Blogs

Onze autovakantie naar het Gardameer

Wij gingen begin juni op autovakantie naar het mooie Italië. Vorig jaar zijn wij in Frankrijk geweest en hebben zo kunnen ervaren hoe het is om met de auto op vakantie te gaan. Dit beviel zo goed, dat wij dit jaar een langere tocht voor ogen hadden. Daarom boekten wij vorig jaar al een reis naar het Gardameer. Een populaire bestemming bleek later, maar daardoor niet minder leuk.

De voorbereidingen op een autovakantie

Het makkelijke van een autoreis is dat je je niet hoeft te houden aan de kilo’s. Dat is zoveel makkelijker inpakken, omdat je hierdoor niet beperkt bent. Gelukkig is mijn man super handig met het inrichten van de auto waardoor hij elke ruimte benut. Voor de kinderen hadden wij een Ipadhouder gefabriceerd in het midden, waardoor ze op de achterbank filmpjes konden kijken. Natuurlijk niet de hele tijd, maar gewoon als ze het eventjes zat waren. Ook kregen wij van Lilliputiens super handige opbergpanelen voor in de auto. In deze opbergtassen kunnen de kinderen hun spulletjes kwijt. Voor Yasmina deden wij er een kleurboek in en Jayson kreeg een aantal dino’s mee. Wat ook erg fijn is aan deze panelen is dat de kids hierdoor alvast een eigen plekje hebben in de auto. Onze kinderen kunnen namelijk best wel ruziën over de plek achter de bestuurder. Doordat ze nu een vast plekje hadden, hebben wij niet één keer gehoord dat ze wilden ruilen.

Nadat alle to-do lijsten afgestreept waren, stapten wij op een vrijdagmiddag een bepakte auto in. De kinderen hadden er ongelofelijk veel zin in en wij natuurlijk ook. Ik zat achter het stuur en zou ons gezin naar Duitsland rijden. Natuurlijk is het op vrijdag super druk op de weg en hadden we onderweg wat vertraging. Om 21:00 uur kwamen we aan in ons hotelletje in het zuiden van Duitsland.

Na de overnachting vertrokken wij de volgende dag weer vol enthousiasme aan de autoreis. Het ging wederom voorspoedig, totdat wij in Oostenrijk twee uur lang in de bergen en de brandende zon vast zaten. Gelukkig kwam daar ook een einde aan waardoor wij onze reis konden vervolgen. Toen we eenmaal in Italië reden, hadden wij weer de smaak te pakken. We waren er bijnaaaa :-)!

Het Gardameer met kinderen

Het Gardameer met kinderen is echt helemaal top! Het weer, het meer, een leuke camping en ijsjes. Alles wat kinderen blij maakt :-)! Voor papa en mama is er ook genoeg leuks te zien. Ons dagritme bestond uit: ontbijten, het meer of zwembad bezoeken, daarna een middagdut ‘proberen’ en vervolgens de hort op. Door de leuke plaatsjes rondom het Gardameer te bezoeken was er altijd wel iets moois te zien. Wat dat betreft vind ik het Gardameer een ideale vakantie met kids. Overdag kunnen de kinderen zich vermaken en in de avond kun je een dorpje/stad bezoeken.

Het leek ons ook super leuk om Venetië te bezoeken. Maar dit bleek wat minder geschikt. De kinderen waren het lopen al snel zat en vroegen om de haverklap of we er al bijna waren. Dat vond ik zelf weer niet zo leuk, waardoor het niet een heel gezellig uitje was. Heel begrijpelijk ook, want voor kinderen is het ook niet heel veel aan. Met jonge kinderen kunnen ze tenminste in de draagzak, maar in de buggy door Venetië leek mij ook geen pretje. Venetië bezoeken we later wel nog een keer als ze ouder zijn :-).

Twee weken Italië was meer dan genoeg om mijn hart een klein beetje te verliezen aan dit prachtige land. De taal, de koffie, het eten, de ijsjes, het meer, de zon en de vriendelijke mensen. Ik vond het helemaal top. Volgend jaar doe ik het liefst weer een ritje Italië. Maar bij het zien van deze foto’s snap je dat vast ook wel:

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
36 weken zwanger – update #24

Afgelopen maandag had ik weer een controle in het ziekenhuis. We zouden het hebben over de ligging van de baby,...

Sluiten