Gastblog Van Ruth

Sinterklaas. Oh kom er eens kijken..

Yes, ook hier zijn de voorbereidingen voor Sinterklaas getroffen. We hebben besloten om het dit jaar als gezin met opa en oma te vieren. Alleen voor de kids. Dus geen gedoe met lootjes, suprises en gedichten, maar gewoon een zak die ‘gedropt’ wordt voor de deur, warme chocolademelk met slagroom en wat lekkers. Fijn dat we totaal geen druk ervaren van familie/vrienden en dat we ons niet verplicht voelen om dit met elkaar, groots te moeten vieren. Zo bekijken we gewoon elk jaar waar we zin in hebben.

Opruimen, weggeven of verkopen

Zo liet ik me eerder al uit over de hoeveelheid speelgoed dat we hier hebben liggen, waar ik regelmatig bijna mijn nek over breek of mijn teen aan stoot. Het moet anders dacht ik. Maar hoe? Tijd om eens te inventariseren wat we hebben, welk speelgoed kapot is, niet te repareren is en weg kan. Maar ook kijken naar welk speelgoed er intensief gebruikt wordt of juist niet. Wat al een jaar in de kast ligt en waar niets mee gedaan wordt.

Een tip! Informeer eens bij jou in de buurt of er een plek is waar speelgoed ingezameld wordt voor kinderen die vrijwel niets hebben en/of krijgen. Of de bekende schoenendoos actie die op veel scholen wordt georganiseerd, waar goed een mooi speelgoed aan gedoneerd kan worden. En als je dat niet hebt, kan je nog eens kijken naar de bekende weggeefhoeken op social media, kringloop of je verkoopt het op Marktplaats en gebruikt het verdiende geld om in nieuwe items te investeren.

Ik heb de afgelopen weken goed gekeken en geobserveerd waar de meiden graag mee spelen. Zo viel het me op dat Lauren graag tekent/kleurt, knutselt en buiten speelt. De schets- en kleurboeken zijn niet aan te slepen. Haar eigen ‘werkplekje’ staat vaak bomvol met eigengemaakte knutsels en verschillende soorten etuis. Ik ging op zoek naar een fijne opbergbak/kist. Na een flinke zoektocht kwam ik een prachtige metalen gereedschapskist tegen van House Doctor. Een fijne kleur, veel opbergruimte, verschillende vakken en groot genoeg voor alle spullen. Hij is minder zwaar dan ik dacht, gelukkig! Niet goedkoop, maar liever één mooi en praktisch ding dan 25 kleine kadootjes die ik over drie weken weer ergens achter de kast tegen kom.

Zo schrok ik ook oprecht van de prijzen van bepaald speelgoed dat ze aanspreekt. Zo vond Lauren een paardentui gevuld met potloden en stiften te gek, maar ik vond €36.95 echt heel veel geld en kocht het dus niet. En laat onze buurjongen (die niet meer thuis woont, maar nog wel buurman genoemd wordt) en die werkzaam is in deze branche en op mijn vraag ‘of hij misschien nog iets van paardenspul had liggen’ nog geen uur later de desbetreffende paardenetui verstopt in een doos (zo slim!) bij thuis bezorgen. Wat een mazzelaar hè, die Lauren!

Andere fijne cadeaus

Vieve speelt graag en veel met Playmobil en het poppenhuis. Op de peuterspeelzaal zet ze voor iedereen ‘een bakkie koffie’. Een houten koffiezetapparaatje van de Aldi is dan ook een perfect kado voor haar. Aangevuld met nog wat houten speelgoed/accessoires en een tof olifanten schort, wat haar fantasie en rollenspel stimuleert. Een houten keukentje en kassa hadden we al, dus dit sluit daar mooi bij aan.

Luther krijgt een fijne rammelaar en een lief eetsetje van Engel. Hij tikt nu zes maanden aan en we starten dus ook met de eerste groente en fruithapjes. Ik heb ook fijne wolletjes voor hem gekocht in de vorm van mutsjes en wantjes bij Ziloen. Alhoewel ik bang ben dat we die met deze temperaturen al eerder moeten gebruiken dan 5 december.

We hebben de zak nog wel aangevuld met schetsboeken (nooit genoeg), fine liners voor Lauren (want schrijven is the bomb!), tekensjablonen van jawel.. paarden, een plakbandhouder met leuke tape en glitterstiften. Handschoenen en pyjama’s voor alle drie is ook altijd een succes en ook nog eens super praktisch. Ook nog wat kleinigheidjes voor in de schoen die ze vanaf de intocht elk weekend mogen zetten tot 5 december. Het uitpakken van kadootjes is namelijk zo’n beetje het allerleukste hebben wij afgelopen jaren gemerkt en dat plezier willen we ze niet onthouden. Een beetje de middenweg als je het mij vraagt.

Wij geven geen honderden euro’s uit, omdat we het gewoonweg onnodig vinden. Ze hebben al zoveel en zijn blij met alles wat ze krijgen. Leuk om te zien hoe ieder gezin dat voor zichzelf bepaalt en andere afwegingen maakt. Belangrijk om het te vieren op de manier die bij jezelf en je gezin past. Laat het vooral een gezellig sinterklaasfeest worden voor de kinderen en vergeet geen foto’s te maken. Zo leuk voor later!

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Zwangerschapsupdate 7 maanden

Dertig weken vind ik echt ik een mijlpaal. Nog maar tien weken tot de uitgerekende datum! Dat een zwangerschap onvoorstelbaar...

Sluiten