Blogs

Wat helpt tegen eczeem?

Mijn dochtertje van bijna 4 jaar oud heeft een enorm gevoelige huid. Dit bleek na een aantal maanden toen ze een allergische reactie kreeg  op de parfum van zeep. Na het badderen kreeg ze allerlei rode plekjes op haar lichaam. Na 7 maanden kreeg ze ook last van eczeem. Sindsdien ben ik haar huid altijd goed in blijven smeren om jeuk en schrale plekken tegen te gaan.

Wat is eczeem?

Eczeem is eigenlijk een ontsteking van de huid (met name de bovenste huidlagen). Deze ontsteking veroorzaakt jeuk, roodheid en zwelling. De jeuk zorgt er ook weer voor dat de huid geïrriteerd raakt na het krabben. De huid raakt nóg geïrriteerder. Het is belangrijk dat je de vicieuze cirkel van jeuk en krabben doorbreekt. Ook komt eczeem in allerlei leeftijden voor. In ons geval kreeg Yasmina het als baby. Het eczeem van Yasmina valt nu erg mee, maar dat komt vooral omdat ik erg goed blijf smeren met Bepanthen Eczeem Créme.

Wat heeft bij mij geholpen?

Vooral in de zomer en koude winterdagen merk ik dat de huid van Yasmina onrustig wordt. In de zomer kan ze niet goed tegen de warmte die haar huid klam maakt. Doordat ze gaat zweten verliest haar huid vocht, wat resulteert in een droge huid. Om die reden trek ik haar altijd een legging aan in de zomer, zodat het katoen van haar legging het zweet kan absorberen. Ook bescherm ik haar gezicht goed tegen de zon. Gelukkig vindt ze het niet erg om een hoedje te dragen, waardoor je direct zonlicht op haar gezicht voorkomt. In de zomer smeer ik haar sowieso altijd in de ochtend en avond in met crème. Een crème zorgt ervoor dat haar huid soepel blijft en niet uitdroogt. Dit voorkomt jeuk en overmatig krabben. Overdag heeft ze gelukkig wel voldoende afleiding, maar in de nacht blijft die jeuk wel een dingetje.

“Om te voorkomen dat Yasmina in de nacht blijft krabben, geef ik haar een katoenen pyjama met lange mouwen en lange broekspijpen; zelfs in een hete zomer. Dit lijkt wat zielig, maar blote armen en benen zorgt er alleen maar voor dat ze blijft krabben. Heel vervelend. Wel zorg ik ervoor dat ze in de zomer een ventilator in haar kamer heeft staan, die zorgt voor wat verkoeling.”

De wintermaanden

In de winter zorgt het eczeem van Yasmina voor andere uitdagingen. Door de kou droogt haar huid enorm uit, waardoor het sneller droog en gevoelig is. Om die reden zorg ik er wederom voor dat haar huid soepel blijft met crème. Als ik dit in de winter goed blijf smeren, merk ik dat het haar droge huid helpt. Zo komt ze zeker door de wintermaanden heen.

“In de winter heeft ze vooral last van lichte en/of matig eczeem. De Eczeem Crème van Bepanthen is dan erg helpend. Dit product is niet erg vettig en plakt bijvoorbeeld niet aan je handen als je klaar bent met smeren. Verder merk ik dat het vrij goed intrekt waardoor de huid van mijn dochter soepel blijft.”

Juist in de winter is deze crème erg fijn omdat het precies goed is voor de mate van eczeem die Yasmina dit seizoen heeft. Wat ik bovendien erg belangrijk vind aan de eczeem crème is dat het vrij van hormonen is. De Bepanthem Eczeem Crème bevat geen hormonen, parabenen, conserveermiddelen of parfum. Om die reden is het een fijn product dat je kan blijven smeren bij een rode huid met eczeem plekken. Deze eczeem crème gaat in ieder geval altijd mee in haar rugzak. Zo kan ook de gastouder smeren indien nodig. 

Zo heb ik mijn maniertjes gevonden om Yasmina’s kwetsbare huid te behandelen. Hierdoor heeft ze gelukkig niet heel veel last van haar eczeem. Ik smeer de eczeemplekken naar behoefte in met Bepanthen Eczeem Crème. Dit houdt de huid soepel en voorkomt uitdroging.

– Dit is een samenwerking met Bepanthen-

MEDISCH HULPMIDDEL. LEES VOOR GEBRUIK DE GEBRUIKSAANWIJZING

KOAG/KAG – nr. 80-1218-2278


Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Onrust in de nacht

Aaargh, ik slaap net en word weer wakker door een doordringend geluid. Is er nu alweer drie uur voorbij? Hup,...

Sluiten