Blogs Taarten

Recept: Red Velvet Cake

Ok. Ik zal zeker niet genomineerd worden voor Heel Holland Bakt, maar ik vind het wel leuk om een zelfgebakken taart te maken voor bijvoorbeeld een verjaardag. Daarom vind ik het super leuk dat Jennifer met het idee kwam om de komende tijd een aantal taarten te maken en de recepten te delen met jullie. Oftewel #bakkenophakken haha. Ik koos allereerst voor deze Red Velvet Cake van FunCakes. Op de menukaart in restaurants staat hij steeds vaker en het leek me leuk om die eens zelf te maken. Dat was eigenlijk best gemakkelijk! Dus voor de niet-bakkers onder ons: met dit recept moet jij het ook kunnen en is je visite dolgelukkig! 

Een boodschappenlijstje

De benodigde materialen:

 • Een springvorm van 27,5 cm (kan ook kleiner, zodat hij hoger wordt)
 • Een mixer
 • Een broodmes of taartensnijder
 • Een mes of bak-kwast om de cream af te smeren

De benodigde ingrediënten:

 • 500 gram FunCakes mix voor Red Velvet Cake
 • 200 ml water
 • 3 eieren (circa 150 gram)
 • 100 ml plantaardige olie (zoals zonnebloemolie of olijfolie)
 • 450 gram FunCakes Suikerbakkerspoeder
 • 200 gram ongezouten boter
 • 200 gram cream cheese (bijvoorbeeld MonChou)
 • 2 tl vanille extract (bijvoorbeeld Wilton Pure Vanilla Extract) of 1 tl vanilla aroma

Voor de eventuele topping:

 • Witte chocolade
 • Frambozen
 • Bessen

Zo maak je de Red Velvet Cake!

Zet allereerst de boter en MonChou buiten de koelkast zodat het goed zacht wordt. Ik raad je aan dit wel 2,5 uur van tevoren te doen.

Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Meng de mix, de eieren, de olie en het water in een kom. Mix het in 6-8 minuten tot een luchtig beslag. Vul een ingevette bakvorm met het beslag. Bak de taart in circa 40-45 minuten gaar. Haal de cake uit de bakvorm en laat hem afkoelen.

Maak intussen het cream cheese glazuur. Mix in een grote kom de boter en de cream cheese. Zet de mixer op de laagste stand en voeg in delen de suikerbakkerspoeder toe, totdat de glazuur zacht en romig is. Voeg als laatste het vanille extract door.

Wanneer de cake is afgekoeld, snijd je hem in 3 lagen. Smeer allereerst de onderste laag in met cream cheese glazuur. Plaats daarna de tweede laag erop. Smeer ook deze laag in met het cream cheese glazuur en plaats de laatste laag erop. Smeer nu de bovenkant van de taart in met je mix. Werk vervolgens verder omlaag langs de randen, zodat uiteindelijk de gehele taart met de cream cheese is bedekt. Je kunt het mooi afstrijken met een speciaal mes of doe het net als ik wat losser met een bak-kwast.

Zelf maakte ik een topping van frambozen, bessen en witte chocolade. Dit ziet er een stuk feestelijker uit! Met een kaasschaaf maakte ik krulletjes van de witte chocolade.

Aantal taartpunten:
12-15 stuks.

Tijd:
+/- 1,5 uur

Mijn #bakkenophakken oordeel

Haha zoals het hoort net als bij Heel Holland Bakt, moet ik mijn taart natuurlijk wel kritisch beoordelen. Ik ben best tevreden. De taart heeft een zoete smaak en vooral de combinatie met het fruit vind ik lekker. Dat zorgt ervoor dat het zoete niet overheerst. Want de witte laag is natuurlijk ook nog erg zoet. Wel had ik de roomboter en Mon Chou langer buiten de koelkast moeten laten staan zodat de cream cheese smeerbaarder was, dan had ik de tussenlagen wat dikker kunnen maken en de bovenste laag wat gladder.  De cake zelf is mooi zacht en luchtig geworden. De taart is nog niet perfect, maar oefening baart kunst toch? Een aantal vriendinnen en hun mannen wilden wel mijn jury zijn en ik kreeg erg enthousiaste appjes dus het ziet ernaar uit dat ik hem nog wel eens zal maken.

Eet smakelijk!! 

– Deze blog kwam tot stand in samenwerking met FunCakes

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

1 Reactie

 • Reply
  Jonna@burgertrutjesNL
  28 januari 2017 at 14:58

  Heerlijk! Zelf ben ik ook gek op de funcake mixen!

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Topfit door de tropenjaren

  Altijd al had ik het verlangen om jong moeder te worden en een jaar na ons trouwen werd ik zwanger...

  Sluiten