Gastblog Van Abish

Wat zit er in mijn luiertas?

Een luiertas moet wat mij betreft goed matchen bij de kinderwagen. Het kiezen van de luiertas ging mij makkelijk af en was zo gepiept. Het uitzoeken van mijn kinderwagen had daarentegen wat voeten in de aarde. Ik wilde eigenlijk al vanaf het begin van de zwangerschap een bepaald merk kinderwagen. Een makkelijke klus dacht ik zelf!

Na grondig onderzoek bleek dat er van dat merk ook een uitvoering bestaat dat perfect geschikt is voor mensen in de stad. Hierbij kon ik de kinderwagen handig met een draagriem over mijn schouder omhoog dragen naar 1 hoog. Denk hier nog even een baby, luiertas en boodschappen bij. Jawel, het moest echt dat bepaalde merk worden. We bestelden de wagen niet direct omdat we eerst moesten verhuizen en de wagen anders alleen maar in de weg stond.

Lang verhaal kort: op een ochtend werd ik wakker, 8 maanden zwanger, en wist ik het: ik wil een ander merk. Haha. Yup, echt. Gewoon even in een paar minuten overgestapt. Ik had er één simpele reden voor en dat was dat ik het design van een ander merk toch mooier vond. En jullie begrijpen dat die wagen diezelfde dag nog moest worden besteld. Iets met hormonen op volle toeren.

Genoeg over de kinderwagen en keuzes i.c.m. hormonen. Vandaag heeft de blog als onderwerp ‘de luiertas’ en vertel ik jullie voor welke luiertas ik gekozen heb en wat er in zit.

Liefde op het eerste gezicht

Vanaf dag één was ik verliefd op de luiertassen van Mozz Bags. Omdat ik heb gekozen voor een zwarte kinderwagen, wilde ik ook graag een zwarte luiertas. Ik koos voor een stoere, leren luiertas van Mozz Bags omdat ik geen suffe tas wilde maar gewoon een stoere, stijlvolle tas die tegelijkertijd ook kan fungeren als handtas.

Ik woon in Amsterdam in een appartement zonder lift en moet straks met baby, kinderwagen en de luiertas de trap op. Dan is het niet handig ook nog een eigen handtas te hebben.

Zo gezegd, zo gedaan, het moest er eentje worden met veel vakjes zodat ik ook nog mijn eigen spulletjes erin kan doen zoals mijn telefoon, pinpas, lipgloss etc. De tas is daarom perfect omdat het 6 vakken heeft en ook nog een extra vakje met een rits. In het kader van ‘meer georganiseerd’ leven, komt deze tas ook nog eens goed van pas.

Bij het horen van de zin ‘Wat zit er in een luiertas’ moest ik wel even nadenken. Deze zin verander ik in mijn hoofd al snel naar ‘ Wat wil ik dat er in mijn luiertas zit’. De reden hiervoor is dat ik vroeger een moeder was die een paar luiers en doekjes in haar tas flikkerde en that’s it. Natuurlijk niet toen Amber nog een klein baby’tje was maar al vrij snel in de periode erna. Concluderend: ik kan me dus niet echt meer herinneren dat ik een babytas met goede inhoud had. Wat ik me wel kan herinneren is dat een lege luiertas, of het ontbreken daarvan, niet altijd handig was. Er zijn genoeg situaties geweest waarbij ik dat extra setje kleren nodig had of een likje zonnenbrandcreme handig was geweest. Kortom, ik ben zeventien jaar wijzer en ga bij deze baby wel voor een goed gevulde luiertas omdat het uiteindelijk veel meer gemak geeft. En ik geef toe: wie wil deze tas nou niet, haha.

Essentials voor de baby

Omdat ik nu al weet dat ik flesvoeding ga geven, heb ik een aantal dingen aangeschaft die ervoor zorgen dat een flesje maken gemakkelijk gaat. Allereerst zit er een natuurlijk een flesje in de tas. Ik heb overigens nog geen idee of dit het juiste flesje zal zijn maar ik wilde niet 4 flessen aanschaffen. We zullen straks wel zien wat gaat werken en een ander flesje aanschaffen kan altijd nog. Verder heb ik gekozen voor een Philley melkpoederbus waarbij je de melkpoeder niet meer schepje voor schepje moet afstrijken maar je alleen maar draait aan de Philley. Je hoort dan een klik en 1 klik staat gelijk aan 1 afgestreken schepje melkpoeder. Easy peasy. Ik denk dat ik deze bus wel te groot vind voor dagelijks gebruik in de luiertas. Ik zal denk ik toch eerder gebruik maken van de melkpoedertorentjes die ik dan thuis vul met de Philley. Tot slot heb ik ook nog een thermosfles mee zodat het water lang warm blijft.

Voor het verschonen zit er al standaard in deze luiertas een verschoningsmatje, hoe fijn! De luiers en billendoekjes heb ik in een luieretui in de tas zitten. Verder kreeg ik de tip van andere moeders om geparfumeerde luierzakjes aan te schaffen. Deze zijn handig om vieze luiers in te doen maar ook voor eventueel natte kleertjes.

Tot slot heb ik de luiertas gevuld met spuugdoekjes, een extra hydrofiele doek, een rompertje, een set kleertjes, extra mutsje, speendoekje met speen en een houten speeltje voor als ze iets groter is. Ik mis vast nog handige dingetjes maar daar kom ik snel genoeg achter!

-Dit is een samenwerking-

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Hier zag ik zo lang tegenop!

Stiekem ben ik wel eens jaloers op mama’s die heel geordend zijn. Waar de inhoud van de luiertas up to...

Sluiten