Blogs

Vier veranderingen voor Mama’s op hakken!!!

Vandaag bestaat Mama’s op hakken drie jaar!!! Het voelt helemaal niet zo lang geleden dat we van start gingen. Toch is bovenstaande foto van de start alweer drie jaar oud! In de afgelopen drie jaar zijn er rubrieken gekomen en gegaan. We begonnen onder meer met ‘wereldwijd’, waarin we mama gerelateerd nieuws deelden van over heel de wereld. Ook was er nog ‘het kastje van’, waarin mama’s het kledingkastje van hun kind deelden. De rode draad op de website was natuurlijk ‘meet the mama’, maar daaraan kwam vorige maand een eind. Het is tijd voor vernieuwing! Vandaag vertellen we je welke veranderingen we voor jullie in petto hebben! 

Een nieuwe rubriek!

We willen van start gaan met een nieuwe rubriek genaamd ‘Mijn buik’. Na een zwangerschap kan je buik er heel anders uitzien.  In deze rubriek willen we laten zien dat iedere buik verschillend is. De één zal een hele strakke buik hebben na de zwangerschap(pen) en de ander houdt er een tijgerprintje aan over of een extra vetrolletje. We willen laten zien dat echt niet iedereen zoals Doutzen is. Natuurlijk is het rot dat je strepen overhoudt, dat weten wij uit ervaring, maar je bent niet de enige.

De rubriek is anoniem. We vragen deelnemers via deze pagina een foto te uploaden en daarbij wat gegevens in te vullen. Zoals het aantal kinderen dat je hebt en of je ook wat op je buik smeerde tijdens de zwangerschappen.

En het is dus belangrijk om te benoemen dat iedereen mag meedoen die een kindje heeft gehad. Ongeacht of je een strakke buik hebt of niet. We zouden graag om de week een nieuwe buik willen plaatsen, maar zijn afhankelijk van jullie input. Het zou daarom leuk zijn als je de lijst anoniem wilt invullen. Dat mag ook als je zwanger bent, want zwangere buiken vinden we ook prachtig om te zien! 😉

Drie nieuwe gastbloggers!

Vorige maand hielden we een contest en daar kwam al 1 nieuwe gastblogger uitrollen, maar daarvoor hebben we er nog 2 benaderd omdat er wat plekjes vrij zijn gekomen. Vandaag stellen zij zichzelf aan jullie voor!

Jorien!

Heej! Wat een leuke uitdaging om te bloggen voor Mama’s op hakken. Eerst zal ik mijzelf voorstellen. Ik ben Jorien, 33 jaar en getrouwd met Harm Jan. Samen hebben wij twee stoere jongens, Maurits (3) en Bastiaan (1) en de derde (jongen?) is op komst. Wij wonen in een dorpje in de Noordoostpolder. Misschien herkennen jullie mij nog van een meet the mama, waar ik ongeveer 2 jaar geleden aan mee heb gedaan.

Ik heb eerst een technische studie in Enschede gevolgd, omdat ik uitgeloot was voor geneeskunde. Maar de geneeskunde bleef trekken en ik besloot dat ik verloskunde wel een super mooie tak van de ‘geneeskunde’ vond en heb me hiervoor toen ingeschreven. Na mijn studie verloskunde ben ik meteen begonnen met werken bij Verloskundigepraktijk NOP/Lemsterland. Een erg leuke praktijk waar we werken met 7 verloskundigen. Bij deze praktijk werk ik nu ruim 7 jaar met veel plezier.

Twee keer in de maand zal er een blog van mij verschijnen. Ik zal jullie een kijkje geven in het leven van mij en mijn collega’s. Jullie kunnen lezen over onze belevenissen als verloskundige. Af en toe komt er een blog waar ik jullie vragen beantwoord over alles wat gerelateerd is aan zwangerschap (of zwanger worden), bevallingen, kraamtijd en anticonceptie.

Jaap!

Merel Smit Fotografie

Hoi allemaal, superleuk dat ik mij hier mag voorstellen. Het avontuur gaat beginnen. Mijn naam is Jaap (30) en ik ben getrouwd met Janna (28) samen hebben wij een prachtig ventje, Jesse (16 maanden). We wonen in Gouda waar wij een jaar geleden een nieuwbouwwoning gekocht hebben. Ik ben werkzaam als ambulant begeleider van mensen met een licht verstandelijke beperking. Janna is ook maatschappelijk werker. En Jesse, die vult zijn dagen met het ontdekken van de wereld om zich heen, enorm leuk en soms ook een hele uitdaging voor ons als ouders. De komende tijd zal ik jullie een kijkje geven in mijn wereld, de wereld van de papa’s!

Marianne!

Een paar weken geleden schreef ik, tijdens mijn vakantie in Toscane, mijn blog over het Enig kind zijn en ik stuurde hem in op vrijdagavond, minder dan twee uur voor sluitingstijd van de inzendperiode. Ik werd gekozen tot de laatste vijf en jullie zorgden er uiteindelijk voor, door jullie vele stemmen via Facebook en Instagram, dat ik mijzelf nu mag voorstellen als een van de nieuwe gastbloggers van Mama’s op hakken, dus een dankjewel is wel op zijn plaats: DANK JULLIE WEL!!

Mijn naam is Marianne (36) en woon samen met Roland (37) en dochter Lauren (4) in Bavel, een dorp tegen Breda aan. Heerlijk rustig genieten wij van het gemoedelijke van een dorp, maar hebben we de faciliteiten van de stad om de hoek. Wat ons betreft de ideale combinatie. Na mijn studie in Wageningen heb ik ook een paar jaar in Den Haag en Utrecht gewoond, maar voor de liefde ben ik terug afgezakt naar het zuiden! Als klein meisje riep ik altijd al: “Als ik later groot ben, dan ga ik in Breda wonen!”. Dus toen Roland tijdens onze eerste date vertelde dat hij in Breda woonde, besloot ik maar meteen om hem te houden ☺. Na 3 weken woonden we praktisch samen en vanaf dat moment zijn we onafscheidelijk. Roland werkt in Rotterdam en is dus vroeg de deur uit. Zelf heb ik jarenlang op de marketing/communicatie afdeling van een grote retailer gewerkt en maakte ik ook lange dagen. Toen ik voelde dat, door organisatorische veranderingen, de werkdruk zo immens werd, ik mezelf aan het verliezen was en ik ‘de verschillende ballen’ niet meer in de lucht kon houden, besloot ik op de rem te trappen. Voor mij persoonlijk één van de moeilijkste beslissingen van de laatste jaren. Nu, ruim een jaar later, ben ik weer aan het werk als verhuurmakelaar in Breda. Een leuke en afwisselende baan op nog geen 5 km van huis. Met als grote voordeel dat ik Lauren iedere dag zelf naar school kan brengen, want sinds deze zomer hebben wij een kleuter in huis! Ik kijk ernaar uit om te mogen bloggen voor Mama’s op Hakken en te mogen schrijven over de dingen die ik (samen met mijn gezin) meemaak én dingen die mij als vrouw en als moeder bezighouden!

Het nieuwe blogschema:

Benieuwd wanneer er wat online komt? Hieronder een overzicht:

Maandag – Ruth en Jorien wisselen elkaar om de week af
Dinsdag – Hanna
Woensdag – Jaap en de rubriek ‘Mijn Buik’ wisselen elkaar om de week af (bij genoeg aanmeldingen verschijnt ‘Mijn buik’ elke week)
Donderdag – Jennifer
Vrijdag – Abish en Marianne wisselen elkaar om de week af

We hopen dat jullie de veranderingen leuk vinden en wensen de nieuwe gastbloggers veel succes en plezier! X 

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Ons leven in de maatschappij

Maatschappelijk betrokken. Ben ik dat wel? Zijn wij dat als gezin? Vragen die me steeds meer bezighouden. Zowel werk als...

Sluiten