Bevalling Blogs

Drie vriendinnen in gesprek over baby’s en bevallen

In mijn vriendinnengroep zijn er de afgelopen paar jaar heel wat baby’s geboren. Twee van mijn beste vriendinnen werden net als ik voor het eerst moeder. Jennifer (die jullie natuurlijk kennen) kreeg een tweeling en Ruth werd mama van Loïs. En terwijl Loïs net leerde draaien bleek Ruth na 3 maanden zwanger van een tweede (nu 32 weken)!

ruth

Ruth en Loïs

Hanna: Ik vind het zo bijzonder dat we alle drie moeder zijn geworden!

Jennifer: Jaaa me 2!

Ruth: Ik ook! Eigenlijk zijn onze levens nu echt compleet anders hè?

Hanna: Dat kun je wel zeggen ja! Wat vind je vooral anders?

Ruth: Dat de tijd zo voorbij vliegt. De dagen zijn om voor je het weet.

Jennifer: Haha ja! De dagen vliegen om. En dat terwijl het lange dagen zijn. Jay is vaak 7:00 uur wakker en ik ga helaas te laat naar bed. Toch heb ik weinig tijd! En soms vind ik het jammer dat ik minder makkelijk weg kan. Men o men! Wat een geregel als je even op stap wilt gaan!

Ruth: Maar het is ook wel een stuk drukker. Ja je hele dag zit echt vol met van alles terwijl je je soms aan het einde van de dag kan denken: wat heb ik eigenlijk gedaan vandaag?

Hanna: Haha herkenbaar inderdaad! Van tevoren dacht ik altijd: hoe kan het nou dat die moeders altijd klagen dat ze het zo druk hebben op hun vrije dag? Je kan toch alles doen wat je wilt? Maar ik praat nu wel anders!

Jennifer: Ja! Ik vind het altijd wel gezellig druk. Mijn dagen hebben nu meer betekenis 😊❤. In de avond overdenk ik de dag en betrap ik mezelf erop dat ik vaak denk aan de kids!

Ruth: Hihi dat heb ik ook wel. Ook al vind ik een dag werken helemaal geen probleem bijvoorbeeld, stiekem kan ik aan het eind van de dag niet wachten om Loïs op te halen. Ik kijk ook vaak foto’s op m’n werk van haar op mijn telefoon. Ik hoef trouwens nog maar 1 week te werken ladies!!

Hanna: Wat gaat dat alweer snel zeg! Voor mijn gevoel werkte je nog maar net! Dat krijg je ervan als je binnen het jaar nog een tweede krijgt haha! Man, wat heb je ons toen verrast!

Ruth: Maar dat was echt gaaf hè. Ik weet nog zo goed dat ik toen na onze vakanties persé heel snel wilde afspreken maar het nog lastig was om snel een datum te vinden. Ik MOEST het vertellen!! Ik was al heel trots dat ik het zo lang geheim had gehouden. Jij bent daar beter in Hanna hahaha. En jij ook Jen.

Jennifer: Jaa je hebt ons zeker verrast! Super leuk! Vind je het spannend dat het nu weer heel dichtbij komt?

Ruth: Ja best spannend. Ik ben ook benieuwd hoe het straks is met twee kleine kindjes. En de bevalling!

Hanna: Nou inderdaad! Lijkt me nog best pittig een kindje van net 1 en een baby. Maar dat komt vast goed! Nu heeft Vincent echt geen excuus meer en moet hij ook gewoon luiers verschonen haha. Zie je op tegen de bevalling?

jhen

Jennifer met Yasmina en Jayson

Ruth: Haha dat is waar. Totdat Vin in Engeland zit (red: doordeweeks voor zijn werk).. Dan mag hij gewoon elke luier in het weekend doen 😜 nee gekheid.

Jennifer: Ah joh komt wel goed! Je bent een bikkel! Twee kindjes kunnen we wel aan! Spannend de bevalling
idd! Nu weet je WEL wat je te wachten staat. Hanna jij ook!

Ruth: Nee ik zie er niet tegenop, maar ik heb er ook geen zin in. Die pijn is gewoon niet cool. En dat weet ik inderdaad nu! Maar ik heb goede hoop dat het nu nog sneller gaat.. Dat is vaak zo bij een tweede heb ik me laten vertellen.

Hanna: Wat ik zo grappig vind Ruth is dat jij het dus geen probleem vind dat een vriendin van ons, die verloskundige is, jouw bevalling doet. Waarom vind je dat juist fijn?

Ruth: Dat lijkt me echt zo relaxed. Ik voel me op m’n gemak bij haar en ze is rustig en lief. Ik denk dat ik daar ook rustig van word. En ik weet nu dat het me tijdens de bevalling echt niet meer uitmaakt wie of wat daar van alles zit te doen. Die baby moet er gewoon uit. Dat maakt me overigens een paar uur later wel weer uit hahaha. Maar gelukkig is je onderkant dan al niet meer echt interessant terrein.

Hanna: Hahaha schaamteloos. Dus het maakt je ook niet uit als het een man is? Pff ik zou daar wel even aan moeten wennen denk ik! 😛

Jennifer: Hahaha! Dat is waar; tijdens de bevalling boeit het echt niet! En mannen kunnen heel professioneel zijn hoor 😜. En dat bedoel ik serieus.. Ik had een gynaecoloog die heel kundig was en ervaren. Dat stelde juist gerust!

Ruth: Toen ik aan het persen was met Loïs kwam er ook opeens een man de ziekenhuiskamer binnen. Dat vond ik niets. Gelukkig mocht ik ondanks de drukte gewoon m’n eigen lieve vrouwelijke verloskundige houden en ging die man snel weer weg. Ik vond dat toch wel vreemd haha. Maar nu weet ik dus zeker dat het een vrouw is. Als ik tenminste gewoon thuis mag en kan bevallen. Had jij een man Jen?

Jennifer: Niet tijdens de bevalling. Maar controles vooraf heel vaak bij een mannelijke gynaecoloog. Maar ik moest ook om de 3 weken op controle.

Hanna: En nooit dat je dacht: die man ziet nu alles?

Jennifer: Nee toen niet, het was puur zakelijk.

Hanna: Ruth, ik hoop voor je dat de bevalling lekker snel gaat! En dan na 3 maanden weer zwanger van nummer 3?

Ruth: Uhh dat is niet persé het plan hahaha. Ik denk dat we straks maar eens even een tijdje lekker gaan genieten van onze twee mini’s. 😇

Jennifer: Ja lekker genieten! Soms kan ik niet wachten totdat ik echt dingen met ze kan ondernemen! Knutselen, samen iets bakken of buiten spelen! Haha!

Hanna: Oh ja dat is zo heerlijk! Ze zijn ondernemend genoeg die twee schatjes van je!

Ruth: Haha. Dat is ook echt zo leuk. Maar de tijd vliegt joh.. Over een halfjaar kunnen ze alweer zoveel meer. Het lijkt mij zo leuk als ze gaan praten. Dat vind ik zo leuk bij Eljada 😍

Hanna: Haha ja totdat ze alleen maar: ‘nee nee’ en ‘isse mij’ zegt ! Boefje!

IMG_8504

Hanna en Eljada

Jennifer: Ja idd! Eljada is hilarisch. 1,5 jaar en al in de ‘nee’ en  ‘is van mij-fase’.

Ruth: Maar ladies, ik ga zo denk ik proberen op tijd te slapen. Ik moet er ’s nachts veel te vaak uit om te plassen 😜

Jennifer: Ik ga ook even genieten van de avond zonder kids! Haha! Oh zo verschrikkelijk is dat! Old memories! Hoe vaak?

Ruth: Drie of vier keer denk ik. Als ik ’s avonds niet zoveel drink dan minder. Maar ik heb dus ook heel erg dorst, dus dat werkt niet haha.

Hanna: Oh zo vervelend is dat inderdaad! Nou slaap lekker lieve meiden! En geniet nog van je avondje Jen! Zie jullie snel! X

 

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

3 Reacties

 • Reply
  Petra
  10 december 2015 at 08:36

  Wauw! Leuk om te lezen 🙂 vooral veel herkenning. Hihi

 • Reply
  Hanna
  10 december 2015 at 15:22

  Haha dank! Wat herken je vooral? 😉

 • Reply
  Inge
  11 december 2015 at 16:37

  Heel erg leuk om te lezen! En ook leuk met de foto s erbij! x Inge

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Meet the mama: Stefanie

  Stefanie heb ik ontmoet tijdens de IG mama meeting van afgelopen zomer. We hadden al één ding gemeen en dat...

  Sluiten