje naar een speeltuin in Friesland geweest. Ik ben zo blij voor ze dat ze een opa en oma hebben die dol op ze zijn en met ze op pad gaan. Zelf heb ik nooit opa’s en oma’s gehad en ik heb dat ook niet gemist omdat ik het niet ken, maar ik ben blij voor die twee dat ze ze gewoon nog alle vier hebben! Hun grootouders zijn dol op ze!

Onlangs kocht mijn vader nog een fietsstoeltje voor op zijn fiets, zodat hij de kids af en toe kan ophalen om een rondje te fietsen. Dat is toch schattig?

Vorige week met opa en oma naar de speeltuin in Oudemirdum

Doordeweeks als we werken

Als we werken zijn onze twee kids bij een gastouder. Iemand die we ook persoonlijk kennen, dat vonden we wel zo fijn! Eerder pasten onze moeders op, maar toen Josia werd geboren en en Eljada naar de peuterspeelzaal ging zijn we overgestapt op een gastouder.

Ze past twee dagen in de week op onze kids. Ik werk drie dagen per week en mijn man vier dagen, dus dan is het maar twee dagen nodig. Eljada gaat ook nog twee ochtenden naar de peuterspeelzaal. Dat vindt ze echt ontzettend leuk. Ze kan er met andere kindjes spelen, leert er veel en er is van alles te doen!

Het is wel super fijn om de oma’s en opa’s als back-up te hebben. Als de gastouder ¬†bijvoorbeeld ziek is, kunnen ze daar altijd terecht. Wat een rijkdom!

Met de gastouder op pad

Hoe heb jij je oppas geregeld?

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
10 x schattige kindertraktatie zakjes via AliExpress

Is je kindje binnenkort jarig en ben je nog op zoek naar een gemakkelijke en leuke traktatie? Vandaag delen we...

Sluiten