Blogs

Recept: oreo chocoladecake met cookiedough laag

Op deze grijze herfstdagen moeten we wat goodness in het leven toevoegen. Daarom maakte ik van de week een heerlijke oreo-chocoladecake met een cookiedough laag. Deze plaatste ik op mijn IG account met de belofte het recept snel te posten.
Ik hou van lekker eten en ben verzot op chocola. Hier ben ik heel open over. Meestal bak ik simpele brownies. Dit keer gaf ik het een ‘special twist’ en zo ontstond mijn hemelse gebakje met een driedubbele suiker laag. Ik doe geen uitspraken over de voedingswaarden (lees: calorieรซn). Die vergeten we gewoon.

Wat heb je nodig?
Bakpapier
Ovenschaal (rechthoek)
(Olijf)olie (om in te vetten).
Handmixer

image

Voor de cake:
Homemade chocolade cake
200 ml water
3 pakken oreo koekjes
100 gram chocolade chips (of een reep in kleine stukjes)
100 gram boter
60 gram kristalsuiker
115 gram bruine suiker (ik had rietsuiker)
2 el melk
1 tl vanille extract
225 gram bloem
En een klein beetje zout.

De bereiding:
Leg het bakpapier in de ovenschaal en vet de schaal in met (olijf)olie.
Mix boter en suiker (beide soorten) met een deeghaken. Voeg de melk en vanille extract toe en mix verder. Voeg de bloem en het zout toe en mix door tot er een kruimelige deeg ontstaat. Als het mengsel nog te droog is kun je er een beetje melk aan toevoegen. Als het te nat is kun je dit probleem oplossen door er bloem aan toe te voegen. Voeg de chocoladechips toe en kneed met de hand tot een grote bal.

Nu heb je het ‘moeilijkste’ deel gehad en mag je nu een stukje proeven. Daarna druk je de bal in de ovenschaal plat, zodat er een laag ontstaat. Vervolgens bedenk je de deeglaag met de oreo koekjes.

image

Dan is de homemade verpakking aan de beurt. Dit bereid je volgens de instructie op het pakje. Oftewel alleen water toevoegen en mixen maar. Als je heel ijverig bent of een gezonder variant wil, kun je ook zelf de chococake maken.

Last but not least bedek je de oreo koekjes met het chocoladebeslag. De oven is natuurlijk al voorverwarmd op 160 graden. Het gebakje mag 60 minuten in de elektrische.

Als decoratie kun je wat oreo’s breken en over je cake strooien. Ook heb ik twee stukjes aan vriendinnen gegeven en heb ik ze leuk verpakt.

image

image

image

image

Enjoy!

Jennifer

Jaaa, nog meer leuke blogs!

3 Reacties

 • Reply
  Nicole @ Everyday-Life.nl
  25 oktober 2015 at 22:52

  NICE! Ja, met hoofdletters. Maar ben op dieet dus deze lijkt me niet verstandig om te proberen haha. Ziet er wel mega lekker uit!

 • Reply
  Jennifer
  27 oktober 2015 at 08:20

  Dat is nog verstandiger en vet goed! Ik had laatst ook een taart gemaakt die heel healty is. Als ik hem nog een keer maak plaats ik hem! X

 • Reply
  saskia
  28 oktober 2015 at 16:30

  Ooh heerlijk. Alleen heb ik vandaag besloten voorlopig even rustig aan te doen ๐Ÿ™‚

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Weekend weg zonder kinderen

  Voor alles is een eerste keer. Dus gingen mijn husband en ik, zonder kids, twee daagjes weg naar het noordenย van...

  Sluiten