Blogs Reviews Tweeling

Welke verjaardagcadeautjes zijn top en welke eerder een flop?

Eind november is het zo ver. Dan zijn mijn peuters jarig en worden ze alweer drie jaar oud. Wat een hoogtepunt weer. Ik vind het zo bijzonder om mijn tweeling te zien opgroeien. Het komende jaar is het laatste jaartje waar ze echt meer thuis zullen zijn. Dan begint het basisschool leven en krijgen ze steeds meer een eigen agenda. Tijd dus om dit heuglijke moment goed te vieren. En daar horen verjaardagcadeautjes bij! Welke cadeautjes zijn leuk om te krijgen? En welke absoluut niet?

Verjaardagcadeautjes als flop

Laat ik allereerst voorop stellen dat dit best een gekke blog is. Want een cadeau krijgen is toch altijd super leuk? Het gaat immers om het gebaar en niet om het item. Dit is althans wat wij altijd sociaal wenselijk zeggen. Maar is dit echt altijd zo?

Sociaal wenselijk gezien zul je nooit zeggen dat een cadeau niet leuk is. Maar eerlijk is eerlijk; soms krijg je iets waarvan je denkt; what is this!!?

Naast de flops zijn er ook hele leuke cadeautjes om te geven of te krijgen. Om bewust om te gaan met hun toekomstige speelgoed zocht ik eerst hun speelgoedkist uit en heb ik daarna een ‘verlanglijstje’ opgesteld en deel ik vandaag de tops en flops.

5x leuk speelgoed voor een driejarige peuter

 • Een tekenbord; het tekenbord van IKEA vind ik supergaaf. Ik liep laatst door de IKEA en bedacht mij dat Yasmina dit tekenbord helemaal geweldig zal vinden. Dit is denk ik wel persoonsgebonden, aangezien Yas echt uren achter elkaar kan kleuren. Jay daarentegen helemaal niet.
 • Interactief speelgoed; een merk als Vtech speelt hier heel leuk op in. Ze hebben allerlei speelgoed ontwikkeld waarbij de kindjes spelenderwijs leren. Vorig jaar kregen ze van oma de Toet Toet Auto Garage Een echt succes omdat zelfs kinderen die bij ons komen spelen direct op de garage afrennen.

Voor de a.s. verjaardag van de twins ontvingen wij van Vtech de Schep & Leer IJscokar. Dit is een geweldig item waarbij de kids leren samenwerken terwijl ze een rollenspel doen. De IJscokar biedt voor de komende jaren ook genoeg uitdaging, want met een aantal ‘opdrachtkaarten’  kunnen ze straks gerichter spelletjes ondernemen. Ik hoor ze regelmatig als volgt:

” Jay, welke wil je?” ondertussen pakt Yasmina een IJshoorn op. Jay: “Ik wil aardbeien met chocola, Mina.” Yasmina pakt dan braaf de bijbehorende smaakjes en roept enthousiast: “kijk ’s Jay.”

 • Klei; Jay houdt niet erg van knutselen of van kleuren. Kleien daarentegen kan hij gerust een hele ochtend doen. Voor hun verjaardag vraag ik zeker weer een kleipakket.
 • Een muziekinstrument; om alvast de muzische talenten van je kinderen te stimuleren. Het lijkt ons super gaaf als de twins een muziekinstrument leren spelen. Mijn man speelt bas en akoestisch gitaar. Als de kids hem zien spelen zijn ze altijd super enthousiast. Hopelijk zit die muzikaliteit in de genen.
 • Een step of een fiets; dit is eerder een praktisch cadeau om de kids te leren fietsen. Wel vind ik het behoorlijk prijzig om twee keer een nieuwe fiets te moeten kopen. Ik denk dus dat ik tegen het voorjaar via Marktplaats op zoek ga naar leuke fietsjes. Het hoeft echt niet nieuw te zijn.

5x speelgoed dat je liever niet krijgt

 • Snoep; het liefst laat ik de twins zo min mogelijk snoepen. Het is dus niet nodig om een zak schepsnoep te krijgen van visite. Okey misschien de oma’s uitgezonderd; want grootmoeder mag best wel extra verwennen.
 • Speelgoed met enge figuren; een enge spin, een draak die vuur uitspuwt of een Pokémonfiguur die wel heel duister is. Dit hoeft van mij allemaal niet. Ik verbaas mij er ontzettend over dat kinderspeelgoed soms zo duister gemaakt wordt!

 • Make-up; mijn kleine meid is bijna 3. Make-uppen doen we later wel!
 • Speelgoed met veel lawaai; vooral in de ‘babytijd’ werd ik hier gillend gek van. Een extra gehorige rammelaar of een muziekdoosje met wel 101 verschillende deuntjes.
 • Speelgoed waar behoorlijk wat creativiteit voor nodig is; heel soms krijg je iets waarbij je als moeder enorm wordt uitgedaagd op je creativiteit. Ik ben best creatief, maar zelf pottenbakken of een lichtslinger maken, gaat mijn creativiteit te boven.

Welke speelgoeditems vind jij leuk voor je kids? En welke echt niet?

-Dit is een samenwerking, maar wel eentje met een eerlijke mening :-)-

Jaaa, nog meer leuke blogs!

1 Reactie

 • Reply
  Stella
  2 november 2017 at 16:20

  ik heb altijd zoiets van als mensen met iets mega groots aankomen: had je dat niet even kunnen overleggen? Dat kan ik vooral niet waarderen. Lijstjes online doorsturen werkt supergoed.
  En: liever duurzaam speelgoed wat langer mee gaat of wat in elk geval het volgende kind ook tof gaat vinden, dan rommel en plastic wat na 3 x spelen kapot is.

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Het kastje van: Juul

  In ‘Het kastje van’ deelt elke week een moeder wat er in de kledingkast van haar kind hangt! Op die...

  Sluiten