Gastblog Van Anne

Mijn schoonmaakrooster, hoe zorg ik voor een tip top huishouden ?

Na de komst van ons derde meisje besloot ik om een schoonmaakrooster te maken. Voor haar komst was de maandag standaard mijn poetsdag, maar aangezien het met meer kinderen ook steeds meer werk is om het huishouden goed bij te houden en ik het bovenal gewoon lekker druk heb met ze besloot ik om alles te verdelen over de dagen. Ik ben werkelijk dol op de geur van schoonmaakmiddel. Als ik met een kop koffie op de bank zit en ik kijk naar mijn net gedweilde nog natte vloer is dat voor mij echt een geluksmomentje. 

Kinderen en en een schoon huis.

Kinderen en een schoon huis, is dat uberhaupt mogelijk? Er zijn dagen dat mijn de quote: Good moms have sticky floors messy kitchens laundry piles and happy kids. mij heel goed uitkomt. Het is hier dan een grote ontploffing is van plastic fantastic fel gekleurd speelgoed. Maar liever ga ik voor een net opgeruimd huis. Dit omdat ik merk dat ik zelf onrustig wordt van rondslingerende spullen en bergen was. En trouwens een vieze vloer lijkt met ook niet heel prettig voor een kind dat net leert kruipen.

Natuurlijk mogen onze kinderen rommel maken en alle duplo over de vloer gooien maar voordat we ’s avonds gaan eten wil ik dat alles weer netjes op z’n plek staat, zodat mijn man en ik niet nog een uur aan het puinruimen zijn voordat onze avond begint.

Daarom deel ik vandaag met jullie mijn schoonmaakrooster en kun je lezen hoe ik alles een beetje bij probeer te houden.

Schoonmaakrooster

Elke dag
Slaapkamers : bedden opmaken, ramen open en losse spullen van de vloer halen.
Woonkamer : Stofzuigen , tafel en kinderstoelen schoonmaken, losse spullen van de vloer halen, kinderbureautje schoonmaken ontdoen van plaksel, klei en eventueel stift/kleurpotlood. En elke dag minstens een kwartiertje luchten.
Keuken: Afwas wegwerken, aanrechtblad schoonmaken, gootsteen schoonmaken, fornuis schoonmaken.

Om de dag
Toiletten en badkamer schoonmaken
Woonkamer dweilen

Elke week
Het hele huis stofzuigen, de vensterbanken afnemen met een doekje, het hele huis dweilen, bedden verschonen

Elke maand
De koelkast schoonmaken en alles checken op houdbaarheid. De ramen binnen wassen. Voor buiten hebben we een glazenwasser, hoera! De oven schoonmaken en een snelle check in de kledingkasten van de kinderen. Past alles nog en ligt het nog netjes? We hebben een licht grijze ikea bank en hiervan gaan de hoezen elke maand wel een keertje in de was, een hele klus maar ja ik hou nou eenmaal erg van lichte kleuren haha.

En dan de eeuwige was..

Ik kan elke dag wel een wasje draaien maar ik heb me een tijdje geleden voorgenomen om dat niet meer te doen. De wasmachine gaat nu om de dag aan. De ene dag doe ik de wasjes en hang het te drogen, de andere dag zorg ik dat alles gevouwen in de kast ligt. Als ik dit laat versloffen ligt namelijk ons hele logeerbed vol met een enorme berg.

En hoe pakken jullie het aan? Ik ben benieuwd !

 

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

3 Reacties

 • Reply
  Mamavantweeblog
  10 maart 2017 at 09:16

  Heel erg herkenbaar. Een proper huis behoud je enkel met een strak schema!

 • Reply
  Jo
  10 maart 2017 at 09:17

  Nou ons rooster komt aardig overeen, 1 voordeel is dat onze kids nu groter zijn en zelf om half 6 de losse spullen op moeten ruimen zodat papa in een opgeruimd huis stapt! En ja die Ikea bank hebben we ook gehad maar na 5 jaar uitwassen vielen de binnenkussens uit elkaar dus deze hebben we nu niet meer Nu een bank gekocht die ik niet uit kan wassen ben benieuwd hoe lang dit goed gaat;)

 • Reply
  Denise
  10 maart 2017 at 09:42

  Hmm, mijn schema ziet er niet echt zo uit. Eh… ik heb niet eens een vast schema. Ik doe het hoognodige en dat is lang niet genoeg. Vaak ben ik al blij als ik ’s avonds de afwas heb gedaan en er geen natte was meer in de machine zit. Maar ook vaak genoeg laat ik de afwas staan, omdat ik echt niet meer kan, en draai ik een was wel eens nog een keer zodat het er toch nog fris uit komt. Elke week stofzuigen zou ik echt moeten doen, maar ook dat lukt niet. Knap hoor als je het zo goed bij kunt houden. Misschien ben ik niet streng genoeg voor mezelf, maar er is altijd wel iets wat ook nog moet…

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Een citytrip naar Rome met een baby en peuter

  Eind februari gingen wij als gezin vijf dagen naar Rome. Een citytrip met een peuter (toen bijna 3) en een...

  Sluiten