Blogs

De ondernemende mama: werken vanuit huis

De dagelijkse bezigheden van mama’s kunnen enorm uiteenlopen. De één heeft een baan buiten de deur, de ander is thuisblijfmoeder en weer een ander werkt vanuit huis. Ben je een mama die graag thuis is, maar ook plezier heeft in het werken? Misschien is thuiswerken dan een optie voor je. We geven je hier twee tips waarmee je met gemak vanuit huis aan de slag kunt gaan.

Een blog beginnen

Als je van schrijven houdt, kun je een eigen blog beginnen. Dit is iets waarin veel mama’s je al zijn voorgegaan, en uit ervaring weten we dat dit ook zeker erg leuk is om te doen! Naast bloggen over het moederschap, zijn er natuurlijk tig andere onderwerpen waar je over zou kunnen schrijven. Ben je bijvoorbeeld gek op reizen? Of ben je helemaal verknocht aan sporten of mode? Alles kan een mogelijk onderwerp zijn. Enne, het is jouw blog, dus je kan er volledig je eigen invulling aan geven. Laat je overigens niet ontmoedigen door de vele blogs die er al zijn. Iedereen vertelt een verhaal namelijk op een eigen manier, en dat zal bij jouw blog niet anders zijn. Als je ervoor kiest om van bloggen of een eigen website je werk te maken, dan kan het handig zijn om je in affiliate marketing te verdiepen, bijvoorbeeld via deze website. Op deze manier kun je geschikte advertenties voor op je site vinden, die voor je bezoekers relevant zijn.

Je eigen online store opzetten

Ben je creatief en maak je graag dingen? Of ben je online altijd op zoek naar de leukste producten en zou je deze zelf graag willen verkopen? Dan kun je je eigen webshop beginnen, zoals deze mama deed als medeoprichtster van online kinderkledingwinkel Tough Cookie Store. Net als met alle verschillende onderwerpen waarover je kunt bloggen, is er zo ontzettend veel te bedenken als het gaat om eigen producten maken en/of verkopen. Wellicht dat deze pagina op Pinterest je wat inspiratie kan bieden, mocht je nog niet zo goed weten wat voor een (soort) product je zelf zou willen maken. Of ga eens samen met vriendinnen en/of familie zitten voor een creatieve brainstormsessie.

Natuurlijk is zowel een blog opzetten als een online store beginnen niet iets wat van de één op de andere dag een succes zal zijn. Je moet er flink wat tijd en moeite in investeren om je website van de grond te krijgen, bezoekers te trekken en naamsbekendheid te genereren. Desalniettemin is het een ontzettend leuke manier om vanuit huis aan de
slag te gaan. Wij zeggen doen!

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
5 ideeën voor een heerlijke babymoon

Nog even met z’n tweeën een romantisch weekendje naar Parijs, jezelf trakteren op de ultieme relaxvakantie of toch nog dat...

Sluiten