Blogs Taarten

Recept: Gender reveal-taart

De babyshower kennen wij wel in Nederland. Tegenwoordig krijgen steeds meer mama’s een leuk feestje tijdens de zwangerschap waarbij allerlei leuke spelletjes worden gedaan. Een ‘Gender reveal party’ is weer wat onbekender, maar doet steeds meer haar intrede. Mijn schoonzus verwacht binnenkort haar tweede kindje en voor hun wil ik zo’n taart maken. 

Recept voor de Gender reveal-taart

Natuurlijk wil ik dit recept met jullie delen! Zo kunnen jullie voor zussen, vriendinnen, buren, collega’s een te gekke tart maken voor een gender reveal. Het recept is helemaal niet zo moeilijk en in een avondje bak je deze kleurrijke taart.

Vooral voor de zwangere is dit natuurlijk super leuk om mee te maken. Wil je wel een party geven, maar geen taart bakken? Dan kun je ook een ballon kopen met roze of blauwe confetti erin. Eigenlijk ook wel heel leuk!

Wat heb je nodig voor het recept?

  • Roze en blauwe muisjes
  • Kleurstof: roze of blauwe
  • Biscuit Mix (ik gebruikte die van FunCakes)
  • Botercrème Mix (ook hierbij gebruikte ik die van FunCakes)
  • Water
  • Eieren
  • Boter
  • Mixer met garde
  • 2x springvorm van Ø 18 cm
  • Bakspray of olie

De bereiding

Bereid de biscuitmix volgens de verpakking die jij hebt gekocht. Je kunt hiervoor verschillende gebruiken. Voor een stevige mix beveel ik die van Jumbo of FunCakes aan (no spon). Tijdens het mixen voeg je de kleurstof toe. Tip hierbij is om steeds een beetje kleurstof toe te voegen, zodat je de gewenste kleur bereikt. Na het mixen kun je in de twee springvormen het beslag verdelen en in de oven bakken gedurende 35 minuten. Mocht je niet in het bezit zijn van 2 springvormen dan zul je het achter elkaar moeten bakken. Maar misschien dat je ook een bakvorm kunt lenen van iemand?

Snijden

Nadat de biscuitaart gebakken is, is het belangrijk om de taart goed te laten afkoelen. Vervolgens kun je de springvorm loshalen en snijd je de cake doormidden. Vervolgens kun je met een rond object (ik gebruikte de dop van de bakspray :-), rondjes snijden in het midden van de taart. Let op: zorg ervoor dat je de bodem en de top heel laat (hier snijd je dus geen rondjes in!).

Stapelen

Nadat de taart gesneden is kun je de taart stapelen. Maak hierbij gebruik van de botercrème. Op iedere laagje smeer je namelijk flink wat crème. Dit herhaal je totdat je bovenaan bent gekomen. Het gat kun je nu vullen met de roze OF blauwe muisjes :-)!! Smeer de taart vervolgens af met de botercrème. Dit kun je heel strak doen met een paletmes. Mocht je vaker taarten willen maken met botercrème dan raad ik het zeker aan om een paletmes aan te schaffen.  Ik koos ervoor om de taart verder te decoreren met roze en blauwe muisjes. Maar dit kun je natuurlijk naar eigen inzicht doen.

En dan begint natuurlijk het grote feest. Want de mama-to-be (of mama en papa) kan dan de taart aansnijden. Het leukst natuurlijk als de ouders van te voren het geslacht niet weten; dan is de verrassing compleet.

Voor wie zou jij een Gender reveal-taart maken?

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Verloskundige en zwanger deel 2

De tijd vliegt voorbij. Ik vind de tijd vooral snel gaan in deze zwangerschap. Nu ik deze blog schrijf ben...

Sluiten