Gastblog Van Elise

Zelfstandig spel: zandtafel

Zelfstandig spel heb ik altijd al belangrijk gevonden voor Summer’s ontwikkeling. Ze speelt het liefst samen met andere kinderen of volwassenen, maar ik denk dat het goed is als ze ook zichzelf leert bezig te houden. Vooral nu we toch vaker binnen zitten door het koude en natte weer, is het fijn als ze binnenshuis ook lekker kan spelen! Ik ben dan ook regelmatig op zoek naar leuk speelgoed of materiaal waarmee ik haar kan uitdagen om haar creativiteit en fantasie te gebruiken, en daarom heb ik onlangs haar ‘zandtafel’ uitgebreid. Sindsdien is het een grote hit!

Magisch zand

Summer had al een tijdje een emmertje ‘magisch’ zand (of ‘kinetisch’ zand), maar speelde er eigenlijk nooit mee. We hadden er geen accessoires bij en veel verder dan erin kneden met haar handen kwam ze dus ook niet. Met de feestdagen heb ik haar een doosje met spulletjes gegeven die ze bij het zand kan gebruiken, en nu kan ze er tijden zoet mee zijn!

Opbergdoosje voor al de accessoires

Het materiaal

Het opbergdoosje kocht ik bij Hema, het dienblad bij Ikea en de tools bij Dille&Kamille. Ze zijn eigenlijk bedoeld voor in de keuken, maar hoe leuk is zo’n mini deegrollertje voor het plat rollen van zand?? Ik voegde nog wat losse onderdelen toe zoals wasknijpers, dennenappels, stenen en houtplakjes. Kastanjes en eikeltjes zouden ook leuk zijn voor bijvoorbeeld versieren of verstoppen!

Op het dienblad om de troep te beperken!

Vrij spel

Het leuke van dit materiaal is dat ze haar fantasie er volledig op los kan laten. De ene dag is ze bezig met ijsjes maken, de andere dag bouwt ze een huis en weer een andere dag is ze gewoon bezig met lekker scheppen en omkieperen. Maar ze combineert het ook wel eens met ander speelgoed, zoals haar Schleich dieren, of poppenhuis poppetjes. Ze zit gewoon rustig te spelen en in zichzelf te kletsen, en ik kan ook even iets voor mezelf doen. En af en toe een hapje van haar zand ijsje nemen ;-).

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Over het kindje dat maar een paar weken in mijn buik zat

Zorgeloze zwangerschappen had ik, nooit geen bloedverlies, altijd snel raak en met drie gezonde baby’s als resultaat. Dit keer ging...

Sluiten