Blogs Reviews

Nostalgie vs. nu : PLAYMOBIL

Als ik in de speelgoedwinkel loop, is er heel veel speelgoed te vinden dat ik helemaal niet ken van vroeger. Ik vind Zoef Zoef bijvoorbeeld geweldig, maar in ‘mijn tijd’ had je dat echt niet hoor. Mijn tijd = geboren eind jaren 80, opgegroeid in de jaren 90. Ik vind het heel erg leuk om nieuwe speelgoedsoorten te ontdekken en ben helemaal op de hoogte van de knuffels met grote ogen, fidget spinners en hoverboards. Maar toen manlief en ik onlangs op pad gingen om een tegoedbon uit te geven in de speelgoedwinkel, stonden we het langst stil bij de stelling van PLAYMOBIL.

Nostalgie ten top

Mijn man begon gelijk te vertellen over de figuren die hij vroeger had. Daar kon hij echt urenlang mee spelen. Het leuke van PLAYMOBIL is dat je niet per se hele grote pakketten hoeft aan te schaffen. Mijn man vertelde dat hij zich urenlang vermaakte met losse figuurtjes. En dat is ook de kracht ervan: je kunt het zo groot maken als je zelf wilt. Je kunt kiezen voor een groter pakket, maar je kunt ook kleinere varianten kopen. Mijn man kreeg dan bijvoorbeeld met sinterklaas een figuur met een schatkist. Haha en de grap is: hij weet het nog precies.

Mijn man maakte in de speelgoedwinkel ook gelijk een foto en appte hem aan zijn broer. Die kon zich het natuurlijk precies herinneren. Heerlijk die nostalgie momentjes.

De poppetjes waar mijn man mee speelde

PLAYMOBIL is speelgoed dat een beetje bij vroeger hoort. Net als van die papieren adelaars die je op je vingertopje liet zweven, een recorder waarmee je je eigen stem op een cassettebandje kon opnemen en de bruine beer van de
Rabobank met van die zakjes op zijn voeten. Maar het leuke is: PLAYMOBIL is nog steeds super actueel. En nu laten wij ook onze kids er kennis mee maken. Ze zijn er eigenlijk nog net iets te klein voor, dus stiekem leggen we het na vandaag nog even weg zodat ze er op een later moment mee kunnen spelen!

Rollenspel met PLAYMOBIL

PLAYMOBIL lanceert nu een super toffe nieuwe winkelgalerij! Het hoofdthema bevat een grote shoppingplaza met een chique boetiek, een dierenwinkel en een sportwinkel. En het toffe aan PLAYMOBIL vind ik dat het zo gedetailleerd is. Over de kleinste details is nagedacht en dat maakt het ook zo schattig en ‘echt’. Bij het dierenwinkeltje vind je dan bijvoorbeeld van die glazen bakken met de kleinste diertjes erin, super herkenbaar voor onze dochters die dit bijvoorbeeld ook zien bij het tuincentrum. Ze maken er dan ook gelijk een rollenspel van, net of ze echt in de winkel lopen. Het shopwalhalla is uit te breiden met een babywinkel, taartenwinkel, bloemist en geldautomaat.

De babywinkel vonden wij helemaal te gek. Je kunt er terecht voor flesjes, luiertassen, plaspotjes en de mama’s in de winkel lopen achter de kinderwagen. Super gedetailleerd weer. Haha dat kleine spul zorgt er overigens wel voor dat je even bezig bent met het in elkaar zetten van de set. Want zelfs op een tube zonnebrandcrème hoort nog een gedetailleerd stickertje. Dat maakt wel dat je het daarna extra waardeert. Maar mocht Eljada het eens voor haar verjaardag vragen, dan vraag ik de schenker lief om het ook in elkaar te zetten ;-). Of tante Jennifer, want die kon het super goed haha!

Jennifer zet alles heel nauwkeurig in elkaar

De winkelgalerij

De nieuwe winkelgalerij is online en in de speelgoedwinkels te koop voor €69,99 euro. De babywinkel kost €34,99 euro.

Speelde jij vroeger ook met PLAYMOBIL?

– Deze blog is een samenwerking –

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Voor het eerst naar buiten met je baby

Daar lig je dan, als een koningin in je kraambed. Hopelijk bovenop een roze of blauwe wolk. Je hebt een...

Sluiten