Blogs Reviews

Dit zit er in mijn luiertas!

Wat heb ik als mama van een zindelijke peuter en een dreumes in mijn luiertas zitten? Vandaag laat ik het je zien! Voor mijn peuter zit er eigenlijk vrij weinig in,  behalve wat kleingeld voor een toiletbezoek. Verder heeft ze vaak een eigen rugzakje mee met reservekleding erin. In de luiertas zitten dus vooral benodigdheden voor mijn jongste zoontje van 1,5, 

De inhoud van mijn luiertas

 • Reservekleding voor mijn zoontje. Bestaande uit een romper, broek, shirt en sokken
 • Een hydrofiele doek
 • Zijn speen en doekje voor als hij ergens gaat slapen
 • Een slabber
 • Een luieretui van Jollein met daarin altijd minimaal 5 luiers
 • Billendoekjes
 • Een pen
 • Een rol boterhamzakjes (voor stinkende luiers)
 • Een tasje voor natte kleding (bijgeleverd bij de luiertas)
 • Een verschoonmatje (bijgeleverd bij de luiertas)
 • VSM billenzalf
 • Burt’s Bees – Baby Bee cream to powder (créme en talkpoeder in één)
 • Pleisters
 • HeltiQ EHBO créme (voor na een val bijvoorbeeld, tegen blauwe plekken)
 • Kleingeld (minimaal altijd 50 cent)

Mijn Indians luieretui van Jollein

Waar op letten bij de aanschaf van een luiertas?

De tas die ik nu heb, is mijn tweede luiertas. Eerst had ik een hele fleurige, maar hij werd al wat ouder en ik werd een aantal weken geleden op een beurs wel een beetje verliefd op mijn nieuwe tas. Namelijk de zwarte Zoë verzorgingstas van het merk Jollein. Wat ik er zo leuk aan vind, is dat hij ontzettend stijlvol is. Geen typische luiertas, je zou hem ook prima naar je werk kunnen meenemen als handtas. Dat is toch perfect? Dan kun je hem als je uit de luiers bent ook nog gebruiken.

Toen ik hem deze week aan mijn moeder liet zien met de mededeling dat het mijn nieuwe luiertas was, zei ze: ”Grapje zeker?” Haha ze geloofde het pas toen ik er luiers uithaalde. Missie geslaagd, een mooie stijlvolle tas voor deze mama!

Maar bij het uitzoeken van een luiertas moet je alleen niet kijken naar het uiterlijk, want er zijn nog wel een aantal andere zaken die meespelen:

 • Kan hij gemakkelijk om mijn kinderwagen?

Je hebt soms luiertassen met alleen lange hengsels. Dat kan heel handig zijn, maar tegenwoordig zijn er ook veel tassen die aan de zijkant extra hengsels hebben zodat je je tas gemakkelijk aan je kinderwagen kunt hangen.

(*Je kunt hem ook hoger ophangen)

 • Is de binnenkant afneembaar?

Dit heb ik helaas geleerd door mijn vorige tas: een afneembare binnenkant is ontzettend handig. Want als je even wat eten voor je kleintje meeneemt of een anti-lekbeker die toch niet echt anti-lek is, dan komt het nog wel eens voor dat je viezigheid in je tas krijgt. Hoe fijn is het dan dat je dit kunt afnemen?

 • Is de tas waterdicht?

Sommige luiertassen zijn van stof. Het is wel belangrijk om te weten of dit afneembaar is of dat het eventueel regen tegenhoudt. We wonen nog steeds in Nederland haha.

 • Zijvakjes

Ik vind het persoonlijk ontzettend belangrijk dat ik mijn luiertas goed kan organiseren. Ik wil precies weten waar alles ligt. Daarom vind ik het belangrijk dat een luiertas veel vakjes en ritsjes heeft.

 • Bijgeleverde producten

Elke luiertas heeft eigenlijk wel een verschoonmatje, maar zitten er ook nog handige extra’s bij? Dit kan net het verschil maken als je twijfelt tussen twee tassen. Bij mijn nieuwe tas zit bijvoorbeeld een matje, een tasje voor natte kleding, maar ook een geïsoleerde flessenhouder die je fles warm houdt. Dat is toch perfect als je ergens heen gaat en je weet dat je kindje kort daarop een fles wil? Geen gezeul met een thermoskan, maar hoppa de fles kant en klaar mee in de flessenhouder.

Mijn nieuwe luiertas is dus van het leuke merk Jollein! Je kunt hem hier vinden! (en hij is er ook in cognac kleur!)
P.s. We schreven eerder ook al een handige checklist! Want soms verschilt het per seizoen wat er in je tas zit. In de zomer neem ik bijvoorbeeld altijd zonnebrandcrème mee en als je borstvoeding geeft is een extra t-shirt heel handig!

– Dit artikel is een samenwerking –

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Het kastje van: Orminde

Vandaag het kastje van Orminde! Dit meisje met een bijzonder mooie naam, is het dochtertje van Rosanna (IG @ro_snna). Orminde...

Sluiten