Gastblog Van Wietske

Op vakantie in Nederland; de plannen van Wietske

Over een week zijn we weer in Nederland. Het aftellen is nu echt begonnen en natuurlijk kruipt de tijd deze laatste dagen. Na 18 maanden – de langste tijd dat ik ooit weg ben geweest – lijkt het een bijna onwezenlijke droom om weer op Nederlandse bodem te staan. Het is eindelijk tijd voor VAKANTIE!

Oost west, thuis best!

Eigenlijk is het grappig. Terwijl ik vroeger niet kon wachten om Nederland te ontvluchten en met hart en ziel uitkeek naar vakanties in het buitenland, kan ik me nu geen mooiere vakantiebestemming voorstellen. Dat we daar dan ook in een keer (bijna) al onze vakantiedagen aan kwijt zijn, dat is iets wat ik met liefde accepteer.

Het is ook wel anders geweest. Er zijn tijden geweest dat ik na de jaarlijkse reis terug naar Europa nog harder aan vakantie toe was dan voor de reis überhaupt begonnen was. Onder het motto dat in Europa alles om de hoek is, vloog ik in die tijd van hot naar her om vrienden en familie in Engeland, Frankrijk en Zwitserland te kunnen zien. Daarnaast stonden de dagen dat ik in Nederland was zo volgepland met afspraken dat ik eigenlijk geen seconde gewoon stil kon zitten; iets wat juist zo heerlijk is als je vakantie hebt. Natuurlijk wil je familie en vrienden zien, maar echt vakantie vieren en tot rust komen was er niet bij en dat terwijl we daar zelf soms juist hard aan toe waren.

Bijpraten met familie en vrienden

Sinds we kinderen hebben, hebben we bepaalde veranderingen al doorgevoerd. In plaats van verschillende afspraken te maken met verschillende vrienden organiseerden we – in Londen althans – de afgelopen jaren één middag in een kroeg zodat we iedereen in één keer konden zien. Iets gemakkelijker, maar een echte ‘catch up’ was er nooit bij. Voor een gesprek goed en wel begonnen was, kwam er wel weer iemand anders binnenlopen die je een dik jaar niet gezien had en die je toch tenminste even gedag moest zeggen. Het was hectisch, ik voelde me permanent schuldig en had pas het gevoel dat ik weer adem kon halen op het moment dat ik weer in het vliegtuig naar Australië zat.

Dit jaar doen we het dus anders. Juist omdat we al 40 uur onderweg zijn om thuis te komen, wil ik daarna geen stap extra meer verzetten. Dat zou voor mij niet goed zijn en voor de kinderen al helemaal niet. En dus blijven we de komende weken lekker op Terschelling (waar de hele kant van mijn familie sowieso al woont) en komt iedereen – mijn Londense schoonfamilie inclusief – naar ons toe.

Hoe we die weken gaan besteden? Het zijn juist de simpele dingen waar ik zo naar uitkijk. Aardbeien plukken, dennenappels zoeken, mijn moeder helpen tuinieren en fietstochtjes maken – want ja, fietsen doen we hier echt nooit. Quality time met familie doorbrengen, met paard naar het strand , glaasjes wijn drinken met mijn vriendinnen en vijf weken lang helemaal niets hoeven. Tot die tijd doen we het met foto’s van onze vorige zomer!

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Baby op komst!

'De vrouw die nooit kinderen wou', zo omschreef één van mijn voormalige bazen mij toen ik hem vertelde dat ik...

Sluiten