Blogs

Win één van deze leuke vier spellen!

Mijn man en ik zijn echt dol op bordspellen en het leuke is: bijna onze hele vriendengroep is dat ook. Voordat we kinderen hadden, speelden we elk weekend wel één of twee avonden spelletjes met een ander stel of grotere groep. Inmiddels gebeurt dat iets minder vaak, omdat we dan oppas moeten regelen. Daarom hebben we nu een groot aantal spellen die je met twee personen kunt spelen en ook komen er steeds meer kinderspelletjes in huis. Onze oudste dochter (4) begint spelletjes ook steeds leuker te vinden (zolang je haar laat winnen). Van het merk White Goblin Games mocht ik vier spellen uitproberen. Voor kinderen en volwassenen. En één daarvan mag ik ook aan jullie weggeven. Onderaan deze blog staat uitgelegd hoe simpel het is om mee te doen!

1. Muisgeflipt

Dit leuke spelletje is vanaf vier jaar te spelen en kan met twee tot zes spelers. Het spel bestaat uit een stapel muizenkaarten, kaarten met kledingstukken erop en negen muntjes met kazen erop.

In je hand heb je een stapeltje met zeven kledingstukkaarten. Je draait een muizenkaart open van de stapel en kijkt gelijk of hij één van jouw kledingstukken draagt en in de juiste kleur. Als dit het geval is leg je je kaartje zo snel mogelijk op de muis. Maar niet TE snel, want als je een vergissing maakt is het kledingstuk een strafpunt. Als je helemaal geen kledingstuk hebt die de muis draagt, gooi je al je kaarten op de muis en roep je ‘Muisgeflipt!’. Als je gelijk hebt, verdien jij de muis.

Het wordt nog wel iets moeilijker, omdat je ook rekening moet houden met de kazen die openliggen.  Heeft de muis een kaas die overeenkomt met de openliggende kaas? Dan is de muis beschermd en kun je hem niet vangen.

Het spelletje ziet er leuk uit door de plaatjes en is daardoor erg aantrekkelijk voor een kleuter. Het is voor onze dochter nog wel een beetje moeilijk, maar in de spelregels staat een variant uitgelegd zodat je het wat makkelijker kunt maken. Je legt je kaarten dan open en gebruikt er vier in plaats van zeven. Het kan dus wel vanaf vier jaar, maar ik zou dan gaan voor een makkelijkere variant en het spelletje steeds moeilijker maken naarmate je het vaker speelt. Ik zou het omschrijven als een leuk gezinsspel :).

Je kunt het met 2-6 personen spelen.

Prijs: 10,95 euro

2. Ubongo Junior

Dit is wel echt een nieuwe favoriet bij ons thuis. We hebben er echt al heel wat potjes op zitten. Het is een bordspel vanaf 5 jaar oud, maar vanaf vier jaar al prima te spelen. Het is zo leuk omdat het simpel uit te leggen is aan je kind en omdat je het spel moeilijker kan maken als het te simpel wordt. Ubongo is er ook in een variant voor oudere kinderen en volwassenen.

Het idee is dat alle spelers een puzzelbordje voor zich krijgen en die puzzel moeten maken binnen de tijd van de zandloper. Op het kaartje staat afgebeeld welke stukjes er nodig zijn om de puzzel te maken en die stukjes moet je dus eerst zoeken. Vervolgens win je met je snelheid edelstenen. Als je twee spelers hebt, krijgt de winnaar twee edelstenen en de tweede persoon één. Bij drie spelers is dat drie, twee, één (of nul als je het niet oplost). Na zeven ronden kijk je wie de meeste stenen heeft en die persoon wint.

Wat we zo leuk vinden aan dit spel is dat er twee varianten puzzelborden zijn. Namelijk de groene en gele. De groene zijn gemakkelijk en dus heel geschikt voor jonge kinderen, de gele zijn wat moeilijker en daar hebben wij soms zelfs moeite mee haha. Wij doen dus ook wel eens dat onze dochter de groene kaart speelt en wij de gele zodat het wat eerlijker is. Super leuk om samen te spelen en zeker heel geschikt als je kind van puzzelen houdt.

Je kunt het met 1-4 personen spelen.

Prijs: 19,99 euro

3. Carcassonne Door Berg en Dal


Carcassonne is een spel wat je in veel varianten hebt. Zelf hebben we er ook een aantal en dit was één van de eerste spelletjes die we samen kochten toen we verkering hadden. Een beetje nostalgie dus haha. Carcassonne is zo’n typisch spel, waarbij je ook leuk gespeeld hebt als je niet wint.

Maar eerlijk is eerlijk. Ik speel niet om een leuk spelletje te spelen, maar om te winnen haha. Dus ik leg mijn tegenspeler wel af als dat kan. Dat is de reden dat mijn man dit niet zo vaak meer met me wil spelen #oeps.

Het idee van Carcassonne is eigenlijk vrij simpel. Je hebt allemaal landtegels en dat vormt langzamerhand het spelbord. Je plaatst Meeples (dat zijn houten poppetjes) en stallen op strategische wijze op de landkaartjes en verdient zo punten.

Deze variant speel je al vanaf 7 jaar. Je volgt per beurt drie stappen.

1. Je pakt een afgedekte tegel en legt die vast aan de tegel die er al ligt
2. Op de gelegde tegel mag je een Meeple plaatsen of een stal plaatsen
3. Je telt je punten en je mag als het kan met je Meeple wandelen om nog meer punten te krijgen.

Je kunt punten verdienen door paden aan te leggen met een Meeple erop, door een akker te maken met een Meeple erop en door fiches te verdienen die op je akkers staan. Ook kun je nog punten verdienen door je stallen. Als je die op een landschap plaatst krijg je aan het einde van het spel punten voor de omliggende dieren.

Dit spel is voor onze dochter nog te moeilijk, maar wel erg leuk voor onszelf. Ik vind vooral de fiches en stallen een leuke toevoeging. Ik kan me voorstellen dat dit wel echt een leuk cadeautje is voor een kind ouder dan 7 jaar. Het is niet moeilijk en ziet er ook leuk uit. Dus over een paar jaartjes betrekken we onze dochter ook bij. Echt wel een tof gezinsspel.

Je kunt het spel met 2-5 personen spelen.

Prijs: 21,95 euro.

4. Brugge

Dit spel is meer een spel voor jezelf en je partner, dan om te spelen met je kind. Tenzij je al tieners hebt vanaf een jaar of 10 :). Het is even oefenen voordat je het snapt, maar wel toegankelijk. Wij moeten het nog wel een paar potjes gaan spelen om het goed onder de knie te krijgen, maar in potentie vinden we het wel een leuk spel. Mede omdat het zoveel verschillende mogelijkheden heeft. Je kunt per ronde veel verschillende acties uitvoeren en op veel verschillende manier aan je punten komen. Op die manier speel je je eigen spel en kun je je eigen tactiek proberen.

Daarnaast zitten er wel wat geluksfactoren in, maar die zijn niet overheersend. Zoals bij bijvoorbeeld Kolonisten van Catan, waarbij je compleet afhankelijk bent van wat er gegooid wordt. Dat is bij Brugge niet het geval. Bij dit spel worden wel dobbelstenen gebruikt, maar de geluksfactor is mijn inziens niet te hoog.

Omdat het spel uitgebreid is, zal ik geen lange uitleg geven. Kort gezegd komt het hierop neer:

In Brugge proberen de spelers zoveel mogelijk punten te verzamelen. Dit doen ze door vooruitgang te boeken op een ontwikkelingsspoor, te bouwen aan het kanaal, meerderheden te bezitten of belangrijke personen aan te trekken. Er worden verschillende ronden gespeeld waarbij elke ronde op dezelfde manier verloopt. Elk speler ontvangt punten voor personen, huizen, voordelen van personen, meerderheidsfiches, kanalen en ontwikkeling. De speler met het meeste punten wint.

Prijs: 29,99 euro (Bol.com verkoopt hem voor 48,95 euro, maar bij Bart Smit is hij dertig euro)

Win één van deze vier spellen!

Lijkt één van de vier spellen je super leuk? Dan hebben we goed nieuws: je kunt een spel naar keuze winnen! Meedoen is simpel!

 1. Like Mama’s op hakken op Facebook
 2. Like White Goblin Games op Facebook
 3. Laat onder ons (vastgezette) Facebookbericht weten welk spel je graag wilt winnen!

(We controleren of de pagina’s echt geliket worden).

Let op: deze winactie is verlopen. De winnaar is via Facebook bekendgemaakt. 

– Dit artikel is een samenwerking –

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

8 Reacties

 • Reply
  Marian
  17 mei 2018 at 17:51

  Leuke spellen! Ubongo junior daar ben ik erg nieuwsgierig naar. Helaas voor mij kun je alleen op FB meedoen.

 • Reply
  Tamara Stoc
  18 mei 2018 at 19:03

  Carcassonne Door Berg en Dal lijkt me leuk om met de kinderen te spelen!

 • Reply
  Mieke Werson
  19 mei 2018 at 13:16

  Bruggge! Past nog precies in mijn spellenkast.

 • Reply
  Yves Wijns
  19 mei 2018 at 15:36

  Mijn spelgekke kinderen zijn al wat ouder, vandaar Brugge.

 • Reply
  Evelien Legtenberg
  19 mei 2018 at 16:02

  Super leuke actie! BRUGGE zou ik graag winnen… De andere 3 ook super leuk, weten we uit ervaring!

 • Reply
  Peter de Ruyter
  20 mei 2018 at 18:03

  Brugge. Heb ik al eens gespeeld. Super spel.

 • Reply
  SophiaG
  21 mei 2018 at 10:18

  Ik doe graag mee voor Muisgeflipt. Een leuk spel voor het hele gezin.

 • Reply
  Trezie Meuwissen
  22 mei 2018 at 15:35

  Leuk! Ik loot graag mee voor Ubongo Junior.

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  29 weken zwanger – update #17

  Bijna dagelijks krijg ik van mijn 4-jarige dochter de vraag wanneer de baby komt. Ik probeer haar uit te leggen...

  Sluiten