DIY Gastblog Van Annelies

Traktatie-inspiratie: Scott 2 jaar!

En toen was het ineens zover: Scott twee jaar! Hij had er zelf vooraf amper een idee van natuurlijk. Maar des te meer heb ik er de laatste weken naar toegeleefd. In de week voor zijn verjaardag begonnen de voorbereidingen al. Waaronder het maken van de traktatie voor de kindjes op het kinderdagverblijf, maar ook een variant voor de kindjes die op zijn feestje kwamen. De lieve monsters van Noodoll inspireerde mij voor de traktatie van Scott. En omdat ik zelf ook zo’n fan ben van de lieve broodtrommeltjes van Zeeman, kregen die ook een hoofdrol! Hier lees je over alle ins en out van Scott’s traktaties!

Sorry andere moeders!

Praktijk bij ons het kinderdagverblijf is als volgt: je koopt van die Cars of Frozen uitdeelzakjes, doet er mandarijntjes en rozijntjes in en een klein speeltje, en klaar is je traktatie. Uit het zakje wordt dan iets gekozen waarmee ze de verjaardag op de groep vieren. Niks mis mee, maar het past niet bij mij. Ik had zin om aandacht te besteden aan hetgeen de kindjes meekrijgen, en op zoek te gaan naar iets vrolijks om op de groep te gebruiken bij het vieren van zijn verjaardag. Maar het moest ook niet te ingewikkeld zijn, want zo’n crea-bea ben ik ook weer niet.

Zodoende ging ik op zoek naar free printables voor aankleding van de traktaties. Dan kun je zulke leuke ideetjes vinden! Ik besloot ook eens te kijken of er ook free printables waren van Noodoll: nou en of die er zijn! Ik koos voor printables van hun paascollectie (je vindt ze hier).

traktatie

Deze ‘puntzakjes’ koos ik als als aankleding voor de traktatie die de kindjes op het kinderdagverblijf krijgen terwijl ze Scott’s verjaardag vieren. Kwestie van uitknippen en één randje vastplakken en klaar is je leuke aankleding. Ik gaf een paar zakjes biologische groente-knabbels mee die de juffen over de puntzakjes konden verdelen.

traktatie

Traktatie om mee te nemen

Vorig jaar hadden we ook de kindjes die op Scott’s verjaardag zelf kwamen wat lekkers en leuks mee maar huis gegeven. Dit jaar besloot ik dat weer te doen. Van de free printables van Noodoll koos ik daarvoor deze schattige doosjes:

traktatie

Elk doosje vulde ik met een doosje rozijntjes en een mini-zakje Haribo-snoepjes. Ik heb de doosjes gewoon op regulier printpapier geprint en dat was prima. Stevig genoeg om de inhoud te dragen en om een mooie vorm aan te houden. Aanschaffen van karton of dikker papier was gelukkig niet nodig! Alle kindjes op de verjaardag kregen ook een pakje waskrijtjes die ik bij Action had gekocht mee, in de populaire tekenfilm- en disney thema’s.

traktatie

Trommeltje liefde

In plaats van die uitdeelzakjes koos ik er voor kleine broodtrommeltjes van Zeeman te vullen voor de kindjes op het kinderdagverblijf. Deze broodtrommeltjes gebruik ik zelf al heel lang. Er zit er standaard eentje in Scott’s rugtasje gevuld met biscuitjes. Ik vind ze te schattig! En dat voor maar 0,79 cent per trommeltje!!

traktatie

De trommeltjes vulde ik met rozijntjes van Peppa Pig en ‘buisjes nep Smarties’, ook van Zeeman. Bij Action kocht ik een aantal pakjes waskrijtjes in verschillende disney-achtige thema’s (frozen, disney princessen, cars en paw patrol. Ja, enige concessie heb ik op dit vlak dus wel gedaan ;-)). De waskrijtjes bundelde ik per zes stuks vast met een stukje bakkerstouw. Omgerekend was ik per gevuld broodtrommeltje €1,15 kwijt.

traktatie

PS: ik kan het niet laten om nog een paar plaatjes te delen van Scott’s verjaardag. Scott als feestvarken, de prachtige taart (ook in Noodoll thema) en Scott die met dikke krokodillentranen de kaarsjes op zijn taart uitblaast omdat hij veel liever bleef spelen met de houten treinrails die hij onder meer kreeg:

traktatie

traktatie

traktatie

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
10x IKEA hacks voor de kinderkamer

Afgelopen week maakte ik bekend dat wij binnenkort zullen verhuizen. Ik heb hier super veel zin in en de avonden...

Sluiten