Blogs Taarten

Recept: Tony Chocolonely chocolade monchoutaart

Al een paar keer zag ik op social media een reclame voorbij komen van een Tony Cholonely monchoutaart. Ik dacht: die moet ik ook een kaar maken! Ik heb het recept aangepast naar mijn eigen smaak en er een echte chocoladetaart van gemaakt. Het aantal calorieën heb ik maar niet uitgerekend. De taart heb ik aan vriendinnen uitgedeeld, zodat we thuis niet meerdere stukken zouden eten. Want dat hadden we best gekund haha. Hij is namelijk heerlijk en daarom deel ik graag het recept met jullie! Succes en enjoy! 

Het boodschappenlijstje

Ingrediënten:

Voor de taart

  • 250ml verse slagroom
  • 1 reep Tony’s Chocolonely Melk Karamel Zeezout 180 gr
  • 1 pak bastognekoeken
  • 75g ongezouten roomboter
  • 3 eetlepels suiker
  • 4 pakjes MonChou van 100 gram

Voor de versiering

  • 1 reep Tony’s Chocolonely Melk Karamel Zeezout 180 gr
  • Fudge
  • Rolo
  • Maltesers

Maar je kunt hier natuurlijk ook voor andere varianten kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van popcorn en pretzels. Of een discodop met popcorn.

Tony Chocolonely monchoutaart

Verdere benodigdheden:

  • Een springvorm (doorsnee 26 cm)
  • Een mixer
  • Bakpapier

Zo maak je deze overheerlijke taart

Bereidingstijd +/- 45 minuten + 3 uur in de koelkast
Aantal calorieën: bewust onbekend

1. Laat de MonChou op kamertemperatuur komen.
2. Bekleed de springvorm met bakpapier.
3. Verkruimel het pak bastognekoeken, smelt de boter en meng dit met de koelkruimels. Verdeel het vervolgens over de bodem en druk goed aan.
4. Verwarm 1 Tony’s reep van 180 gram au-bain-marie. Doe hiervoor de chocolade in een kom. Zet deze op een pan met water op laag vuur. Roer af en toe door. Haal de kom van de pan wanneer de chocolade gesmolten is en laat iets afkoelen.

Tony Chocolonely monchoutaart

Tony Chocolonely monchoutaart

5. Doe de MonChou met een eetlepel suiker in een kom en mix het los. Klop de slagroom in een andere kom stijf met een eetlepel suiker. Voeg vervolgens de slagroom bij de MonChou en mix tot een egaal mengsel.
6. Spatel dan de chocolade door het roommengsel zodat er een egale massa ontstaat. Schep dit op de koekbodem en laat minimaal 3 uur, liefst een hele nacht, opstijven in de koelkast.
7. Haal de taart na het opstijven uit de springvorm.

Tony Chocolonely chocolade monchoutaart

8. Smelt nog wat chocolade zodat je dit over de taart kunt decoreren.
9. Versier met de gesmolten chocolade, Rolo’s, Maltesers, fudge en de overige Tony Chocolonely chocolade.

ENJOY!

Tony Chocolonely chocolade monchoutaart

Tony Chocolonely chocolade monchoutaart

10. Maak er een foto van en deel hem via Instagram met #bakkenophakken
Wie weet delen wij dan je foto!!

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

2 Reacties

  • Reply
    Bennie
    23 oktober 2017 at 18:52

    Lekker zus, volgende verjaardag eten wij deze dus?

  • Reply
    Lianne
    8 februari 2018 at 09:30

    Oh, dat ziet er goed uit! Ik zocht op chocolade monchoutaart en nu zie ik deze voorbijkomen. Lekker zeg! 🙂

  • Leave a Reply

    Lees vorig bericht:
    Hallo, ik ben een emo-mama!

    Wie mij kent, zal mij vast omschrijven als nuchter, direct en recht voor zijn raap. Ik verberg niet wat ik...

    Sluiten