Gastblog Van Elise

Wat zit er in mijn ziekenhuistas?

Bij mijn vorige zwangerschap wilde ik graag thuis bevallen, maar dat is uiteindelijk het ziekenhuis geworden omdat ik pijnbestrijding wilde. Ik heb daar uiteindelijk zo’n fijne ervaring gehad, dat ik dit keer weer kies voor het ziekenhuis! Omdat ik het allemaal al een keer eerder heb meegemaakt, kon ik mijn vluchttas dit keer aanpassen aan mijn ervaringen van de vorige keer. Er waren namelijk nogal wat dingen die ik miste!

Voor mij

Kleding:
Vorige keer ben ik bevallen in een sportbh en een hemdje. Dit keer heb ik gekozen voor een wat langer nachthemd met knoopjes. Deze is van H&M en ik vond de tekst wel toepasselijk haha! Omdat de verloskundige om de zoveel tijd toucheert of andere controles uitvoert heb je meestal geen broek aan, en ik vind het wel fijn om iets meer bedekt te zijn tussendoor zonder gelijk onder een laken te hoeven liggen. Dat hij aan de bovenkant open kan is ook handig met betrekking tot de borstvoeding! Dat miste ik echt vorige keer, toen moest ik mijn hemdje en sportbh over mijn schouder naar beneden trekken.
Verder een setje kleding voor als ik eenmaal gedoucht en wel ben. Ik koos een joggingbroek die niet te strak zit. Dat kraamverband is echt mega en je wil er niet uitzien alsof je een luier aan hebt in je strakke leggingkje.

Nachthemd, voedingsbh, boxershort, joggingbroek, hemdje, sweater, sokken.

Verzorging:
Van al dat puffen kreeg ik super droge gebarsten lippen, dus dit keer doe ik een fijne lippenbalsem in de tas! Een stick, want tussen de weeën door heb je echt geen zin om met je vingers in een potje te zitten. Deze lippenbalsem (midden onder) kreeg ik op Instagram aangeraden toen ik een tijdje terug vroeg om tips, hij is van Hurraw en het is de unscented versie. Ook makeup remover doekjes is iets wat ik vorige keer graag had gewild, mijn mascara (die had ik op toen de bevalling doorzette) zat naderhand helemaal onder mijn ogen en ik had niks mee om het weg te halen! Qua makeup heb ik alleen de basics ingepakt, waarmee ik er weer een beetje uit zie als een levend persoon. En voor degenen die nog nooit kraamverband hebben gezien; ja, het is echt zo gigantisch.

Tandpasta, tandenborstel, getinte dagcreme, deo, makeup-remover doekjes, zoogkompressen, douchegel, föhn, kraamverband en make-up.

 

Diversen:
Ik had vorige keer totaal geen behoefte om te eten of te drinken tussendoor, maar ik was wel enorm slapjes en futloos na de bevalling (12 uur hard werken zonder te eten en te drinken = futloos level 100). Dus wellicht is het een idee om het dit keer wel te proberen. De reep op de foto is een proteïnereep met een laagje chocola! Veel meer had ik niet nodig de vorige keer. Mocht ik me vervelen (haha!) kan ik altijd nog de tv op de kamer aandoen, ik neem geen tijdschriften of laptop mee.

Reepje, flesje water, pasjes, telefoon en oplader.

 Voor baby F.

Kleding&omslagdekentje:
Ik heb werkelijk geen idee hoe groot of klein mijn baby zal zijn, dus ik heb in zowel maat 50 als 56 een setje ingepakt. Eind april/begin mei kan het super mooi weer zijn, maar ik heb toch wel lange mouwen ingepakt! Toen we Summer meenamen uit het ziekenhuis misten we een dekentje voor over haar heen, wat we uiteindelijk opgelost hebben door Arjens vest over haar heen te leggen in de auto. Dit keer ben ik wel voorbereid en neem ik een omslagdoek mee! Deze omslagdoek van Koeka heeft een gat voor de gesp van de maxi-cosi, super handig. Een flesje neem ik mee voor het geval het aanleggen om de een of andere reden niet mocht lukken, en ik afgekolfde melk moet geven. Het knuffeltje heeft de afgelopen paar maanden bij mij in bed gelegen, en neem ik mee voor het geval de baby ergens verder bij mij vandaan moet liggen. Op deze manier heeft hij dan toch een vertrouwde geur bij zich!

Omslagdeken, setje kleding maat 56, knuffeltje, flesje, mutsje, speen met speendoekje.

Setje kleding maat 50, mutsje en sokjes.

Voor Summer

Ook Summer krijgt een eigen vluchttasje, met een pyjamaatje, nachtluier en een setje kleding. Op het laatste moment moeten we dan alleen nog even haar tandenborstel+tandpasta en lievelingsknuffel erbij doen!

Rugzakje, knuffel, setje kleding, pyjama+luier en tandenborstel+tandpasta.

Voor Arjen nemen we niks specifieks mee, hij zegt dat hij de vorige keer niks heeft gemist! Zijn telefoon en een kopje ziekenhuiskoffie en hij is tevreden.. Van mij hoeft die vluchttas nog even niet gebruikt te worden, maar het is wel een fijn idee dat hij klaar staat en dat ik dus ready to go ben mocht het nodig zijn! Mis ik nog iets super handigs, laat het me weten!!

Jaaa, nog meer leuke blogs!

1 Reactie

 • Reply
  Lynn
  14 april 2018 at 11:14

  Fototoestel?

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  verjaardag budget tips
  Zo houd je een verjaardag behapbaar!

  Een verjaardag kost al gauw genoeg centen: het cadeau natuurlijk dat je met zorg voor je kindje hebt uitgezocht. Maar...

  Sluiten