Gastblog Van Annelies

Nieuwe gastblogger: Annelies

Nog een nieuw gezicht bij Mama’s op hakken: de komende maanden mag ik één van de gastbloggers zijn. Mijn naam is Annelies Dorsman (bijna 33), ondertussen alweer bijna veertien jaar samen met Hans (35) waarvan acht jaar getrouwd, en mama van Scott (1,5). Samen met onze hond Harry wonen we op een woonboot in Amsterdam. In mijn blogs neem ik jullie mee in hoe ik het moederschap ervaar en nog veel meer!

Moederschap: wie had dat van mij gedacht!

Wie me een paar jaar geleden had verteld dat ik nu ruim 1,5 jaar moeder zou zijn, had ik voor gek verklaard. Een sterke kinderwens had ik niet. Iedereen die het vroeg vertelde ik heel stellig dat het voor mij niet per se hoefde en dat het prima was als het er nooit van kwam. We zouden het wel zien. Tot ik thuis kwam te zitten met Pfeiffer en mijn (werk)leven voor een aantal weken stil werd gezet, en ik tijd had om eens echt na te denken. Ik kwam tot inzicht dat ik het plotselinge overlijden van mijn vader onbewust misschien wel veel te veel mijn kinderwens had laten bepalen. En ook vroeg ik me af hoe lang ga je wachten tot de bellen wel echt gaan rinkelen. Opgeteld met het feit dat we alles op zich wel goed voor elkaar hadden, durfde ik het na een aantal dagen wikken en wegen aan Hans voor te leggen.

“Ik had een reactie vol van mitsen en maren verwacht,maar hij zei alleen maar:
Nou, dan gaan we het toch proberen!”

En vervolgens bleek ik meteen de eerste maand al in verwachting te zijn. Een beetje in shock was ik wel. Dat het al zo snel zou gebeuren, daar had ik me niet op ingesteld. Zeker door mijn endometriose (chronische aandoening waarbij weefsel dat lijkt op baarmoederslijmvlies buiten de baarmoederholte voorkomt) was ik ervan uitgegaan dat als het na een jaar zou lukken we al spekkoper zouden zijn.

Na een voorspoedige zwangerschap kwam Scott na een ingeleide bevalling met 42 weken op de wereld. 4655 gram schoon aan de haak en 53 cm. Het bleek dat ik een reuzebaby verborgen had gehouden. Ondertussen zijn we al ruim 1,5 jaar verder en kunnen we allebei geen leven meer zonder dit mannetje voorstellen!

Amsterdam

De stad waar ik geboren en getogen ben. In het noordelijke deel van de stad wat nu enorm aan het verhippen is. Aan de ene kant leuk met alle voorzieningen en leuke plekjes die erbij komen, aan de andere kant bloedt mijn Noorderling-hart als ik zie hoe het aantal hipsters en bakfietsen het aantal echte Noorderlingen en hun Canta’s op het pontje verdringen.
Echt plat Amsterdams/Jordanees praat ik niet, maar op momenten hoor je het toch wel. Vooral als ik moe, boos of met vriendinnen uit Amsterdam ben. Woorden als ‘geinporem’ en ‘aggenebbeszooitje’ gebruiken we hier regelmatig. En ik schijn volgens Hans de ‘z’ niet te kunnen uitspreken, en hij ligt al helemaal dubbel als ik ‘zon’ of ‘balkon’ zeg. Heel flauw. Scott zit twee dagen van de vier dagen dat ik werk op een kinderdagverblijf hier in de buurt. De leidsters daar praten lekker plat Amsterdams en stiekem hoop ik dat hij dat wel overneemt. Je hoort nog maar weinig Amsterdams in de stad.

moederschap

Deze mooie stad is ook op andere vlakken een rode draad in mijn leven. Ik werk er al sinds 2007 voor de gemeente. De laatste jaren als (senior) handhavingsjurist, vanuit die rol stuur ik het team handhavingsjuristen en informatie-analisten in stadsdeel Oost aan. Hans heeft altijd in de financiële sector gezeten en is sinds kort financieel directeur bij een horecagroothandel. Ik kijk hem wazig aan als hij het over cijfers en financiële termen heeft. Hij snapt het niet als ik probeer uit te leggen dat wanneer iemand bijvoorbeeld iets illegaals heeft gebouwd, we altijd eerst onderzoeken of het legaliseerbaar is voordat we handhavend optreden. Qua werk doen we dus totaal iets anders. Maar op alle andere vlakken, zoals opvoeding en interieur, zitten helemaal op één lijn.

moederschap

Passie

Hoewel passie misschien een groot woord is, heb ik zeker wel een voorliefde voor interieur en daarmee bezig zijn. Op mijn instagram-account zie je dat terug komen en natuurlijk komen de avonturen van Scott ook regelmatig voorbij. In mijn blogs hier zul je naast mijn ervaringen met het moederschap ook zeker deze beide elementen terug zien komen! Stay tuned!

De blogs van Annelies komen om de week op vrijdagochtend om 06.00 uur online! Volg vanaf komende vrijdag de avonturen van Annelies en haar gezin. 

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Meet the mama: Marloes

Ze werd moeder op haar 35ste en is bij ons bekend door haar te gekke plaatjes op Instagram. Haar dochter...

Sluiten