Blogs Taarten

Recept : witte chocolade cheesecake met frambozen

O yes, wat ben ik dol op deze cheesecake met witte chocolade en frambozen. Mijn allereerste cheesecake maakte ik voor een vrijgezellenfeestje van een vriendin. Sindsdien zijn daar er al heel wat varianten achter aan gekomen. Deze cheesecake met witte chocolade en frambozen is zeker een favoriet. Ik maakte hem vorige week voor mijn verjaardag en vandaag deel ik het recept. 

cheesecake

Wat heb je nodig?

500 gram volle kwark
250 ml slagroom
2 bakjes mascarpone a 500 gram
200 gram witte chocolade
Rood fruit, vers of uit de diepvries.

Voor de bodem:

-een rol oreo koekjes
-100 gram roomboter of margarine

Aan de slag

Maal de koekjes met een staafmixer tot kruimels en smelt de boter. Roer deze twee door elkaar. Bedek een springvorm met bakpapier of vet deze goed in. Strooi het koekkruimel mengsel in de springvorm en stamp dit aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem even in de koelkast.

Klop de slagroom stijf en voeg de mascarpone en de kwark toe. Smelt de chocolade au-bain marie en voeg deze ook toe. Even goed mixen en je kunt het mengsel van kwark, slagroom, kaas en chocolade over de bodem gieten.

Maak het fruit schoon en pureer dit. Zeef daarna het fruit en gebruik het sap om je taart te versieren. Je kunt natuurlijk ook het fruit gewoon op je taart leggen maar ik vond het leuk om een mooi motiefje in mijn taart te maken. Dit kan je doen met een mespunt of een satéprikker.

cheesecake

Mijn peuters vinden het heel gezellig om mij te helpen. Ze kunnen prima wat klusjes uitvoeren zoals de bodem aanduwen of de chocolade breken.

Zet de springvorm een nachtje in de koelkast en de volgende dag is hij om te smullen zo lekker. Kopje thee of koffie er bij en klaar is mama!

Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Hoera mijn baby is een half jaar !

Hoera mijn baby is alweer een half jaar op de wereld!  Oh wat ging het snel. Toen Sare onze eerste...

Sluiten