Gastblog Van Elise

Wij gaan een nieuwe fase in

Nog drie weken en dan gaat Summer naar de basisschool. We gaan daarmee een nieuwe fase in en het voelt alsof ons hele leven op het punt staat te veranderen.. Spannend, maar het voelt ook als een nieuw begin. Wat zal deze fase allemaal met zich meebrengen? 

Toe aan school

Ik ben niet het soort moeder die hier tegenop heeft gezien, het soort moeder die het jammer vindt dat ze straks niet meer hele dagen met haar kind kan doorbrengen. Nee, ik ben de moeder die er naar uit heeft gekeken. Summer is er echt aan toe. De afgelopen maanden heb ik gemerkt dat ze klaar is voor nieuwe uitdagingen. Thuis vermaakt ze zich niet meer tenzij er iemand komt spelen en ook op de opvang verveelt ze zich steeds vaker, omdat ze daar de oudste is. Dit resulteert steeds vaker in een gefrustreerde, humeurige peuter wat de sfeer thuis er niet beter op maakt!

Ik hoop dat ze deze uitdaging op school gaat vinden, waar ze omringt zal zijn door kinderen van haar leeftijd en waar ze nieuwe dingen kan leren. Zelf heb ik een leuke tijd gehad op de basisschool en ik hoop dat Summer het ook zo zal ervaren. Ze heeft een nieuwsgierig en sociaal karakter wat mij doet vermoeden dat dat wel goed zal komen!

Een nieuwe fase betekent ook afscheid nemen

Vind ik het dan alleen maar leuk en fijn dat ze straks 4,5 dag in de week het grootste deel van de dag van huis is? Ik ben blij dat Summer straks wat meer uitgedaagd gaat worden en ik kijk ook uit naar de rust die het overdag met zich mee gaat brengen. Maar naar school gaan betekent ook dat ik haar weer een stukje meer moet gaan loslaten. Summer’s wereld wordt steeds iets groter en een groot deel van de week zal zich straks afspelen zonder mij. Dat de afstand tussen ons steeds groter wordt, vind ik wel een beetje moeilijk. Het zal vast even wennen zijn, maar ik ben ervan overtuigd dat het goed zal zijn!

 

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Een nieuw gezicht bij Mama’s op hakken

Lieve lezers, een nieuw gezicht bij Mama’s op hakken! Vanaf vandaag mag ik het team van de gastbloggers versterken. Sommigen van...

Sluiten