Blogs

We hebben ‘slecht’ nieuws ..

In de zomer van 2015 waren we samen met onze gezinnen op vakantie in Portugal en dachten we na over hoe leuk het zou zijn om samen een blog te starten. We hadden daarbij drie voorwaarden. 1. Het moet positief zijn, want negativiteit is er al genoeg op het internet. 2. We wilden andere mama’s ontmoeten en in het zonnetje zetten (Meet the mama) 3. We wilden er geen baan van maken, want we hebben allebei al leuk werk.

3,5 jaar later..

Kijken we ontzettend trots naar de afgelopen jaren dat Mama’s op hakken online is. We hebben mooie verhalen mogen vertellen die soms door landelijke media werden opgepakt, we hebben veel mama’s (to be) mogen ontmoeten, meer geleerd over fotografie en we hebben leuke samenwerkingen gehad. Al snel zagen we de website groeien en maandelijks kwamen er gemiddeld 15.000 mensen naar Mama’s op hakken. Er waren ook maanden dat er meer dan 20.000 van jullie een kijkje kwamen nemen. Dat is bizar en meer dan waarop we durfden te hopen.

Nu merken we na ruim drie jaar dat het goed is. We voelden allebei dat we langzaamaan afscheid namen van de website en dat nu de tijd is aangebroken dat we gaan stoppen.

Onze vriendinnen en gastbloggers weten het al een poosje en vroegen gelijk: maar waarom dan? Het heeft meerdere redenen, maar de grootste is vooral tijd. Als veel mensen je verhalen lezen, wil je iets moois neerzetten. Maar omdat we niet de ambitie hebben om hier ons werk van te maken, is onze tijd beperkt. Dat zorgt ervoor dat je niet altijd maakt wat je zou willen. Er zijn ideeën genoeg, maar we hebben tijd te kort. Wekelijks steken we uren in de website om de blogs te plaatsen en in te plannen, om alle mailtjes en dm’tjes te beantwoorden en om aanwezig te zijn op social media of om te overleggen samen. Maar die tijd willen we gaan gebruiken om te genieten van onze gezinnen. Het belangrijkste <3

Daarom willen we jullie mededelen dat deze website per 1 maart stopt, over twee weken. Tot die tijd volgen er nog afscheidblogs van de gastbloggers en terugblikken.


Hoe nu verder?

We hebben lang nagedacht wat we met de website wilden doen. We hebben besloten dat de website nog een jaar online blijft staan en daarna offline gaat.

De website stopt dus, maaaaaar ..

We gaan wel door met Instagram! Omdat we het beiden leuk vinden om foto’s te maken en het een goede reden is om af en toe samen op pad te gaan, hebben we besloten door te gaan met Instagram. We willen hier meer uitdaging in leggen voor onszelf om mooie plaatjes te schieten. Lijkt het je leuk om ons te volgen? Klik dan hier! Dat zouden we ontzettend leuk vinden!

Liefs, Jennifer en Hanna

Jaaa, nog meer leuke blogs!

4 Reacties

 • Reply
  Wytske
  12 februari 2019 at 07:04

  Aaaah wat ontzettend jammer! Heb jullie en de gastbloggers met veel plezier gevolgd! Elke dag trouw alle verhalen gelezen!
  Maaaarrr het is volkomen begrijpelijk! Tijd met je gezin is veel te kostbaar!❤ Bedankt voor alle mooie verhalen! Ga het wel missen
  Lieve groetjes en GENIET!

  • Reply
   Jennifer
   12 februari 2019 at 09:33

   Wat super dat je zo een trouwe volger van ons bent geweest. Echt super super bedankt. We nemen afscheid met een lach en een traan.

 • Reply
  Joyce
  18 februari 2019 at 10:26

  Wat ontzettend jammer maar ook begrijpelijk. Je moet soms terugkijken en keuzes maken. Maar heb altijd met heel veel plezier de blogs etc gelezen en veel inspiratie opgedaan. Echte verhalen, niet alleen de roze wolk. Met een lach en een traan vaak de interviews gelezen. Dankjulliewel en alle goeds met jullie gezin.

  Liefs,
  Joyce

  • Reply
   Jennifer
   19 februari 2019 at 21:30

   Dankje lieve Joyce voor je mooie en lieve woorden. We zijn ook erg trots op alle mooie verhalen die we over mama’s mochten delen. Fijn om te horen dat het lezen van deze verhalen gewaardeerd wordt. Nu tijd voor een nieuwe weg en dan horen deze keuzes er bij. Met een lach en een traan :-)!

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Verloskundige en zwanger deel 2

  De tijd vliegt voorbij. Ik vind de tijd vooral snel gaan in deze zwangerschap. Nu ik deze blog schrijf ben...

  Sluiten