Gastblog Van Annelies

Bekentenissen van een vieze kledder moeder

vieze kledder moeder

We hebben tegenwoordig allemaal een druk bestaan. Of je nu een werkende moeder bent of een moeder die thuis is voor de kids. Druk is het sowieso! In die alledaagse waanzin is het daarom goed om keuzes te maken: wat doe je wel/niet? Bij ons zijn er zo een aantal keuzes ingeslopen die voor anderen waarschijnlijk hoogst ondenkbaar zijn en waardoor anderen mij vast een viespeuk vinden. Hier mijn bekentenissen.

Badderen

Scott gaat niet elke dag in bad. Sterker nog: hij gaat maar 1x per week grondig in bad. Meestal is dat op vrijdag (mijn vaste vrije dag) of op zaterdag. Wij hebben het niet in ons vaste ritme kunnen krijgen, dat er vaker wordt gebadderd. En eerlijk gezegd vind ik dat ook helemaal niet erg. Ik ben zelf ook niet opgegroeid met een dagelijkse douche- of badderbeurt.

Voor het slapen gaan poetsen we natuurlijk wel goed het gezichtje, de handjes en voetjes van Scott. Echt smerig maakt hij zich ook niet eens elke dag. En mocht er onverhoopt iets zijn gebeurd, waardoor een extra badderbeurt nodig is, dan gaan we die niet uit de weg.

Het geeft ons in ieder geval veel rust en tijd. Bovendien bespaart het een hoop water, aangezien we niet elke dag een badderritueel hebben. Misschien verandert dat nog wel als Scott eindelijk eens onder de douche durft. Of is het een illusie dat je dan sneller klaar bent?

Water op zijn hoofd en gezicht is trouwens ook nog steeds een dingetje. Wat helpt, is om hem zelf zijn haren goed nat te laten maken in bad. Dan heeft hij er meer controle over misschien. We zijn dan ook voorlopig gestopt met het gebruiken van shampoo. Zijn haartjes ruiken evengoed altijd fris en het lijkt zelfs wat dikker nu we zijn gestopt met shampoo!

Wasjes draaien

Dat doen we allemaal al genoeg. Om was zit ik echt niet verlegen. Daarom gaat ook echt niet alles wat gedragen is linea recta de was in. Veel van mijn eigen outfits en die van Scott, kunnen prima nog een ronde worden gedragen als ik ze even netjes buiten hang om te ‘luchten’. Met eten trek ik bijvoorbeeld Scott’s sweater even uit. Frappant is wel dat manlief verreweg het meeste wasgoed produceert hier in dit huishouden. Is dat bij jullie ook zo?

En wat ik ook niet doe, is de kleertjes voor de beeb op komst wassen. Alles is toch schoon denk ik dan haha! Ook met Scott’s babykleertjes heb ik dat niet gedaan. Ik vind het alleen maar zonde als die nieuwigheid eraf is. En als het gewassen is, is het meestal ietsje gekreukt.

Daar komt dan weer een andere neurotische kant van mij om de hoek kijken: ik kan niet tegen ongestreken kleren in de kast, en ja: ik vind strijken leuk om te doen! Dat compenseert een beetje mijn andere tekortkomingen wellicht! 😉

Tanden poetsen

Dit vind ik zelf wel echt erg. Ik vergeet zo vaak Scott’s tanden te poetsen! Ik krijg het maar niet in ons dagelijks leven ingebakken, terwijl ik het superbelangrijk vind! Dus lieve mama’s; help mij!! Wie heeft dé tip om mijn leven op dit punt drastisch te verbeteren??

Dit waren mijn bekentenissen. Hopelijk bellen jullie nu niet massaal de kinderbescherming 😉 Want Scott komt niets aan liefde en andere dingen tekort. Hij is ook eigenlijk nooit ziek. Soms denk ik stiekem wel eens: zou dat komen omdat zijn loedermoeder hem niet dagelijks in bad stopt…? 😉

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

3 Reacties

 • Reply
  Sabine
  10 november 2017 at 09:43

  Leuk geschreven! Hier geen kinderen, maar wel een vriend die inderdaad meer wasgoed produceert dan ik…

 • Reply
  Milou
  10 november 2017 at 10:00

  Wat een (h)eerlijk verhaal! Ik vraag me altijd af hoe andere moeders het voor elkaar krijgen om de kids elke dag te badderen en manden vol was weg te werken. Ik doe dit dus ook niet. Kleding kan best nog een dagje aan en hoeft niet direct na één keer dragen in de was. Wat betreft het tanden poetsen.. vroeger had ik een jongetje in de klas, waarbij zijn ouders dit echt nooit deden (omdat het toch maar het melkgebit was). De gedachte bij het gebitje wat hij toen had, maakt dat ik die borstel er toch dagelijks maar even bij pak!

 • Reply
  Linda Klaucke
  10 november 2017 at 11:02

  Wij badderen de kinderen ook niet elke dag. Wij proberen het om de dag te doen, maar ik betrap mezelf er ook op dat het heel vaak een washand over het gezicht en lichaam is. In het weekend gebeurt het altijd. En we nemen ze ook weleens samen mee onder de douche. Tandenpoetsen zit er bij mijn dochtertje goed in maar bij die kleine van 1 krijg ik het ook niet in mijn systeem. Dat vind ik ook echt erg! Met wassen heb ik ook dat ik kleren niet meteen de wasmand in gooi mijn man dus wel. Soms pak ik het ook weer terug van de kinderen. Ik blijf wassen zeg ik dan. ☺ Zo heeft iedereen wel wat. Ik heb dus een hekel aan strijken. Ik hang kleren netjes uit zodat dit niet nodig is. Pas als ik vind dat het echt niet kan dan strijk ik. Want ik heb ook weer een hekel aan opgerolde kraagjes en gekrulde strikjes. Dat moet wel strak.

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Wij willen na gisteren op ski-les!

  Via Instagram geven we vaak wel een kijkje achter de schermen, maar we vinden het leuk om hier ook een...

  Sluiten