Gastblog Van Annelies

Zo houd je een verjaardag behapbaar!

verjaardag budget tips

Een verjaardag kost al gauw genoeg centen: het cadeau natuurlijk dat je met zorg voor je kindje hebt uitgezocht. Maar ook alles eromheen kan aardig oplopen bij elkaar: taart, versiering, traktaties maken, etc. Hier een paar tips om het allemaal wat meer behapbaar te houden.

Zoek naar free printables

Als je van zelf fröbelen houdt en er de tijd voor hebt: ga op zoek naar free printables. Er is zo veel te vinden, voornamelijk via Pinterest. Als je daar gewoon de zoek term ‘free printables’ invoert en eventueel nog een andere zoekterm, vind je geheid iets toepasselijks. Zo kwam ik voor Scott’s tweede verjaardag Noodoll printables tegen die ik gebruikte voor de traktatie voor de kindjes op zijn verjaardag en voor de traktaties die hij meenam naar het kinderdagverblijf.

verjaardag free printable

verjaardag free printable

Bestel bij ome Ali

Okay. Ik houd niet van namaak en vind het echt verschrikkelijk dat ik kleding van (kleinere) merken bij AliExpress door Chinese shops gecopycat zie worden. Maar voor allerlei andere dingen als betaalbare stationary, kleine kadootjes of aankleding kun je er wat mij betreft prima terecht. Perfect voor als je het verjaardagsfeestje of de traktatie leuk wilt aankleden. Half maart werd Scott drie jaar. Hij wilde heel graag een taart met Madagascar. Ik vond het leuk om de aankleding van de dag in dat tropische thema te houden. Bij AliExpress kocht ik daarom tropische bladeren die samen met ballonnen in een vaas stonden, selfie props in safari stijl en kadodoosjes van een circustent met een leeuw ervoor (dichterbij het Madagascar thema kon ik voor de kadodoosjes helaas niet komen, haha!). De doosjes vulde ik met een doosje rozijntjes en een klein snoeprolletje van Hema.

De verdere inhoud kwam ook bij ome Ali vandaan: een stuiterballetje, een mini pull back autootje of vliegtuigje en een velletje stickers (Frozen, Cars, Brandweerman Sam, you name it, uncle Ali has it!). Zo heb je voor een klein bedrag al heel snel een leuke traktatie. Houd wel rekening dat als je iets bij AliExpress bestelt, je het op tijd doet. Mijn ervaring is wel dat de meeste artikelen met een week of twee al binnen zijn. Maar soms kan het wel langer duren natuurlijk.

Wil je ook shoppen bij ome Ali? Hier vind je een overzicht van alle artikelen die ik bestelde.

verjaardag aliexpress

Zonde van die verjaardagstaart

Als je net zoals ik geen keukenprinses bent en een taart standaard eindigt in een dikke smurrie, dan ben je aangewezen op andermans bakkunsten. En die kunnen best prijzig zijn. Mijn ervaring is dat kinderen op een verjaardag zo’n stuk taart niet eens helemaal opeten. Mijn oplossing op Scott’s laatste verjaardag: ik had voor de kinderen kleurrijke mini-donuts. Die lusten ze vrijwel allemaal, zijn precies een goed hapje voor ze en het scheelt je een hoop (duurdere) aangevroten stukken taart om weg te gooien! De meeste supermarkten hebben ze tegenwoordig wel in het assortiment. Zowel ‘naturel’ als met versiering. Je kunt ervoor kiezen om ze zelf met de jarige Job of Jet te versieren natuurlijk!

verjaardag mini donuts

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Mama, heb jij al een levensdoel?

Je levensdoel? Wat een ingewikkeld filosofisch vraagstuk. En dat op een donderdagochtend waar je je enkel nog druk maakte om...

Sluiten