Gastblog Van Annelies

Peuterpraat: “Ik wil graag…”

Scott's peuterpraat

Sinds zijn tweede verjaardag gaat het enorm hard met de spraak van Scott. Soms gebruikt ie woorden waarvan ik denk “huh, hoe kom je daar nou weer aan..??” Super grappig en gezellig dat peuterpraat. Maar met het meer praten kan hij zich ook steeds beter uitdrukken. Daar hoort ook bij dat hij dus heel goed kan aangeven wat hij wel en niet wil. Ook erg handig voor beide partijen, maar er zijn wel eens momenten waarop ik verlang dat hij dat nog niet kon haha! De laatste tijd zegt hij heel regelmatig (nou ja, eigenlijk meerdere keren per dag): “Ik wil graag…”. Nieuwsgierig wat hij dan allemaal zo graag wil? Je leest het hieronder!

Ik wil graag kijken!

En daar bedoelt Scott mee dat hij graag filpmjes wil kijken op Netflix. Of nog liever: op Youtube. Yup, ook Scott heeft de eindeloze uitpak/speelgoed show of filmpjes ontdekt en vindt het he-le-maal fantastisch. Op Netflix kijkt hij het meeste de serie Robo Car Poli en film Cars (maar die laatste is helaas niet meer beschikbaar). Hij heeft ontdekt dat er ook filmpjes met autootjes uit die serie en film zijn te vinden op Youtube. Dus meestal vraagt hij of hij ‘kleine Poli’ of ‘kleine Cars’ mag kijken. En als ie daar om vraagt, speel ik regelmatig de loedermoeder. Dan zeg ik dat kleine Poli/Cars even op zijn en alleen maar Netflix gekeken kan worden. Ik heb niet altijd zin in Youtube. Hij zapt dan van het ene filmpje naar het andere. En komt soms ook op dingen uit die ik niet gepast vindt voor zijn leeftijd: opeens van snoezige auto filmpjes naar filmpjes waarin Spidermans het opnemen tegen grote spinnen enzo. Sorry: not my cup of tea. Ik heb dus niet altijd zin in Youtube, omdat ik vinger aan de pols wil houden wat hij kijkt.

De laatste tijd valt me wel op dat het kijken naar Youtube ook zo zijn voordelen heeft. Want dat peuterpraat van Scott wordt internationaler. Door de filmpjes die hij er kijkt, kan hij nu bijvoorbeeld zeker 5 kleuren ook in het Engels benoemen. Hij oefent er de hele dag mee, zo grappig. En hij heeft ontdekt dat je de naam van een van de hoofdfiguurtjes uit Robo Car Poli in het Engels heel anders uitspreekt. Als ik het op zijn Hollands zeg, word ik meteen terechtgewezen dat het zo echt niet hoort. Die kinderen ook van tegenwoordig 😉

Scott's peuterpraat

Ik wil graag kleien!

Soms roept hij dit al zodra hij uit bed is gestapt. Zucht… Kleien is echt zijn grootste hobby. Hij bedenkt er de leukste spelletjes mee: verstopt er auto’s in, laat Brandweerman Sam-poppetjes ze vervolgens redden. Etc etc. Op zich niks mis mee dat hij graag kleit, hij roept alleen om de haverklap: “Mam. Nog klei!”. En als ik niet op tijd reageer, dan roept ie het nog even harder. Hij krijgt zelf namelijk die Play Doh potjes niet open (zijn ook ondingen wat dat betreft). Maar! Van de week heb ik daar de oplossing voor gevonden. Ik kocht klei van de Zeeman. Die potjes hebben net zulke leuke kleuren als die van Play Doh (Action heeft alleen grote potjes met primaire kleuren). En: Scott krijgt ze zelf open en dicht! Geen geroep meer voor mij om meer klei! Oh yeah!

Ik wil graag pasta!

Eigenlijk vraag ik niet eens meer wat hij op zijn brood wil. Want het antwoord is toch steevast: pasta! Chocoladepasta bedoelt ie dan natuurlijk. Qua beleg op brood ben ik zelf vrij makkelijk. Hij krijgt op dit punt dus altijd zijn zin van me, haha! Ook omdat ik weet dat hij bij mijn moeder en zus, die beiden oppassen, en op het kinderdagverblijf genoeg aan variatie krijgt. Dan houd ik het op dit punt wel gewoon lekker makkelijk thuis!

Scott's peuterpraat

Gaat het bij jouw peuter ook zo hard met de peuterpraat? En is hij/zij daarbij ook heel duidelijk in wat ze wel en niet willen?

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

1 Reactie

 • Reply
  Monique
  19 oktober 2017 at 08:48

  Heel herkenbaar! Vooral over kijken en dan ook vooral die vreselijke filmpjes van dat uitpakken en uitproberen. Verschrikkelijk vaak zeg ik dan ze slapen. O nou zegt ie dan en dan kijken we samen tip de muis. Of sammy. Kleine man van mij is nu 2,5. En begint er ook aardig op los te praten! Zo grappig dat peutertaaltje. Ik sta elke dag ervan te kijken wat ie weer iets nieuws zegt

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  6 tips om als papa je gezinnetje te helpen in de kraamtijd!

  Wekenlang heb je je lieve vrouw of vriendin bijgestaan tijdens de zwangerschap. Tijdens de eerste ochtendmisselijkheid ben jij de eerste...

  Sluiten