Taarten

Oreo-tastic: hiermee maak je vrouwen gelukkig

Een brownie cheesecake omhuld met oreo’s en witte melkchocolade, wie wil dat nou niet? Dit overheerlijke baksel bakte ik op een herfstachtige vrijdagavond. Gezelligheid ten top met de kaarsjes aan en de verlichting van de afzuigkap (onze keukenlamp doet het nog steeds niet na vier maanden). Na het bakken kon ik heerlijk neerploffen op de bank en genieten van deze choco-sensatie. Wat nóg leuker is; dit baksel is super makkelijk te maken.

Oreo-tastic good

Als je van chocola houdt, zit je met deze Oreo brownie goed. Wel is het echt mega machtig omdat ik een cheesecake en brownie heb gecombineerd. Een klein stukje volstaat, waardoor je een stukje kunt invriezen of uit kunt delen aan lieve mensen om je heen.

Ik raakte geïnspireerd om deze brownie te bakken door de vrouwen achter bake and share a cake:

Oktober is de borstkankermaand. Een maand waarbij er veel aandacht is voor borstkanker. Jenneke Sliep heeft een Facebook pagina opgericht om komende tijd zoveel mogelijk taarten te bakken en te veilen. De opbrengsten van de actie gaan regelrecht naar Pink Ribbon. Dus mijn eigen taart dient als inspiratie voor ander vrouwen die wellicht ook een cake voor dit goede doel willen maken. Elk klein beetje helpt :-)!

Het recept

Wat heb je nodig:

 • Een springvorm
 • Handmixer
 • Bakspray
 • Een brownie mix
 • 15 hele Oreo’s en 15 gebroken Oreo’s
 • 400 gram roomkaas
 • 50 gram suiker
 • 1 ei
 • 1el vanille extract
 • Snufje zout
 • 1 reep witte chocola

Bereidingswijze:

De oven mag je voorverwarmen op 175 graden (elektrische oven). De browniemix bereid je volgens het recept op de verpakking. Ik koos voor een makkelijke mix en voegde er enkel water aan toe. Zo makkelijk :-). Vet de bakvorm/springvorm in en giet het browniemengsel in de bakvorm. Op het beslag leg je 15 Oreo’s.

Nu gaan we verder met het maken van de cheesecake. Doe de roomkaas in een grote kom en voeg hier beetje bij beetje de suiker aan toe. Mix dit totdat je ziet dat het een beetje luchtig wordt. Vervolgens kun je het ei, het vanille-extract en een snufje zout toevoegen aan de mix. Dan is het tijd om de overige 13 oreo’s in kleine stukjes te breken. Deze gebroken koekjes mogen door de cheesecakemix worden geroerd. Het beslag kan nu in de bakvorm worden gegoten en de cake mag nu voor 40 minuten de oven in. Let hierbij op dat je de oven tussentijds niet opent. Een cheesecake kan grote temperatuurwisselingen niet goed aan, dit veroorzaakt scheuren in de cake.

Na 40 minuten (lang wachten) is het bijna tijd om te genieten. Eerst smelt je de witte cholade reep au bain-marie. De gesmolten chocolade smeer je over de cake. Met de 2 overgebleven Oreo’s kun je kruimels maken om er over heen te strooien.

Geniet, en doe dat niet met mate 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
babykamer
Kom binnenkijken op onze nieuwe babykamer!

Nog een week of vier voordat mijn verlof begint. Van stress of alles op tijd compleet af is, heb ik...

Sluiten