Blogs

Weekend weg zonder kinderen

Voor alles is een eerste keer. Dus gingen mijn husband en ik, zonder kids, twee daagjes weg naar het noorden van Nederland. Het was een verjaardagscadeau van onze lieve vrienden die om beurten gingen oppassen. Het leek mij fantastisch om na zoveel maanden echt quality time te hebben. We hebben echt genoten en het was heerlijk om 24 uur geen papa en mama te zijn. Lees: geen luiers, geen flesjes, geen slaaprituelen en geen spenen die ik midden in de nacht op mijn knieën van de grond moet vissen.

Voordat ik vertel welke coole dingen we gedaan hebben zal ik eerst uitgebreid ingaan op hoe ik het gepresteerd heb om mijn kindjes los te laten. De datum van het weekend kwam steeds dichterbij en ik begon steeds zenuwachtiger te worden. Het is niet dat ik mijn kindjes moeilijk los kan laten (okey, misschien toch ook wel een beetje), maar ik maakte me het meest druk om onze friends. Zullen de twins zich zoet houden of gaan ze nachtelijke feestjes houden en het hele huis daar verbouwen? Tja, allemaal stomme zorgen van een mama. Toen ik ze een dikke kus en knuffel gaf durfde ik niet om te kijken, bang dat ik dan te overdreven zou reageren. In de auto liet ik een traantje. Belachelijk, ik weet het. Maar toch rolde die over mijn wang. Na een minuut herstelde ik mij weer en toen was het tijd om te ontspannen.

Wij verbleven uiteraard in een Van der Valk hotel, omdat het ontbijt daar altijd formidabel is. Na het inchecken reden we door naar het mooie Groningen. Want ik wilde wel zien waarom men zegt dat er niets boven Groningen gaat. Het weer was prachtig en we besloten om als toeristen door de stad te lopen. We kwamen aanlopen op een grote markt met allerlei leuke kraampjes. Als ik hier zou wonen zou ik elke zaterdag op mijn fietsje naar de markt gaan om een mooie bos gerbera’s te kopen. Terwijl ik dit bedacht, keek ik om me heen en zag ik prachtige herenhuizen met van die schattige balkonnetjes. Wat hou ik van zulke gebouwen. Het Goudkantoor is ook zo’n historisch pronkstuk waar we een heerlijke Weense cappuccino dronken.

20151019_200901000_iOS

20151019_200510000_iOS

20151019_200733000_iOS

20151019_201435000_iOS

Na de cafeïne boost vervolgden we onze tocht richting de universiteit. Ik keek met trots naar dit schoolgebouw. Wat een pracht en wat tof als je hier zou studeren (en wat jammer dat ik dat niet gedaan heb). Op het plein voor de universiteit word je omgeven door studenten uit verschillende landen, fotografen die het gebouw willen vastleggen en heel veel fietsen. Ik wist dat Groningen de fietsstad van Nederland is en dit werd bevestigd bij het zien van zoveel fietsen.

20151019_201318000_iOS

20151019_201408000_iOS

Omdat het koud werd, besloten we weer terug te keren naar het Hotel. We liepen via de markt naar de auto. De markt met vier avocado’s voor 1 euro en vijf vijgen voor € 1,50,-. Omdat ik zo van eten houd genoten we van een driegangenmenu in het hotel. Met een buik vol keken we naar het Nederlandse elftal. Samen zijn we twee voetbalfanaten. Helaas verloren ze, wat ik ze wel weer vergeef.

20151019_200558000_iOS  20151019_201528000_iOS

Het voelde voor mij vreemd dat ik een nacht kon doorslapen. Ik heb zo laat mogelijk gekolfd (wat helaas ook moet gebeuren). De volgende ochtend werd ik om 7 uur opgewekt wakker met energie voor 10. Na een uitgebreid ontbijt gingen we weer Groningen in. Maar dan om te shoppen. Om 15:00 uur reden we terug naar huis om de twins weer in onze armen te kunnen sluiten.  Samen zongen we nog heel hard mee met de radio en deden nog wat weddenschappen. Om 16:00 uur belde ik aan en werd ik enthousiast begroet door twee kruipende baby’s. Ze verwelkomden ons met twee poepluiers (echt dit is geen grap) en we kletsten nog na bij onze vrienden.

Al met al was het een heerlijk weekend. En na dit weekend realiseer ik me nóg meer hoe belangrijk het is om dit te doen. Voordat we trouwden las ik in een pre-marriage boek dat het goed is om minstens één keer per jaar een weekend weg te gaan met je man als je (jonge) kinderen hebt. Dit advies neem ik nu zeker over en we hebben al een volgend weekend gepland. En dat weekend hoop ik nog meer te genieten zonder al dat emotionele gedoe. Wat moeder zijn toch met je kan doen. Dus lieve mama’s; als je dit nog niet hebt gedaan, plan dat weekend weg met je wederhelft. En geniet geniet geniet!

Groetjes van ons:

20151021_175603000_iOS

 

Jennifer

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

5 Reacties

 • Reply
  Stephanie *chefstef-fotografie
  22 oktober 2015 at 10:42

  Super! Moeten wij ook nog steeds doen en Mae is al bijna 14 maanden .. Terwijl we voordat we kinderen hadden altijd erop uit waren .. Ok ok ik ga het vanavond gelijk voorstellen !

  • Reply
   Jennifer
   22 oktober 2015 at 11:36

   Jaa, DOEN! Het is spannend maar zooo de moeite waard. Kunnen jullie nu nog genieten samen, voordat jullie op een roze wolk zitten met de komst van de nieuwe baby.

 • Reply
  Corrinne
  22 oktober 2015 at 14:51

  Hmmm,…. ik dacht altijd dat wij dit nooit zouden gaan doen, maar nu ik dit lees moeten we het nog maar eens heroverwegen. (Voor over heel veel maanden! ;-)) Ik heb mee-genoten terwijl ik je verhaal las!

  • Reply
   Jennifer
   22 oktober 2015 at 15:48

   Ja het is echt heel fijn. Alleen al om flink bij te praten en te dineren zonder kinderen op de achtergrond. Echt heerlijk!

 • Reply
  Nicole @ Everyday-Life.nl
  22 oktober 2015 at 16:13

  Wat knap van je/julie. Wij gaan wel geregeld een avondje uit, naar het theater ofzo. Maar een nacht zonder baby (nu 10 maanden), zou ik niet aandurven nog.

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Meet the mama: Ruth

  ''Iets wat ik nooit had verwacht te doen als moeder? Kennen jullie de quote: 'Sometimes I open my mouth and...

  Sluiten