Blogs Taarten

Recept: glutenvrije worteltaart

Afgelopen woensdag was het baktijd! Dit keer ging ik voor een ‘traditioneel’ gebakje in een ander jasje! Ik maakte namelijk een worteltaart van Funcakes die glutenvrij is! Super fijn voor mensen/kindjes die niet tegen gluten kunnen. Maar ook als je tarwe wil vermijden is dit een perfecte variant! Ohja, niet te vergeten; dezep worteltaart is net zo lekker!

Glutenvrij met groentes

De ‘groente’ in deze taart is natuurlijk enkel bedoeld als goedmakertje, want suiker zit erin verwerkt. Echter, is het geen caloriebom van een chococake. Deze worteltaart is daarmee een prima 4-uurtje in combinatie met een heerlijk kop thee.

Na het middagdutje  van de tweeling werden ze blij verrast door de aankondiging dat er een baksel in de oven zat. “Ohhh”, riep Yasmina. Na 50 minuten wachten en decoreren, zaten ze vol smacht te wachten rondom de salontafel. De taart werd aangesneden en de schoteltjes uitgedeeld.

“Is de taart lekker Yasmina?” Vroeg ik. “Nee!” Was het antwoord terwijl ze heerlijk zat te smullen. Heerlijke peuterpubertijd! Haha

Het recept

Het recept is super makkelijk omdat ik een kant en klare mix heb gebruikt van Funcakes. Hierdoor hoef je niet te klungelen met losse ingrediënten die je samen moet voegen. Een ander voordeel is dat dit enorm  veel tijd bespaart.

Wat heb je nodig:

Voor de worteltaart:

  • 500 gram Funcakes mix voor glutenvrije worteltaart
  • 200 gram eieren (ongeveer 4)
  • 120 ml roomboter of zonnebloemolie
  • 150 gram geraspte wortels
  • Eventueel: rozijnen en noten gehakt
  • Bakblik (ik heb er één gebruikt in de vorm van een taart)

Voor het glazuur:

  • 250 gram FunCakes Glutenvrije icing sugar
  • 100 gram crisco
  • 5 gram meringue powder (van Wilton)
  • 20 ml water

De bereiding:

Doe de glutenvrije funcakemix in een kom met de eiren en de 120 ml zonnebloemolie. Mix dit 3 minuten met een handmixer op medium snelheid. Het beslag wordt nu dikker. Voeg als laatste de geraspte wortels en eventueel de rozijnen met nootjes. Vet de bakblik in (tip: bakspray van Wilson voor het snel invetten) en giet het mengsel in de vorm. Je kan de taart nu voor 50 minuten bakken in de voorverwarmde over (170 graden). Na bereiding is het handig om de taart om te keren en af laten koelen.

Het glazuur maak je ook vrij gemakkelijk. Meng het Crisco met 20 ml water met een mixer op de laagste stand. Na twee minuten zul je opmerken dat het water is opgelost. Voeg dan de poedersuiker en de meringue toe en meng dit rustig door tot het een stevig glazuur is (ca. 5-6 minuten).

Nadat de cake afgekoeld is kun je beginnen met het afsmeren. Het is belangrijk dat de cake afgekoeld is, omdat je anders de kans hebt dat het glazuur als het ware wegsmelt.

De kracht van deze worteltaart is dat deze glutenvrij is en nog steeds overheerlijk. Het Crisco is ook een geheime ingrediënt. Je zult dit zelf misschien niet snel erbij toevoegen. Maar het is net wat minder zoet en tegelijkertijd heel zacht. Perfect voor een overheerlijke laagje glazuur.

En dan smullen maar :-)!

– Deze blog kwam tot stand in samenwerking met FunCakes

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Ontzwangeren enzo..

‘Negen maanden op, negen maanden af’, hoor je vaak als nieuwbakken moeder of moeder in spé als het gaat om...

Sluiten