Gastblog Van Wietske

Tips voor Terschelling met kinderen

We zijn terug in Sydney na vijf heerlijke weken op Terschelling. Een drukke tijd, met de bruiloft van mijn broer, de Engelse familie van mijn man op bezoek en natuurlijk vele catch ups met mijn familie, vrienden en vriendinnen. Daarnaast moest ik ook nog af en toe wat werk doen (vijf weken vrij krijg je niet zomaar) en voor we het wisten was deze mooie zomer – voor ons althans – alweer voorbij. Nu ben ik natuurlijk wel een klein beetje bevooroordeeld, maar Terschelling is een heerlijk eiland voor een familievakantie. Het brengt rust, ruimte, prachtige natuur en er zijn ontzettend veel leuke dingen te doen met kinderen. Wij hebben ons, zoals altijd, geen seconde verveeld. Bij deze mijn top tips met peuters en kleuters aan de Oostkant van het eiland (hoewel de Westkant ook errug leuk is, kom ik daar sinds ik kinderen heb minder vaak, en daar kan ik dus ook minder over zeggen).

Terschelling tips

1. Het strand

Terschelling heeft de breedste stranden van Europa. Alle ruimte dus voor kinderen om rond te rennen. Het maakt eigenlijk niet eens zoveel uit waar je heen gaat, want het is overal mooi. Wij zitten meestal bij Hoorn of Lies waar het doorgaans lekker rustig is.

Terschelling

Terschelling

2. Aardbeien, bessen en bloemen plukken

Bij zelfpluktuin de Groenhof aan de hoofdweg tussen Hoorn en Oosterend kun je dat doen. Wat is er nou leuker dan met een mandje een boomgaard in om zelf je eigen fruit te plukken. Als wij op Terschelling zijn komen mijn meisjes hier meerdere malen per week en we nemen meestal ook een boeketje zelf geplukte bloemen mee voor opa en oma.

 

Terschelling

3. Het kabouterpad in het bos van Hoorn

Een prachtige wandeling langs een echt kabouterpad, vol activiteiten die perfect op de verbeelding van peuters en kleuters inspelen. Onze meisjes kunnen er geen genoeg van krijgen en als je kinderen hebt die liever niet zelf wandelen – iets waar mijn jongste dochter nog al eens last van heeft – dan is dit een prima manier om ze in beweging te krijgen. Deze wandeling begint halverwege de Badweg van Hoorn. De gids koop je bij VVV Terschelling en de Natuurschuur van Staatsbosbeheer in Lies voor 1 euro en afhankelijk van hoe snel je loopt, ben je er zo’n 1 a 2 uur mee kwijt (hoewel wij er ook wel eens drie uur over gedaan hebben en hem ook regelmatig in twee delen wandelen).

Terschelling

4. Cafe restaurant Zonneweelde aan de hoofdweg in Hoorn

Hier kun je heerlijk op het terras zitten, of als je geluk hebt aan een tafeltje in de speeltuin, terwijl de kinderen zich vermaken in de grote speeltuin. Er staat een hek omheen, dus ze kunnen geen kant op, en over het algemeen is het heel overzichtelijk.

5. Kinderboerderij en Landbouwmuseum ’t Hooivak in Hoorn

Hier kun je lammetjes en kalfjes de fles geven, een rondje rijden op een pony en een hoop leren over het leven op een boerderij.

Terschelling

6. Prairie in Formerum

Over paarden gesproken, de Shetland pony’s van de prairie in Formerum zijn fantastisch voor kinderen die graag een rondje rijden door de bak of zelfs door het bos (dit laatste aan de hand
van volwassenen dus trek je wandelschoenen maar aan).

7. Zeezicht op West

Ik zal eerlijk zijn, ik kom niet vaak op West. Dat is voor ons wat ver. Maar als ik er ben dan loop ik eigenlijk altijd even bij Zeezicht binnen voor een kop koffie of een lekkere lunch. Dit restaurant, met uitzicht op de haven, is recent heropend en opnieuw ingericht, onder andere met een legotafel voor kinderen, en het is er prima vertoeven.

8. Dagje naar de Grie aan de Oostkant van het eiland achter de dwarsdijk.

Neem wel extra kleding mee want het is er lekker modderig. Op het wad achter de dijk kun je ook erg leuk krabben vangen, de oude truc met een stukje spek aan een touwtje werkt hier prima.

Terschelling

Terschelling

9. Kaap Hoorn

En als we na een dagje strand nog even willen nagenieten met een heerlijk glaasje rose en bitterballen, dan stoppen we vaak nog even bij Kaap Hoorn, een café aan het einde van de Badweg van Hoorn. De versgeperste appelsap is overigens ook overheerlijk.

Terschelling

Terschelling

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Recept: Tony Chocolonely chocolade monchoutaart

Al een paar keer zag ik op social media een reclame voorbij komen van een Tony Cholonely monchoutaart. Ik dacht:...

Sluiten