Gastblog van Zoë

Een weekend ontspannen op Texel

Afgelopen weken hebben jullie kennis gemaakt met de stressfactoren die ik ervaar door mijn zwangerschap. Een veranderend lichaam, een mega babywinkel, keuzestress en onzekerheid over het moederschap. Het werd hoogtijd voor ontspanning! In mijn woordenboek vind je onder ontspanning de volgende woorden: zon, zee, strand. Dus wij boekten een heerlijk weekendje weg naar TEXEL!

IMG_8430

De Nederlandse kust speelt een belangrijke rol in ons leven. Het begon met spontane tripjes naar Egmond aan Zee, Bergen en Katwijk. Heerlijk vonden we dat. Lekker samen lopen langs de Noordzee, door de duinen en daarna bitterballen met een biertje. Mijn liefde voor blote voeten komt natuurlijk op het strand ook helemaal tot z’n recht. Broek oprollen en dan lekker kuieren.

“De zee geeft mij altijd zoveel rust en vrede. Als ik mij van binnen onstuimig voel of van slag ben dan blaast die harde wind m’n zorgen even weg. Op die plek voel ik contact. Contact met mezelf, contact met manlief, contact met God en de natuur.”

In ons liefdesverhaal hebben deze plekken gezorgd voor bijzondere herinneringen en inmiddels zijn we een aantal tradities rijker. Elk jaar vieren we nog steeds de dag dat we verkering kregen en dan gaan we altijd een dagje (en het liefst ook een nachtje) naar zee. Ik werd ten huwelijk gevraagd op Texel compleet met ring, champagne en tandem fiets. Onze hond is een stuiterbal labrador die gek is op water, dus dat helpt weer met deze spontane bezoekjes. Ook hebben we verdrietige momenten gedeeld met de zee; zo hebben we het kindje dat we met acht weken zwangerschap hebben verloren begraven in de duinen.

Onze Texel bucketlist

Op één of andere manier is de aantrekkingskracht naar Texel altijd extra groot. Misschien omdat ik daar ten huwelijk ben gevraagd of misschien omdat het een eiland is en de oversteek met de boot altijd voor een gevoel zorgt alsof je weer op schoolreisje bent. Het is er zo adembenemend mooi! Zwanger op Texel, dat was nieuw. Weer een mooie herinnering erbij! We gingen op vrijdag rond etenstijd die kant op en namen zondag eind van de middag de boot weer terug. Daar aangekomen huurden we een simpele bungalow waar de hond ook welkom was.

IMG_8378

Aangezien ‘husband and I’ ieder jaar wel één keer naar Texel gaan hebben wij inmiddels een soort routine ontwikkeld. Dit is wat wij altijd proberen af te vinken tijdens een bezoekje aan het eiland:
– lekker uit eten (niks niet zelf koken, dus ook de lunch niet),
– minimaal één avond op het strand zitten en de zon zien ondergaan,
– een grote wandeling bij de vuurtoren en daarna frietjes eten met extra zout,
– dineren in Den Burg (want daar is het toch net wat minder toeristisch),
– uitslapen,
– een wandeling door de duinen,
– bitterballen en Texels bier (naja dat laatste dit keer dan even niet)!
Hoofd ingrediënten zijn dus: uitrusten, wandelen en eten!

“Uitrusten lukt prima nu met m’n zwangerschap en na een dag aan zee slaap je extra lekker. Ook dat eten is geen probleem. Op het moment voel ik me een soort holle bolle Gijs haha. Ik kan echt serieus de hele dag door eten en heb hier ook lekker van genoten.”

IMG_8433

Wandelen is iets pittiger als je zwanger bent. Ik kan echt merken dat ik nu 22 weken zwanger ben en dat m’n buik niet meer te ontkennen is. Heb ik mij heel erg moeten aanpassen vanwege m’n zwangerschap? Nee, dat viel best mee. Ik ben sneller buiten adem, maar dan wacht ik gewoon iets langer boven op de duin voordat ik doorloop. Op het terras gooi ik even m’n benen omhoog en ik drink helaas geen lekker alcoholisch drankje. Eigenlijk was het alleen maar heel bijzonder om deze bucketlist zwanger te beleven. Om door de natuur te wandelen en tegelijkertijd de natuur zo sterk in je eigen lichaam te voelen. Om in de zee te staan en ons meisje in m’n buik te voelen trappelen. Ik heb er onwijs van genoten! Echt een aanrader om weer even op te laden. Kom maar op met die tweede helft van m’n zwangerschap; ik heb er zin in!

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Lekker slapen zonder huilen

Hoe zorg je ervoor dat je baby van een aantal maanden begrijpt dat het tijd is om te slapen? Toen...

Sluiten