Blogs

Op reis zonder mijn kindje

Op dit moment zit ik voor mijn werk in Oostenrijk. Om een serie te maken voor op televisie. Ik ben hier met een collega van me en we hebben al bijna een week achter de rug. Een week met elkaar, een heleboel wintersporters  en apfelstrudel. Een reis zonder partner en zonder mijn  dochtertje. Hoewel er in mijn buik wel vrolijk een mannetje mee trappelt haha. Het is de tweede keer dat ik op reis ben zonder Eljada, want toen ze 8 maanden was vertrok ik naar Amerika voor de bruiloft van een vriendin. Ik ging in totaal acht dagen weg. De helft daarvan bracht ik door in Arkansas, waar ze nu woont, en de rest in New York. Heerlijk om even geen mama te zijn, maar gewoon Hanna! 

Ik kan me voorstellen dat sommige ouders nu echt denken: ”ik zou nooit zonder mijn kindje op vakantie gaan”. En dat snap ik ook want ik kan me voorstellen dat het heel lastig kan zijn om hem/haar bij iemand achter te moeten laten. Of dat je heimwee krijgt naar je kleine. En is het wel goed voor de binding?

Zelf heb ik daar weinig problemen mee. Toen ik op Schiphol de gate doorliep om naar Amerika te vliegen en zij op de arm bij haar papa zat, moest ik wel even een traantje laten, maar daarna was het eigenlijk wel over. Ik heb een heerlijke reis gehad en kon er ook van genieten dat ik gewoon even tijd met vriendinnen kon doorbrengen, Amerika weer kon zien en dat ik me even niet hoefde te bekommeren om luiers, schema’s en een vieze neus. En ik wist dat ze bij haar vader was, dus dat zat wel goed. En op de dagen dat hij moest werken was ze bij de oma’s dus was prima geregeld.

Hij moest me alleen beloven het niet te melden als er iets was gebeurd. Als ze bijvoorbeeld was gevallen of haar hoofd had gestoten. Ik wilde het alleen weten als het echt ernstig was. Maar dat zou toch niet gebeuren. Tot ik tijdens de bruiloft van mijn vriendin een app kreeg dat m’n baby van de commode was afgerold en hij haar net bij haar arm kon pakken.

wedding

Meest linker vrouw ben ik 🙂

Mijn reis naar Oostenrijk

Ook deze week vliegt voorbij. Het zijn lange werkdagen en daardoor vliegt de week voorbij. Ik skype om de dag met manlief en Eljada en krijg veel foto’s toegestuurd. Eljada die in de droger is geklommen of als ze gezond met papa boontjes eet (van de pizza en pannenkoeken heb ik geen foto’s gehad). Omdat ik weet dat ik haar na een week weer zie is het niet zo dat ik haar echt heel erg mis. Natuurlijk kijk ik uit naar het moment dat ik haar weer lekker kan knuffelen, maar ik weet dat het maar een week is. En met dat in mijn achterhoofd vind ik het eigenlijk wel prima en geniet ik gewoon van de foto’s die ik krijg. Ze is blij als ze me op skype ziet maar vindt het na een minuut ook wel weer leuk geweest. Dan gaat ze liever weer door met spelen. En ik denk dat dat ook zo is als ik weer thuis ben. Ze zal eerst blij naar me toe rennen, met me knuffelen en daarna is het voor haar alsof ik nooit ben weggeweest. Althans dat hoop ik dan maar. En daarna nog zes weken werken en dan ben ik vier maanden lang constant bij haar (lees: zwangerschapsverlof).

Nu eerst nog een dag hard aan de slag, vannacht om kwart voor 4 opstaan en dan ben ik morgen precies op tijd weer thuis om haar uit bed te pakken als ze wakker wordt. Heerlijk! En dit weekend gelijk een feestje want mijn kleine dreumes wordt zaterdag een peuter! Of zoals zij het zegt: hiep de piep piep HOERA! 

Heb jij wel eens zonder je kindje gereisd? En gaat hij/zij wel eens uit logeren?

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

1 Reactie

 • Reply
  Nicole
  3 maart 2016 at 08:19

  Ik ben nog nooit zonder ons zoontje (14 maanden) op vakantie gegaan en zou dit ook niet zo snel doen. Hij hoort toch bij me en vind het juist zo gezellig als hij mee is!

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Meet the mama: Marilyn

  Als het mooi weer is kun je Marilyn tegenkomen op haar bakfiets. Dan fietst ze samen met haar vier kinderen...

  Sluiten