Gastblog Van Ruth

We worden een gezin van vijf!

Inmiddels ben ik over de helft van de zwangerschap, die helaas niet helemaal vlekkeloos verloopt, maar met de baby gaat alles goed en dat is het belangrijkste. We kijken er ontzettend naar uit om ons derde kindje te verwelkomen in ons gezin. Benieuwd of het een écht meidengezin blijft of dat er versterking komt voor Hans. We willen het geslacht net als bij de meiden niet van te voren weten en laten ons verassen. Of dat veel invloed heeft op de praktische keuzes die je van te voren maakt? Ik vind van niet. Het enige is dat je waarschijnlijk geen fuchsia roze kamer fixt en jurkjes koopt. En we hebben het geluk dat onze auto 3 volledige zitplaatsen op de achterbank heeft. Dus een nieuwe auto aanschaffen is geen must.

Genderneutraal, uniseks etc.

Nou heb ik niet zoveel met het hele gender neutrale gebeuren, maar ik ben wel fan van uniseks kleding etc.

Zo irriteerde ik me mateloos, dat ik tijdens de zwangerschap van Lauren vrijwel alleen maar échte jongens of échte meisjes babykleding zag bij de meeste winkels. Ik zocht gewoon basics, streepjes, printjes en kleuren die voor beide geslachten leuk waren. Dit kwam ik echt nauwelijks tegen. Inmiddels is daar wel wat in veranderd, ook bij de grotere bekende ketens. Gelukkig!

Ook slaag ik al jaren op de jongensafdeling van sommige grote modeketens, omdat ik niet zoveel met roze en glitters heb. De kleuter wel trouwens, dus inmiddels hier ook in huis te vinden. Gelukkig heb ik door de jaren heen ontzettend veel nieuwe, toffe merken en shops ontdekt die echte uniseks kleding hebben en belangrijk.. niet saai. De eerste items zijn al gescoord. Dat gaat helemaal goed komen dus voor baby nummer drie!

Interne verhuizing.

Dat is nog wel een dingetje. Ons huis heeft 4 slaapkamers en geen aparte zolder die je nog kan gebruiken of verbouwen als extra kamer. Genoeg toch? Zou je denken hè, maar we hebben toch écht een werkkamer nodig met een bedrijf aan huis. Dit betekent dat er een interne verhuizing plaats gaat vinden. Zo wordt de kamer van Vieve de nieuwe babykamer. De grote werkkamer een gedeelde meidenkamer en de kamer van Lauren een nieuwe werkkamer. De grootste uitdaging is om een toffe gedeelde meidenkamer te maken. Aan deze kamer hebben we tot nu toe nog niet veel gedaan dus dat is nog een klusje. We hebben Lauren tijdelijk al verplaatst en die ligt nu bij Vieve op haar kamer, zo kon de werkkamer in zijn geheel verplaatst worden naar haar kamer want het werk gaat gewoon door natuurlijk. Best een beetje spannend maar ook goed om al te wennen dacht ik en wat denk je.. het gaat fantastisch vanaf nacht één! Vieve wordt nog regelmatig wakker, maar haar zus slaapt overal doorheen. Ze kletsen en keten niet zodra we ’s avonds de deur dicht trekken (hoe dan!) en gaan allebei lief slapen. Dit gaat vast goed komen straks op de nieuwe kamer.

Hergebruiken, tweedehands en kringloopgeluk.

Ik ben fan, van alle drie. Zo draagt Vieve veel kleding die Lauren ook gedragen heeft en heb ik de babykleertjes al uitgezocht voor nummer drie. Is het nog goed voor een volgende ronde en vind ik het nog leuk? Dan wordt dat gewassen en in een bak gedaan. Regelmatig komt er een grote zak kleding van mijn schoonzus die 4! meiden heeft. Nauwkeurig wordt alles uitgezocht en een selectie gemaakt, de zak gaat weer door naar een vriendin van me. Tof toch? Ook koop ik regelmatig kleding van mooie en vaak iets prijzige merken tweedehands op social media. En ik ben een echte koopjesjager, geef niet zoveel om trends en koop het liefst een seizoen later alles in de sale. Niet alleen kleding maar ook meubels krijgen hier vaak een tweede leven. Oh en ik ben dol op vintage schooltafeltjes en stoeltjes etc. Er staan er maar liefst 4 in de garage die ik op de kop had getikt. Ja, je kan ook doorslaan in je hobby haha. Het liefst duik ik één keer in de week even de kringloop in om rond te neuzen. Er staan hier genoeg items waar nog nieuw leven in geblazen moet worden voor de nieuwe kamers.

Impact op het gezinsleven.

Ik ben heel benieuwd hoeveel impact de komst van een derde kindje straks daadwerkelijk heeft. Lauren zit in groep 1 en komt tussen de middag in principe thuis een broodje eten (1 dag blijft ze over), Vieve start binnenkort met twee ochtenden peuterspeelzaal en gaat in elk geval één vaste dag naar oma. En dan komt daar straks nog een klein hummeltje bij. Met plannen voor ons bedrijf en een nieuwe periode van stage lopen voor Hans (die op dit moment student Fysio is) zal er wel wat veranderen. We hebben in elk geval 1 ding helder en dat is dat één van ons parttime werkt en verder thuis is, als dit financieel mogelijk is. Dit was vier jaar geleden al zo en voor ons is dat niet veranderd. En de rest: we hebben er vertrouwen in dat het allemaal goed mag verlopen en dat we straks kunnen genieten als een gezin van vijf!

Terwijl ik dit schrijf moet ik lachen en ik denk mijn beste vriendinnen ook. Ruth, die altijd zei ‘ik ga studeren, werken en wonen in de grote stad. No way dat ik terugga naar de Veluwe. Ik trouw niet voor mijn 25e en wil geen kinderen voor mijn 30e.’ En kijk waar ik nu sta. Niets van dat alles is uitgekomen, gewoonweg omdat het leven anders is verlopen en ik oprecht geloof dat God een ander plan met mij had en heeft. Gelukkig weten we niet van te voren hoe het leven loopt. Wat een ‘blessing’ om vol verwachting uit te kijken naar een nieuw kindje wat ons gezinsleven
zal doen veranderen in een gezin van vijf! Dat voelt echt als rijkdom!

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
bevallingsverhaal bevallingen
Twee bevallingen, twee keer zo anders!

Iedere vrouw die meer dan één kindje op de wereld heeft gezet, zal het vast ook be-amen: wat kunnen zwangerschappen...

Sluiten