Gastblog Van Anne

Waarom vaders geweldig zijn, we van ze houden en we ze een heerlijke Vaderdag wensen

Ze heeft het er al weken druk mee. Veel te hard fluisterend vertelde ze mij de details. Iets met wc-rolletjes en heel veel verf. Het hele verhaal natuurlijk met sprankelende oogjes. Ze heeft het verstopt onder haar bed en kan niet wachten tot het zondag is. Ze zouden eigenlijk eerst uit logeren gaan onze meisjes, maar dat kan ik natuurlijk niet maken als er gedichtjes op gezegd moeten worden en cadeautjes uitgepakt. Stiekem geniet ik er natuurlijk ook van, al moet ik zelf nog wel een Vaderdagcadeautje voor hem bedenken. Vinden vaders Vaderdag eigenlijk net zo leuk als moeders Moederdag vinden? Genieten ze net zoals ons van die stemmetjes die een ontbijt proberen te bereiden en een bed vol croissant-kruimels? Of vieren ze Vaderdag liever al barbecueënd en liggen ze ’s morgens gewoon graag nog een uurtje of twee langer in bed?

Dat mannen en vrouwen verschillen weten we natuurlijk al.

Toen ik laatst een ochtendje weg was, trof ik bij thuiskomst manlief en kroost aan in de speeltuin met een schepnet en een bal. Eén meisje was gekleed in een winterjas, terwijl het buiten ruim 20 graden was. De ander had een maillot aan in combinatie met sandalen. Hun haren waren wild als in net uit bed. Hij had natuurlijk belangrijkere dingen te doen. Zoals de voetbal uit de sloot vissen dus. En tien keer met de kinderen van de glijbaan

Voordat ik zelf de deur uit ga, zijn de haren van mijn kinderen voorzien van haarlotion en zijn ze keurig gekapt. Uiteraard dragen ze schone kleding en glimt hun snoet.

Eigenlijk is het wel lekker dat mannen die prioriteiten toch anders hebben liggen en dingen anders aanpakken. Gelukkig zijn kinderen heel flexibel en kunnen ze die verschillende aanpak van papa of mama best aan. Het schijnt trouwens dat vrouwen vaak kiezen voor een geliefde die op hun vader lijkt. Dit zou dan voor een vrouw dan herkenbaar en comfortabel aan voelen. Mijn vader? Die begon ook niet aan staartjes en vlechtjes. En patat en kroketten als de vrouw van huis was?  Check.

We houden gewoon van jullie!

Ze zeggen wel eens tegen mannen dat ze hun vrouw niet hoeven te begrijpen, maar gewoon moeten liefhebben, en zo is het andersom natuurlijk ook. We hoeven niet altijd te begrijpen waarom. We houden gewoon van jullie. Dus bedankt he! Dat jullie:

  • Ons ’s nachts onze hongerige baby’s aangeven om te voederen en vervolgens gaan opdrukken. Ja écht ik heb het eens eentje horen zeggen. Sindsdien doet de mijne het ook soms.
  • Tijdens bevallingen zeggen dat we het geweldig doen. En dat we jullie hand blauw mogen knijpen natuurlijk!
  • Dat jullie onze kinderen laten weten dat je van ze houdt door met ze te stoeien en ze op de kop te houden (wij zullen minder hard gillen in het vervolg)
  • Dat jullie die piepkleine nageltjes wel weten te knippen.
  • Jullie ons leren dat je je geen scheve rug hoeft te sjouwen aan een peuter. Ze hebben zelf benen en die kunnen heus wel lopen over een kiezelpaadje/brug.
  • Idem trap. Kunnen ze heus.
  • Dochters nagels lakken? Maar natuurlijk!
  • Duplo-kastelen bouwen en meters treinrails? Jullie mannen kunnen dat ! Heel geconcentreerd en zonder afleiding.

Fijne Vaderdag !
Ps: Ik zal hem echt eens vragen of hij zondag liever kruimels heeft of een stuk biefstuk.

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
De beste én slechtste EU-landen om met verlof te gaan

Morgen is mijn laatste werkdag en daarna ga ik met zwangerschapsverlof! In Nederland heb je recht op 16 weken zwangerschapsverlof...

Sluiten