Blogs Taarten

Recept: Regenboogtaart

Hou jij van een uitdaging en ook nog van bakken? Maak dan een regenboogtaart. Eerlijk is eerlijk het is echt wel wat werk. Maar het resultaat is zo veelbelovend dat je voor altijd trots zult zijn dat je deze taart hebt gemaakt. Van alle taarten die ik heb gemaakt staat deze taart op nummer 1. Je wordt er blij van als je ernaar kijkt, de smaak is sensationeel en de foto’s zullen een blijvende herinnering zijn.

Wat heb je nodig?

Engelengeduld, zes bakjes, drie keer een springvorm (18 cm doorsnede), bakpapier en een spatel/palet voor het afsmeren van de taart.

Voor de cake (6 stuks):

  • 6 verschillende kleuren voedingskleurstof
  • 450 g suiker
  • 450 g bloem
  • 2 el vanille-extract
  • 3 tl bakpoeder
  • 260 g boter
  • 4  eieren
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 240 ml volle melk

De eieren, olie, melk en vanille doe je in één kom en mix je door elkaar. Vervolgens doe je alle overige ingrediënten in een ander kom en mix je weer door elkaar. Deze twee mengsels meng je nu door elkaar. Er ontstaat nu dus een kom vol beslag. Verdeel dit beslag over 6 kommen en voeg per kom een kleurstof toe. Mijn tip is om voldoende kleurstof te gebruiken, maar begin iedere keer door een klein beetje toe te voegen. Zo kun je beetje bij beetje de gewenste kleur krijgen.

Regenboogtaart

Ik kon maar drie springvormen in de oven kwijt. Dit heb ik gedaan op 30 minuten  op 190 graden. Met een satéprikker (die heb je dus ook nodig) kun je checken of de cake gaar is. Mocht dit toch niet het geval zijn, plaats dan de cake nog een keer in de oven voor bijvoorbeeld 10 minuten.

Zodra de drie cakes klaar zijn herhaal je bovenstaande met de drie andere kleuren die nog gebakken moeten worden.

Heel veel poedersuiker

Terwijl de cake aan het bakken is kun je verder gaan met de botercrème. Hiermee ga je de taart mee afsmeren. Schrik niet:  je hebt drie bussen poedersuiker nodig.

  • 750 g poedersuiker
  • 80 g bloem
  • 340 ml volle melk
  • 450 g boter op kamertemperatuur

De bloem en de melk warm je op in een pan. Dit wordt een grote harde bal. Laat dit goed afkoelen in de koelkast. Zodra dit is afgekoeld snijd je de boter in stukken en voeg je beetje bij beetje de poedersuiker toe met het bloem-melk mengsel uit de koelkast. Langzamerhand ontstaat er botercrème. Bewaar de botercrème op kamertemperatuur (niet in de koelkast).

Let’s decorate

Zodra alle cakejes gebakken zijn is het tijd om de taart op te stapelen. Zorg ervoor dat de cakejes goed afgekoeld zijn. Voor een mooie resultaat adviseer ik om de randjes af te snijden. Met andere woorden maak je de taart drie cm kleiner door de randjes af te snijden. Zo krijg je een mooiere kleur. Probeer ook elk cake te egaliseren zodat de lagen strak op elkaar staan. Zo voorkom je dat je een scheve taart maakt.

Regenboogtaart

Stapel de taart door tussen elk stuk een laag botercrème te smeren. Tot slot kun je nu de hele taart besmeren met botercrème. Met een spatel of een palet gaat dit heel makkelijk.

Dit is dan eindelijk een taart die aangesneden mag worden. Wat een feest, het bezoek zal versteld staan.

Regenboogtaart

Eet smakelijk!

Jennifer

Jaaa, nog meer leuke blogs!

7 Reacties

  • Reply
    ByLeen
    3 april 2016 at 08:12

    Super leuke/vrolijke taart!!
    Deze ga ik zeker een keer proberen binnenkort want dan kan ik hem misschien ook maken als mijn zoontje 1 wordt 🙂
    Tnx voor de tip!!

  • Reply
    Haitske
    25 augustus 2017 at 20:30

    Kei leuk. Hij staat nu in de koelkast! Hoe lang in de koelkast voordat je hem aansnijdt?

    • Reply
      Jennifer
      25 augustus 2017 at 20:56

      Oh wat leuk! Die taart is zo lekker en vooral mooi! Ik had em wel een nachtje erin. Maar denk dat die na drie uur wel goed gekoeld is! Vooral voor de botercrème is dat wel belangrijk :-)! Smul ze!

  • Reply
    Ilse
    15 maart 2018 at 14:27

    Super leuk en vrolijk! Lastig maar waarschijnlijk super leuk!

  • Reply
    Kathlijn
    13 mei 2018 at 16:03

    Voor hoeveel personen is deze taart?

  • Reply
    Haitske
    14 mei 2018 at 10:26

    De taart is machtig…dus je kunt er wel 10 stukken uitsnijden bij een 26cm vorm.

    • Reply
      Jennifer
      15 mei 2018 at 20:56

      Ja dat klopt inderdaad. De taart is erg machtig, dus je haalt er best wel wat stukken uit. Ook omdat de taart ook hoog is. Dat scheelt ook weer! Succes ermee :-)!

    Leave a Reply

    Lees vorig bericht:
    GIRLTALK! Vriendinnen in gesprek over baby’s en bevallen

    Alweer een aantal maanden geleden konden jullie hier een gesprek lezen tussen Jennifer, Ruth en mij. Drie vriendinnen in gesprek over...

    Sluiten