Gastblog Van Annelies

Van die typische moeder dingen

moederschap

Naast moeder ben je nog zoveel meer: partner, vriendin, werknemer of zelfs ondernemer.. om maar iets te noemen. Maar moeder ben je altijd, 24/7. Je kunt het niet even uitzetten. Hooguit kun je een paar dagen afstand nemen van het dagelijkse gezinsleven door op stap te gaan met vriendinnen of een weekendje weg met je man. Het moederschap kan daarom best uitputtend zijn en zelfs een uitdaging op momenten. En daardoor doe je ook wel eens domme of stiekeme dingen als moeder. Hier is mijn rijtje met mijn meest voorkomende loedermoeder-dingen!

Die hersenen..

Die zijn echt niet meer wat ze zijn geweest hoor! Het moederschap (nou ja, eigenlijk de zwangerschap) tasten die brei behoorlijk aan. In ieder geval bij mij wel. Daardoor doe ik wel eens domme dingen. Zoals de oven aanzetten terwijl de magnetronsterilisator met flessen en al er nog in staat. En dat is me dus niet 1x keer maar zelfs 2x keer gebeurd! Eigenlijk doe ik de flessen en spenen nooit in de vaatwasser omdat ik ze dan zo vind verkleuren. Op een zwak moment dacht ik dat het geen kwaad kon voor een keertje. Mijn hersenen maakte niet het linkje met de tomatensoep die we die avond hadden gegeten.

Resultaat? Oranje spenen en flessen na afloop van de wasbeurt. Op zich geen drama maar erg fris ziet het er niet uit.

Gelukkig is er instagram. Ik plaatste een fotootje van het resultaat van mijn actie en ik vroeg wie de gouden tip had om het op te lossen. Naast het advies om gewoon nieuwe te kopen omdat het er toch niet uit zou gaan (wat ik een beetje rigoreus vind want ze zijn verder nog prima en duurzaamheid enzo weet je wel ;-)), kreeg ik de tip om alles uit te koken in water met een flinke scheut azijn. En dat heeft goed geholpen! De oranje gloed is met zo’n 90% denk ik weggenomen. De rest is al uitgesleten. Andere tips die ik trouwens kreeg: wassen met good old Dreft en/of insmeren met citroensap en in zonnetje laten uitbleken. Deze tips heb ik dus niet gebruikt maar wellicht heb jij er nog wat aan!

Tellen is ook zo’n dingetje. Meerdere keren per dag gooi je wat melkpoeder in een flesje. En elke dag ben ik minstens een keertje de tel kwijt… “Was dat nou schepje nummer vier? Of toch al zes? Nu ja, ik gooi er nog maar een schepje bij voor de zekerheid!” (zullen ze blij mee zijn op het consultatiebureau met die +1 curve baby van ons, haha!).

moederschap

En zo zagen die speentjes er na de vaatwasbeurt met tomatensoep dus uit…!

Stiekemerd

Elke moeder is een stiekemerd. Dat kan haast niet anders. Je voedt je kind natuurlijk zo gezond mogelijk op. Geen snoep in principe en al helemaal niet vlak voor het eten (want anders heb je geen honger enzo. Nou, valt wel mee hoor. Maar dat hoeven die kids nog niet te weten ;-)). Tussendoor of vlak voor het eten kan jij zelf wel een craving hebben. Ik heb ze wel hoor. En dan sneak ik even naar de keuken en vervolgens moet ik even wat pakken in het washok. Tot nu toe heeft Scott me daarmee nog niet betrapt.

Hooguit dat hij me hoort scharrelen in de keuken en vanuit de speelhoek roept: “Wat heb je??”. Dan is mijn antwoord standaard: “niets hoor!”.

Laatst kon hij niet slapen en ging ik even bij hem kijken. Onderweg naar boven nam ik een paaseitje. Dat had hij toch mooi wel in de gaten maar pikte het wel toen ik mijn standaard antwoord weer liet horen. Ik ben benieuwd hoe lang ik dat volhoud (en no worries: ik trakteer hem ook wel eens op wat lekkers. Op het moment zijn donuts zijn lievelings. Ik geef hem geen ongelijk!).

Waar ik ook heel erg goed in ben: stiekem dingen weggooien. Leuk hoor die kadootjes bij de Mac of een prul die hij van een van de kindjes op het kinderdagverblijf heeft gekregen bij de traktatie. Na een dag kijkt hij er meestal niet meer naar om. Hup, de prullenbak in dus. Of als het best leuk is: in de doos voor voedselbank of kringloop. We hebben al genoeg in huis. Soms weet hij zich weken later precies dat ene frummeltje te herinneren en zoekt hij er op eens naar. Dan zeg ik: “Oja, dat was stuk gegaan. Mama heeft het in de prullenbak gegooid”.

Iets anders willen dan je baby

Het is heerlijk hoor, zo’n klein humpie. Maar soms heb je net even andere plannen dan dat je baby op dat moment voor ogen heeft. En ik ben eerlijk gezegd ook geen moeder die de hele dag met haar baby kan aantutten. Soms heb ik momenten dat ik wil dat Skye gaat slapen (en ze slaapt al zoveel haha) terwijl zij daar eigenlijk nog niet aan toe is en soms ook een beetje jengelt. Ik lees haar gejengel dan (door de wens van mijn gedachte) als haar slaaphuiltje.

Maar soms is dat dus een verkeerde interpretatie. Vaak wil ze dan toch net even dat beetje melk dat ze eerder had laten staan. Of is het teken dat ik die luier toch eens moet verschonen. Jup, een plasluier verschonen vergeet ik nog wel eens. Vaak is het daarna allemaal weer goed en valt ze uiteindelijk weer heerlijk in slaap. Met een kleine vertraging. Die moeder van d’r moet eigenlijk helemaal niet klagen.

 

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Wanneer komt een derde kindje?

Deze vraag krijg ik regelmatig gesteld. Logisch ook aan de ene kant, want de meeste mama's met jonge kinderen baren...

Sluiten